Coasta Amalfitana se afla in partea de sud-vest a Italiei, in apropierea orasului Napoli si este o destinatie celebra printre turistii din intreaga lume. In plus, in anul 1997 aceasta a fost introdusa si pe lista UNESCO World Heritage pentru frumusetile sale naturale si culturale. Daca iti doresti o vacanta pe Coasta Amalfitana, iata mai jos cateva sfaturi…

Coasta Amalfitana – un sejur de vis

1. Alege agentia de turism cu atentie! Aceasta trebuie sa fie cunoscuta, sa prezinte incredere si sa te simti in siguranta cu alegerea ta.

2. Daca vrei sa mergi in vacanta pe Coasta Amalfitana, trebuie sa stii ca in sezon (iunie-august) este foarte aglomerat, iar preturile sar spectaculos.

3. Daca iti doresti o vacanta low budget, alege un zbor dus-intors pana in Napoli si viziteaza Coasta Amalfitana cu trenul si autobuzul.

4. Locurile de cazare sunt destul de reduse, iar preturile mari pe Coasta Amalfitana. De aceea iti recomand sa mergi la o agentie de turism care iti poate face o oferta foarte buna.

5. Daca nu dispui de buget, cazeaza-te in Napoli sau in Salerno – aici vei gasi hoteluri de 2-3 stele si hosteluri cu preturi bune.

6. Viziteaza Sorrento, Positano, Amalfi si Salerno, bucura-te de soare, de cultura locala, de pizza si limoncellor si petrece cateva zile stand la soare si facand fotografii.

7. Cel mai scurt traseu din Bucuresti pana pe Coasta Amalfitana este:

Bucuresti – Napoli (zbor 1:40 ore)

Napoli – Sorrento (tren Circumvesuviana 1 ora)

Sorrento – Positano – Amalfi – Salerno (autobuze)

8. Preturile la biletele de avion sunt cuprinse intre 50 si 200 euro/persoana dus/intors, in functie de compania aeriana si perioada de calatorie aleasa.

9. Trenurile din Italia, desi nu tocmai elegante, sunt rapide, nu au intarzieri si sunt ieftine. De exemplu, trenul Circumvesuviana de la Napoli la Sorrento este 4 euro/persoana/1 drum.

10. Autobuzele de pe Coasta Amalfitana sunt excelente, dotate cu aer conditionat, ieftine si parcurg un traseu absolut spectaculos, pe serpentine sapate in munte, cu Marea Mediterana la picioarele tale. De exemplu, din Sorrento in Positano, autobuzul face o ora si costa 3,5 euro/persoana/1 drum.

11. Mananca la restaurantele micute ale localnicilor, daca vrei sa gusti cele mai bune bucate si sa nu costa prea mult. Renunta la cinele lungi de la hotelurile de 5 stele, pentru plimbari pe plaja si o pizza Margherita la un birt italian. Comanda vinul casei, este mult mai ieftin decat berea.

12. Vremea este minunata pe Coasta Amalfitana, vara temperaturile fiind cuprinse intre 20 si 28 de grade. Precipitatiile sunt rare, insa sunt si zile cu vant puternic.

13. Poti face si shopping in satele de pe coasta (Positano) – sunt magazine de firma, buticuri, magazine de suveniruri, tarabe cu fructe proaspete, paste si limoncello. Cele mai bune preturi sunt insa in Napoli, in Salerno si in Sorrento, in aceasta ordine.

14. Viata de noapte pe Coasta Amalfitana nu este foarte dezvoltata, insa la marile hoteluri nu veti duce lipsa de cluburi, casinouri si alte distractii nocturne.

15. Positano si Amalfi sunt cele mai scumpe orase de pe Coasta Amalfitana.

16. Daca vei sta in Napoli, vei putea sa iei vaporul si sa vizitezi si insulele exclusiviste Capri si Ischia.

17. Ai mare grija la hotii de buzunare – cei mai multi sunt in Napoli, insa in sezon apar si in Sorrento sau Amalfi.

18. Nu-ti lasa lucrurile nesupravegheate sau camera de hotel deschisa, pentru a nu avea probleme nedorite.

19. Tine-ti banii pe card, poti plati cu acesta la toate magazinele si restaurantele. Nu pastra PIN-ul la vedere sau in telefon.

20. Nu uita sa iei cu tine aparatul de fotografiat. Coasta Amalfitana este una dintre cele mai frumoase zone de vacanta din lume!

Iata aici un text despre Sorrento!