Tatiana Popova/Shutterstock.com

Daca niciun Craciun nu pare la fel fara partia de schi alaturi, atunci Austria poate fi una dintre cele mai bune optiuni pentru vacanta de iarna. Recunoscuta la nivel mondial pentru statiunile montane extraordinare, Austria este una dintre destinatiile de top pentru iubitorii de sporturi de iarna. Daca si tu te numeri printre ei, iata unde ar trebui sa mergi!

Austria este in sine un taram de poveste, cu orasele incredibile si obiective turistice naturale de neegalat. Printre cele mai frumoase orase se remarca Viena – capitala tarii, Salzburg, Innsbruck, Hallstatt si Linz. Atunci cand vorbim de atractii turistice naturale, n-ar trebui sa trecem cu vederea Parcul National Donau – Auen, Parcul National Limestone, Seegrotte, Lacul Hallstatt, Pestera Eisriesenwelt si Parcul National Thayatal.

Revenind la statiunile montane, nu e nicio urma de indoiala ca in Austria le gasesti pe unele dintre cele mai spectaculoase. Printre locatiile pe care trebuie neaparat sa le treci pe lista se numara Alpbach, St Anton, Solden, Obergurgl si ultima, dar cu siguranta nu cea din urma, Innsbruck.

Alpbach

Alpbach, o statiune ideala pentru schiorii incepatori, este situata la numai 55 de kilometri de orasul Innsbruck. Avand o legatura speciala cu britanicii, Alpbach este statiunea preferata a locuitorilor Regatului Marii Britanii. De ce? Acum vreo 60 de ani, un superior din armata britanica ajunge in Alpbach in timpului unor zile libere si se indragosteste de acest loc. Pe semne ca i-a placut asa tare, ca a recomandat statiunea tuturor cunoscutilor, care la randul lor au dus vorba mai departe si tot asa. 60 de ani mai tarziu, pe partiile din Alpbach auzi vorbindu-se engleza mai mult ca orice alta limba.

LellsP/Shutterstock.com

Revenind la ceea ce ne interesa de fapt, Alpbach, asa cum spuneam si la inceput este o statiune pentru incepatori. Daca iti doresti sa incepi o cariera incununata de succes in orice sport de iarna, Alpbach e locul potrivit pentru tine. Drept ca n-ai sa castigi cel mai probabil nicio medalie, insa te vei distra, vei avea suficient spatiu sa te desfasori, vreme buna, preturi excelente pentru inchiriatul echipamentului si tarife decente pentru cursurile de schiat.

St Anton

Daca in Alpbach o sa dai cel mai probabil peste schiori incepatori si englezi dornici sa descopere Austria, in St Anton o sa ramai gura casca la cascadoriile pe care practicantii de sporturi de iarna le fac pe partii. Nu de alta, dar in St Anton isi dau intalnire in fiecare an expertii din domeniu. Daca ai pus schiurile in picioare inca de cand erai mic sau se intampla sa fi participat la cateva competitii, atunci St Anton este de tine.

Cand vine vorba de preturi, St Anton e ceva mai “piperat” decat Alpbach, dar inca destul de “decent” pentru nivelul statiunilor din Austria.

Boris-B/Shutterstock.com

Solden

Una dintre cele mai populare si mai “glamour”-oase statiuni din Austria este, bineinteles, Solden. De la vedete de la Hollywood, oameni de afaceri, personalitati politice si alte cele, cu totii isi fac aparitia pe partiile din Solden atunci cand se apropie sezonul sarbatorilor de iarna. Cunoscut pentru viata de noapte si serviciile hoteliere ireprosabile, Solden este alegerea ideala daca vrei sa spargi pusculita anul acesta.

Tatiana Popova/Shutterstock.com

Obergurgl

Vrei sa ii iei pe cei mici cu tine? Hai in Obergurgl! Acest satuc situat la aproximativ 2000 de metri altitudine iti ofera numeroase avantaje daca alegi sa il vizitezi alaturi de cei mici. Pe langa faptul ca majoritatea turistilor de aici isi aduc copiii, si cu totii sunt mult mai atenti la miscarile pe care le fac pe partie, hotelurile din Obergurgl ofera numeroase pachete promotionale in perioada sarbatorilor care includ discount-uri considerabile.

DajanaC/Shutterstock.com

Innsbruck

Unul dintre cele mai faine si mai pitoresti orase ale Austriei serveste drept punct de pornire catre toate statiunile mai sus mentionate. Un fel de Brasov al nostru, Innsbruck grupeaza in jurul sau toate locatiile importante pentru schi din tara. Daca inca nu stii unde sa petreci vacanta pe schiuri, insa stii sigur ca vrei sa alegi Austria, du-te in Innsbruck, caci de acolo poti ajunge foarte usor oriunde.

Anibal Trejo/Shutterstock.com