Tenerife face parte din Ahipelagul Insulelor Canare, apartine Spaniei, insa se afla in apropierea Africii, la doar 180 de km de coasta de vest a Continentului Negru. Multi turisti considera Tenerife o insula exotica si scumpa, alegand alte destinatii mai apropiate. Insa o vacanta in Tenerife nu ar trebui sa-ti afecteze bugetul, daca vei sti sa alegi oferta potrivita. Haideti sa vedem principalele atractii ale insulei Tenerife…

Cateva date despre Tenerife

Tenerife este o insula tropicala, de marime medie, pe care o poti strabate de la un capat la altul in 2-3 ore, cu masina. Insula are plaje superbe, atat naturale, cu pamant negru african, cat si artificiale, nu nisip alb si foarte fin. Hotelurile, restaurantele si atractiile acestei zone sunt  nenumarate si pe bugetul oricarui turist. In plus, Tenerife beneficiaza de lipsa TVA-ului, mancarea, gadgeturile si alte produse gasindu-se aici la preturi mult mai mici decat in Europa.

Transport Tenerife

In Tenerife ajungi usor cu doua zboruri: din Bucuresti pana in Madrid, Barcelona sau Londra si apoi cu un alt zbor pana in sudul sau nordul insulei, aceasta beneficiind de doua aeroporturi. Zboruri directe exista doar din Budapesta sau din Bucuresti (un charter Tarom care zboara doar in sezon).

Transportul intern este asigurat de autobuzele Gua-Gua, care sunt foarte comode, cu aer conditionat si respecta un program strict. Biletele de autobuz incep de la 0.95 euro/drum/persoana.

Clima in Tenerife

Clima in Tenerife este tropicala, cu veri fierbinti si ierni blande. Vara temperaturile variaza intre 25 si 35 de grade, iar iarna intre 18 si 20 de grade. Cantitatea de precipitatii de pe insula este foarte redusa, insa poti intalni zile innourate si cu vant puternic.

Obiective turistice in Tenerife

– Aqualand si online casinos Siam, daca esti fan al parcurilor acvatice si daca adori showurile cu delfini

– Jungle Park si Loro Park – niste gradini zoologice incredibile, care merita intr-adevar!

– viziteaza oraselele de pe coasta si satele localnicilor, capitala si altele! In ordinea frumusetii: Puerto de la Cruz, Orotava, Santa Cruz de Tenerife, Candelaria, Guimar, Las Galletas, Playa de las Americas, Guia de Isora, Puerto de Santiago, Masca, Santiago del Teide, El Tanque, Garachico, Icod de los Vinos, San Juan de la Rambla, Los Gigantes

– fa un tur al celor mai frumoase plaje din Tenerife: Las Teresitas, Playa Martianez, Playa de las Arenas, Playa Socorro, Playa Las Gaviotas, Playa de la Tejita, Playa del Duque, Playa de las Vistas, Playa Jardin, etc

– fa scuba diving, windsurfing, hiking, snorkeling, da-te cu parapanta, fa surf – asta daca esti iubitor al sporturilor

– mergi cu vaporul sa observi balenele in Los Gigantes

– fa turul Parcului National si urca pe Teide, la peste 3.000 m

– mergi neaparat in satul de pirati Masca – vei avea o adevarata surpriza!

– mergi in Icod de los Vinos sa vezi drago milenario (un copac-dragon batran de 1.000 de ani) si muzeul fluturilor

– fa un safari cu submarinul in Atlantic

– mergi la piramidele din Guimar

– joaca golf

– calareste in La Caldera del Rey

– mergi la shopping in mall-urile din Santa Cruz

Gastronomie, shopping si viata de noapte

Gastronomia se bazeaza in Tenerife pe mancaruri cu specific spaniol – la aproape toate restaurantele vei gasi tapas, bere si sangria, paella si fructe de mare. Exista insa si multe alte baruri si restaurante cu specific international.

Shopping-ul este ridicat la rang de arta in Tenerife, preturile la hainele de firma, gadgeturi si alte produse fiind deosebit de atractive. Exista numeroase mall-uri si magazine ale marocanilor, unde poti negocia pana la jumatate din pretul expus.

Viata de noapte este activa mai ales in sudul insulei, in zona turistica. Exista baruri si cluburi de noapte, un teatru, dar si localuri pentru adulti. Preturile sunt medii.

Urmareste blogul Dertour in continuare, pentru ca voi reveni cu un articol despre preturile din Tenerife!