Regiunea Valencia din Spania este celebra pentru doua lucruri: plajele superbe cu nisipuri fine de pe Costa Brava si bucataria sa, in special bogata si aromata paella. Dar in afara de orezul cremos si de vinurile excelente, gastronimia valenciana este una dintre cele mai grozave din toata Spania. Daca nu stii unde sa te opresti, alegerile fiind cu adevarat dificile, noi iti recomandam cateva restaurante si bucate gustoase. Iata mai jos unde vei gasi cea mai buna mancare in Valencia…


Cea mai buna mancare din Valencia

1. In orasul Valencia

Arrop Ricard Camarena este un restaurant cu stele Michelin, deci deloc ieftin. Insa locatia sa din Hotelul Palacio Marqués de Caro, atmosfera intima, luminile albe si cea mai buna mancare din regiune te vor face sa nu oftezi la vederea notei de plata. Fiecare fel de mancare este intruchiparea perfectiunii: petale de flori, legume proaspete, fructe de mare, rosii uscate in emulsie de bacon – toate sunt delicioase. Incearca: menestra fria de verduras y moluscos con jugo iodado de guisantes, huevos fritos con emulsión de tocino a la brasa. Desertul cel mai apreciat este café con leche quemada, mantequilla y nueces de macadamia. Chef Ricard Camarena este celebru pentru atentia pe care o acorda fiecarui preparat in parte si pentru bucataria sa mediteraniana exclusivista.

Casa Montana

Casa Montana este un restaurant cu tapas bar, taverna si crama, iar bunatatile pregatite aici sunt aduse direct din fermele de pe dealurile Valenciei si din mare. Incepe masa cu Iberian Ham, un fel traditional in Spania, apoi continua cu fava beens sau cod croquettes. La desert cere neaparat o tarta cu spuma de fructe si trufe.

2. In orasul Alicante

Darsena Restaurant este localizat pe apa si ofera o multime de feluri cu orez, carne si fructe de mare. Incearca aranjamentele de legume proaspete cu somon la gratar, produsele de patiserie cu verdeturi si carne, dar si prajiturile cu miere si nuca, in timp ce admiri privelistea spectaculaosa de pe geamurile uriase ale restaurantului.

Restaurante Monastrell este un local de 5 stele, unde preturile nu sunt incluse in meniu. Chef María José San Román este pasionata de bucatarie si l-a invatat pana si pe bucatarul de la Casa Alba sa gateasca paella. Daca vrei sa mananci bine si sa nu ramai fara bani, incearca aperitivul din scoici (cu mere verzi, castravete si vermouth), paella cu homar si la desert ciocolata Tanzania cu briosa din paine prajita si inghetata de portocale.

3. In Benidorm

Restaurante Barranco Playa este situat pe plaja si serveste cea mai buna paella din lume. Desi servesc peste 20 de feluri de paella, recomandarea mea este cea cu fructe de mare, orez cu sofran si lamaie, alaturi de un vin Tinto de Verano.