Sursa foto: S-F / Shutterstock.com

Unul dintre cele mai frumoase orase-port ale Italiei, Genova, are o istorie lunga. Bogatiile aduse in oras in secolele XVI si XVII inca pot fi admirate in cadrul palatelor nobile de marmura, monumente ce i-au adus orasului denumirea de „La Superba”.

Desi este un oras plin de bijuterii arhitectonice si edificii culturale, noi am ales doar 5 dintre cele mai cunoscute obiective turistice.

Acvariumul

Sursa foto: Vladimir Wrangel / Shutterstock.com

Situat in port, acvariumul din Genova este cel mai mare din Italia si se numara printre cele mai mari din Europa. Construit in 1992 pentru a sarbatori cea de-a 500-a aniversare a lui Cristofor Columb, acvariul detine vietati marine felurite, aratate in medii cat se poate de naturale. Delfini, rechini, pinguini si pesti balon, toti au un loc in acest acvarium.

Piazza de Ferrari

Sursa foto: muratart / Shutterstock.com

Centrul de interes al Genovei este Piazza de Ferrari. Zi de zi se strang turisti, dar si localnici, la terasele din jurul fantanii. Zona este inconjurata de cladiri mari, impunatoare. Urca pe strada principala a Genovei, via XX Settembre pentru a putea vedea mai bine fatadele arhitecturale in stil Art Nouveau.

Catedrala lui San Lorenzo

Sursa foto: Sergey Dzyuba / Shutterstock.com

Daca ajungi in Genova, nu poti rata Catedrala lui San Lorenzo. Construita initial drept o bazilica romana in 1100, remodelata in stil gotic in 1307 si finisata cu o cupola renascentista in 1557, aceasta catedrala taie respiratia oricarui turist. Stiai ca a fost construita pentru a pastra ramasitele Sfantului Ioan Botezatorul?

Palatele de pe Via Garibaldi

Sursa foto: maudanros / Shutterstock.com

Chiar daca nu toate palatele de pe aceasta mica strada sunt deschise pentru vizitatori, o plimbare este binevenita. Fatadele palatelor prezinta o succesiune de ornamente sculptate si pictate, fresce, arcade mari, balcoane, curti si intrari, incoronate de familiile nobile . Via Garibaldi a fost transformata in sit UNESCO. Trei dintre palate sunt deschise pentru vizitatori: Palazzo Rosso, Palazzo Bianco si Palazzo Tursi.

Portul

Sursa foto: Evgeny Drokov / Shutterstock.com

La finalul zilei, la apus, cea mai frumoasa priveliste pe care o poti vedea in Genova este portul. Pentru o si mai buna impresie a enormitatii si activitatii portului de 22 de kilometri, urca pe unul din numeroasele vase de croaziera. Ca un bonus, vei obtine cea mai buna vedere a orasului in sine, asezat la poalele muntilor.