Sursa foto: RossHelen/Shutterstock.com

Viena este un oras muzical, artistic si deosebit de estetic. Un oras ce satisface dragostea de grandoare si eleganta a oricarui turist. Indiferent daca te afli in Viena doar pentru o zi, datorita unei escale mai lungi, a unei zile libere, exploreaza capitala Austriei si aprofundeaza cultura si istoria sa.

Iata obiectivele de top pe care le poti vedea intr-o zi in Viena.

Palatul Schonbrunn

Sursa foto: emperorcosar/Shutterstock.com

Acest sit este un obiectiv pe care trebuie neaparat sa il vezi. Palatul Schonbrunn a fost resedinta de vara a habsburgilor din Viena si este o capodopera elegant si impunatoare.

In timp ce vizitezi Palatul Schonbrunn, vei vedea dormitorul imparatului Franz Josef, dulapul imparatesei Elisabeta, iubita sotie a lui Franz Josef, precum si dormitorul lor. De asemenea, te vei plimba prin Marea Galeriei si Camera Carusel, unde vei gasi fresce impresionante si opere de arta. Alte camera pe care le vei vedea includ cele folosite pentru divertisment si desfasurarea afecerilor de catre familia regala.

Tip: Incearca sa vizitezi Palatul Schonbrunn cat mai dimineata, pentru a evita multimile. Il vei vizita in liniste si mai repede, iar astfel vei avea parte de restul zilei pentru a explora si celelalte locuri de care nu te vei putea lipsi.

Catedrala Sf. Stefan

Sursa foto: Brian Kinney/Shutterstock.com

Punctul culminant al Vienei este, fara indoiala, acoperisul colorat de mozaic realizat din 230.000 de placi glazurate, care straluceste chiar sub platforma de vizionare a Turnului de Nord. Poti avea cea mai frumoasa priveliste asupra orasului din Turnul de Nord, de la Churhausgasse si de la terasa de pe acoperisul terasei Sky Bar. Nu vei regreta. Ba mai mult, vei avea si niste cadre pentru fotografii superbe.

Palatul Hofburg

Sursa foto: Zvonimir Atletic/Shutterstock.com

Vechea resedinta habsburgica de 600 de ani gazduieste astazi un amestec de muzee si ministere, o capela si o biblioteca. Cea mai ciudata locatie este, fara indoiala, sala de exercitii a imparatesei Sissi, o pioniera a gimnasticii din secolul al XIX-lea: inelele ei de gimnastica din lemn continua sa se incurce intr-un cadru al unei usi, iar tu te poti minuna de bara agatata de perete si de ingeniozitatea vremii. Nu rata comoara imperiala sau biblioteca baroca impunatoare.

Casa memoriala a lui Mozart

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

In Viena, nu doar ca auzi muzica lui Mozart la tot pasul, dar poti vedea, de asemenea, unde a trait. Mozart a petrecut o mare parte din viata sa in Viena si poti vizita una din casele sale in timp ce esti in oras. Aici, vei putea merge prin camerele in care Mozart a trait si compus muzica, care astazi sunt infiintate ca un muzeu cu informatii despre viata lui. Vei vedea expuneri ale compozitiilor sale muzicale si imagini cu acesta.

Vei vedea, de asemenea, modul in care Mozart si alti oameni bogati au trait in secolul al XVIII-lea, pe masura ce te vei plimba prin fiecare camera a casei.

Cartierul Muzeelor

Cartierul muzeelor din Viena este unul dintre cele mai mari complexe de arta si cultura din lume. Cladirile care alcatuiesc cartierul dateaza din secolul al XVIII-lea si al XIX-lea si sunt o feerie, fiind inconjurate de gradini si curti creative, plus cafenele bizare. In interiorul cladirilor, vei gasi o multime de colectii de arta impresionante.

Sursa foto: Radu Bercan/Shutterstock.com