Te afli în căutarea destinației perfecte pentru vacanța exotică pe care o vei petrece alături de familie sau prieteni în acest an? Vrei să descoperi cele mai inedite atracții turistice dintr-un paradis exotic aflat la celălalt capăt al lumii? 

Atunci trebuie să descoperi mai multe informații despre Thailanda. Iată un top care include cinci dintre cele mai interesante locuri pe care le poți vizita în patria Regatului Budist Ayutthaya. 

Bangkok, orașul îngerilor și al celor 9 diamante 

Știai că Bangkok a intrat în cartea recordurilor datorită celui mai lung nume atribuit vreodată unui oraș? Cel pe care îl cunoaștem nu este numele său original, acesta fiind unul care clasifică această metropolă ca fiind orașul îngerilor, a celor nouă diamante, a regelui și a palatelor regale. Tot datorită denumirii sale originale, Bangkok este considerat căminul zeilor. 

Ce poți face însă în Bangkok, în timpul unei vacanțe planificate în Thailanda? Iată trei idei, pe care le poți utiliza ca inspirație:

  • Vizitează piața de weekend Chatuchak – Știai că în Bangkok se află cea mai mare piață din lume? Aceasta se întinde pe o suprafață de peste 100.000 metri pătrați și include peste 8.000 de standuri. Sunt necesare câteva zile să le vizitezi pe toate, însă poți aloca cât timp vrei acestei vizite. Cu siguranță vei pleca acasă cu cele mai inedite suveniruri din piața Chatuchak. 
  • Admiră peisajele spectaculoase din Templu Răsăritului – În Bangkok se află templul Wat Arun sau al Răsăritului, așa cum este cunoscut acesta. Construit ca un simbol al muntelui sacru Meru din Tibet, destinat hindușilor, acest templu este considerat centrul universului în mitologia tibetană și în cea budistă. Acolo vei putea admira pagode de dimensiuni impresionante, realizate din porțelan alb sau în culori vii, a căror frumusețe te va impresiona. Poți alege să vizitezi Templul Răsăritului la apus, atunci când priveliștea pe care o vei descoperi este una de o frumusețe incontestabilă.
  • Admiră panorama uimitoare dintr-un bar situat la înălțime – Ai mai multe opțiuni la dispoziție în acest caz, iar una dintre acestea este reprezentată de Cielo Sky Bar localizat în Complexul Sky Walk, Sukhumvit 69-71. Înainte de a descoperi în detaliu farmecul metropolei thailandeze poți descoperi imaginea sa de ansamblu de la terasa acestui sky bar. Priveliștea oferită te va impresiona!

Khao Lak, o oază de relaxare thailandeză

Știm că orice turist care alege Thailanda pentru o vacanță exotică visează la plajele cu nisip de fildeș și la apa limpede, turcoaz a mării. Din acest motiv, iată a doua recomandare pentru tine în această incursiune turistică pe tărâm thailandez: Khao Lak.

Această stațiune întrunește toate condițiile necesare petrecerii unor zile de relaxare deplină pe plajă. Localizată în provincia Phang Nga, districtul Takua Pa, această stațiune este cel mai bun punct de pornire pentru excursiile organizate în celebrele insule Surin și Similan. 

Pe lângă timpul petrecut pe plajă, la soare, departe de zgomotul citadin, în Khao Lak te vei putea bucura și de practicarea sporturilor de apă precum scuba diving și snorkeling. Astfel, vei putea admira cele mai frumoase recife din corali din Thailanda. 

Principalul avantaj al acestei stațiuni este reprezentat de lipsa aglomerației, aceasta oferind turiștilor ocazia de a se relaxa cu adevărat în vacanță. Atunci când vrei să faci o pauză de la timpul petrecut pe plajă, în această regiune poți vizita parcurile naționale Khao Sok și Lam Ru, care te vor impresiona datorită caracterului lor exotic.

Phuket, cea mai populară stațiune din Thailanda

Dacă ți-ai propus să petreci câteva zile într-una dintre cele mai populare stațiuni turistice din Thailanda, Phuket este alegerea ideală. Apa de smarald a mării, stâncile care se ridică semeț către cer și nisipul fin reprezintă atributele care vor asigura reușita acestei vacanțe. Iată trei lucruri interesante pe care le poți face în Phuket:

  • Vizitează Golful Phang Nga – Acesta este unic datorită stâncilor de calcar, care înconjoară apa de smarald a mării. Poți petrece o zi întreagă în acea zonă, relaxându-te pe plajă și descoperind fauna marină. De acolo poți pleca în excursie către alte două atracții turistice importante: Koh Panyee și  Koh Phi Phi. 
  • Descoperă orașul vechi Phuket – Atunci când vrei să iei o pauză de la timpul petrecut pe plajă, poți face o scurtă vizită în orașul vechi Phuket. Vei fi impresionat de unicitatea arhitecturală a clădirilor din capitala insulei și vei putea găsi suveniruri interesante în magazinele localnicilor. 

Descoperă statuia Marelui Buddha din Chalong – Thailanda este o țară renumită pentru statuile budiste, însă trebuie neapărat să o descoperi pe cea din Chalong. Localizată pe vârful dealului Nakkerd din sudul insulei Phuket, aceasta are o înălțime de 45 metri. Odată ajuns acolo vei descoperi priveliștile de o frumusețe uimitoare a împrejurimilor.

O vacanță exotică petrecută în Thailanda este una în care vei trăi experiențe unice, în care vei descoperi farmecul spiritualității budiste și în care vei experimenta frumusețea vieții trăite departe de aglomerația urbană. Descoperă cele mai bune oferte de vacanță în Thailanda în 2019 pe Dertour.