Sursa foto: takehanks/Shutterstock.com

Cu aproximativ 13 kilometri de plaje cu nisip alb, ape albastre și cer însorit, este lesne de înțeles de ce Varadero este una dintre cele mai râvnite destinații de vacanță din Caraibe. Chiar dacă orașul în sine este mic, Varadero își surprinde vizitatorii cu o gamă variată de hoteluri, restaurante, activități distractive și peisaje exotice splendide. 

Conform cubanezilor, acest orășel situat în nordul țării lor găzduiește cele mai frumoase plaje din Marea Caraibelor. 

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să-ți petreci vacanța acolo:

Playa de Varadero – Raiul pe Pământ! 

Plaja Varadero este colțul de Rai al Cubei, fiind declarată de mai multe publicații cea mai frumoasă plajă din lume. Nisipul alb ca zăpada, apele cristaline de culoarea turcoazului și umbrelele de stuf răsfirate creionează exact acea imagine tropicală ce ne vine în minte când visăm la vacanța perfectă. Mai mult, în Playa de Varadero, vizitatorii pot lua lecții de scuba diving, pot face snorkeling sau pot să navigheze pe mare cu o barcă de croazieră. 

Cueva de Saturno – O surpriză subterană!

Cuba este plină de minuni naturale, iar peșterile uimitoare din jurul orașului Varadero se numără printre acestea. Cea mai cunoscută dintre ele este probabil Cueva de Saturno, o peșteră cenote preistorică, adâncă de 20 de metri, cu o deschidere largă si cu o sumedenie de stalactite fascinante modelate de natură. Scuba diving-ul este cea mai bună modalitate de a explora peștera, iar pentru că apa din peșteră este foarte cristalină, înotul și snorkelingul sunt, de asemenea, posibile. 

Delfinariul – Locul unde poți înota cu delfinii!

Vacanța ta în Caraibe ar fi incompletă fără șansa de a te apropia de animalele preferate ale tuturor: delfinii. Aceste animale inteligente și grațioase prezintă un spectacol de patru ori pe zi, uluindu-și vizitatorii cu acrobații, trucuri și fel și fel de lucruri amuzante. Doritorii pot chiar să înoate cu delfinii, ocazie pe care rar o mai întâlnești în alte părți ale lumii.

Parcul Josone – O oază verde surprinzătoare!

Incredibilul parc de agrement Josone din centrul orașului Varadero, plin de fel și fel de plante tropicale și aromate și de păsări colorate, este un loc ideal de plimbare. În lacul artificial din cadrul parcului poți să faci o tură cu barca, iar dacă nu vrei să te aventurezi pe apă, poți lua parte la o sesiune de mini-golf sau de bowling în aer liber. 

Aceste grădini splendide datează din 1940 și își iau numele de la foștii proprietari, José Fermín Iturrioz y Llaguno și soția sa, Onelia, care dețineau distileria de rom Arechabala din Cárdenas (aflat în apropiere) și au construit aici un conac neoclasic: Retiro Josone.

Când să mergi într-o vacanță în Varadero:

Fiind localizată într-o peninsulă, Atlanticul ce trimite vânturi constante temperează soarele tropical din Varadero. De aceea, exotica stațiune are parte de temperaturi medii cuprinse între 24 și 27 grade Celsius, fiind astfel o destinație ideală în toate cele 12 luni ale anului. 

Locuri de cazare:

Varadero nu este chiar cea mai accesibilă destinație din punct de vedere al locurilor de cazare, însă dacă rezervi în avans, vei găsi o mulțime de hoteluri și căsuțe particulare la prețuri rezonabile. Hotelurile de stat sunt cele mai scumpe. Acolo, va trebui să scoți din buzunar și câteva sute de euro pe noapte pentru o cameră. Pentru prețuri mai bune, îți recomandăm ofertele Dertour, aici!