*Sursa foto:  Leonid Andronov/Shutterstock.com

Calatoriile au devenit parte integranta din viata a celor mai multora dintre noi si reprezinta refugiul ideal dupa o perioada incarcata la serviciu. Desi sunt ogramada de persoane in cercul tau care iubesc calatoriile la fel de mult ca tine, uneori timing-ul sau destinatia nu sunt intotdeauna compatibile cu prietenii tai de nadejde, asa ca esti pus in fata unei dileme destul de consistente: sa ramai acasa, sa reprogramezi sau sa pleci de unul singur?

Oricat de infricosator ar parea la inceput, calatoriile de unul singur nu ar trebui sa fie deloc un motiv de ingrijorare. Chiar daca gandul de a fi singur intr-o tara straina este destul de “greu de digerat” pentru cineva care a calatorit numai in grup, acest tip de vacanta – vacanta solo – aduce numeroase beneficii pentru cei care aleg sa isi depaseasca zona de confort si sa paseasca intr-un teritoriu necunoscut.

Vacantele solo sunt un adevarat miracol pentru adultii aflati sunt in prima parte a vietii, usor nehoratari asupra viitorului lor si dornici sa cunoasca lucruri noi. O vacanta solo este un fel de terapie pentru sufletul si mintea ta si un test de rezistenta pe care dupa ce il vei trece cu brio il vei putea “face responsabil” de toate lucrurile indraznete pe care le vei incerca dupa. O vacanta solo nu e altceva decat o regasire, o cautare continua si un moment de respiro pentru tine.

Pentru ca incurajam oamenii curajosi si ii sustinem in toate lucrurile care ii fac sa se simta fericiti, iti prezentam 7 destinatii care sunt si mai interesante atunci cand le descoperi de unul singur:

  • Paris – incepem cu o destinatie chiseu, care este asociata adesea cu imaginea a doi indragostiti. Parisul este considerata cea mai potrivita destinatie pentru un cuplu, insa astazi noi iti spunem ca Parisul este de fapt mult mai interesant si mai captivant daca il descoperi de unul singur. Plimba-te pe strazile superbe ale capitalei Frantei, viziteaza muzeele renumite in toata lumea si relaxeaza-te in parcurile luxuriante din centrul orasului. Cand obosesti, fa o vizita unei cofetarii si desfata-te cu cele mai rafinate arome.
  • Berlin – orasul in care monumentele istorice si urmarile celui de-Al Doilea Razboi Mondial se vad la orice pas este numai bun pentru o vacanta solo. Sigur, plin de turisti din toate colturile lumii, intesat cu baruri, restaurante, cafenele, magazine si tot ce ti-ai mai putea dori, Berlinul abia asteapta sa fie descoperit.
  • Roma – daca Roma n-ar fi, probabil intreaga lume ar fi mult mai saraca din punct de vedere cultural. Recunoscuta drept “muzeul in aer liber”, capitala Italiei este cu siguranta una dintre cele mai fascinate si bogate destinatii turistice. Colosseumul, Fontana di Trevi si Vaticanul sunt doar cateva dintre locurile pe care trebuie neaparat sa le pui pe lista.
  • Bali – ne indreptam atentia si catre destinatii ceva mai indepartate. Bali este una dintre cele mai cunoscute destinatii de retreat si meditatie. Daca iti doresti o pauza de la tot si toate, iti recomandam cu drag sa incerci o vacanta in Bali.
  • Dubai – ramanem pe contientul asiatic, mai exact in Dubai. Desi lumea araba este un subiect destul de controversat inca, Dubai este considerat cel mai sigur oras atat pentru femei, cat si pentru barbati. Odata ajuns aici, trebuie neaparat sa faci o vizita in desert, la cel mai mare mall din lume si, bineinteles, la Burj Khalifa.
  • Praga – fiind o capitala linistita din inima Europei, Praga este numai buna pentru o prima experienta de calatorii solo. Aerul medieval si preturile accesibile sunt principalele motive pentru care Praga este o destinatie atat de populara, insa cu siguranta nu sunt singurele.
  • Budapesta – capitala Ungariei este una dintre destinatiile europene pe care trebuie neaparat sa le bifezi ca solo traveler. In principiu pentru ca sunt foarte multe obiective turistice si sa le vizitezi impreuna cu un grup poate fi destul de greu si procesul va fi  mult intarziat din cauza opiniilor diferite si prioritatilor la fel de distincte.

Cam astea au fost sugestiile noastre pentru astazi. Nu uita sa verifici constant website-ul (www.dertour.ro) nostru intrucat ofertele apar de la o ora la alta si se dau de cele mai multe ori ca painea calda, asa ca data viitoare fi mai cu bagare de seama!