Daca esti un fan al festivalurilor de muzica, arta, gastronomice si culturale, in aceasta vara ai de unde alege. Peste tot in Europa se desfasoara astfel de manifestatii, multe dintre ele cu o adevarata istorie in spate. Afla care sunt cele mai frumaose 5 festivaluri europene din aceasta vara, pentru a-ti organiza o vacanta activa si interesanta…

 

 

 

 

5 Festivaluri europene la care sa mergi vara aceasta!

 

1. In perioada 11 mai-17 iunie are loc un festival incredibil in Capitala Austriei. Vienna Festival dureaza 5 saptamani si include manifestari de arta, muzica, dans si teatru, toate organizate in cladiri cu o arhitectura unica in lume. In plus, pietele vieneze sunt pline de culoare si localnicii fac picnicuri in parcurile si gradinile superbe ale orasului.

 

2. In perioada 8-10 iunie are loc in Anglia celebrul Download Festival. Este cel mai mare eveniment din Marea Britanie cu muzica rock & metal si se tine la Donington Park, Derby, langa Aeroportul East Midlands. Festivalul Download este recunoscut pentru atmosfera sa relaxata, iar biletele includ cazare in camping. Ai la dispozitie bilete pentru o zi, bilete family, oferte pentru copii si bilete Early Bird.

 

3. In perioada 11 iunie – 31 iulie are loc in Barcelona, Spania cel mai mare festival de vara din Europa. Barcelona Summer Festival include manifestari teatrale, dans, muzica, gastronomie si degustari de vinuri spaniole. In afara de frumusetile si obiectivele turistice ale orasului, acest festival strange anual milioane de turisti interesati de cultura catalana.

 

4. In perioada 20-23 iunie are loc la Zagreb T-Mobile INmusic Festival (cunoscut inainte ca Vip INmusic Festival) – cea mai mare manifestare culturala in aer liber din Croatia care include evenimente diverse, muzica rock, gastronomie, bere excelenta si multe alte surprize. Turistii combina fericit acest festival cu un city break in Zagreb si au parte de zile insorite si pline de muzica langa Lacul Jarun, unde poti sta in camping.

 

5. In perioada 6-13 august are loc Sziget Festival, in Budapesta. Aceasta manifestare de o saptamana strange nu mai putin de 1000 de artisti pe scenele unguresti si peste 350.000 de vizitatori. Festivalul se desfasoara pe o insula de pe Dunare, Óbudai-sziget, iar anul acesta si-au anuntat prezenta artisti ca: The Stone Roses, Placebo, Magnetic Man, dEUS, Steve Aoki, Bebel Gilberto, Axwell, Beatsteaks, Ministry si multi altii. Acest festival combina muzica de calitate cu alte activitati ca city break, picnicuri, distractii in baruri si cluburi. Biletele costa in jur de 200 euro si includ camping. Un bilet de o zi este in jur de 45 de euro.