1.  Nivelul de trai îl depășește pe cel din multe țări europene. La infrastructură sunt peste noi

În clasamentul mondial după indicele dezvoltării umane (HDI) din 2024, Thailanda se situează deasupra unor țări precum Bulgaria, Moldova sau China, iar capitala Bangkok este unul dintre cele mai importante centre financiare ale Asiei. La infrastructură sunt mult peste noi – poate și pentru că ei chiar au făcut autostrăzile suspendate de care primarii noștri doar au vorbit, înainte să fugă în Grecia sau în Italia. Una dintre explicațiile prosperității sale de astăzi este faptul că Thailanda e singura ţară din regiune care nu a fost niciodată colonie occidentală. Iar a doua e aceea că thailandezii n-au avut nici un apetit pentru comunism şi au refuzat să experimenteze orice fel de salturi înainte, revoluţii culturale sau câmpuri de orez îngrăşate cu exploatatori ai poporului. Astăzi, guvernul Thailandei are suficienţi bani să finanţeze programe de dezvoltare a comunităţilor locale – bani pe care, de pildă, guvernul României îi aşteaptă de la Uniunea Europeană.

  1.  E mai ieftin decât în Europa

Exceptând chiriile (care oricum nu vă interesează dacă mergeți ca turist), prețurile din Thailanda sunt ceva mai mici decât în Europa. Potrivit numbeo.com, un soft specializat în compararea nivelului de trai în diferite țări, pentru o masă la restaurant în Bangkok ați putea plăti cu până la 47% mai puțin decât în București. Iar dacă sunteți din Cluj, probabil o să plecați convinși că s-au păcălit la notă și nu v-au trecut decât garnitura.

Aerial overhead view of tropical beach at sunset, Ko Samui, Surat Thani province, Thailand

  1.  Nu există preţuri pentru turiști

Spre deosebire de Africa, unde prețurile diferă deseori în funcție de culoarea pielii, thailandezii nu fac astfel de discriminări, aici nu există prețuri speciale pentru farangi. Acolo unde se poate negocia, marja de negociere e destul de mică – asta pentru că preţul de pornire nu e de zece ori mai mare decât cel real, ca în țările din Maghreb (dacă ați fost în Maroc sau Tunisia, sperăm că știați asta).

  1.  Șansele să fii furat sunt aproape inexistente

Thailandezii sunt budiști, deci principala lor preocupare în viaţa asta e să nu-şi strice karma. Or, dacă furi în viaţa asta, data viitoare o să te reîncarnezi prost – cel mai probabil în gândac, șoarece sau soldat rus. În plus, dacă eşti prins furând, te-ai acoperit de ruşine pentru următoarele cinci vieţi – ei nu obişnuiesc să-şi aduleze hoţii, cum se întâmplă la noi, la creștinii ortodocşi. Așadar, dacă mergi într-o vacanţă în Thailanda, riscul cel mai mare să rămâi fără portofel rămâne tot pe Otopeni.

  1.  În Thailanda nu există extrasezon

Deși se află într-o zonă tropicală, Thailanda este deschisă pentru turism 12 luni pe an. Deschiderea litorală atât la Golful Thailandei, cât și la Marea Andaman face ca în orice perioadă a anului să existe plaje însorite unde să-ți poți petrece vacanța – când musonul din India lovește Marea Andaman, în Golf vremea e încă ideală pentru plajă, iar când ploile musonice ajung în est, pe coasta de vest este deja vreme bună. Așadar, la întrebarea “Când e cel mai bine să mergi în Thailanda?”, răspunsul corect este: “Când ai bani”.

Profită acum de ofertele speciale valabile în perioada 24-29 septembrie și bucură-te de o vacanță relaxantă.

Verifică acum ofertele de vacanță 2024 și descoperă Thailanda cu Dertour!