Zakynthos, foto VOJTa Herout

*Sursa foto: VOJTa Herout / Shutterstock.com

Zakynthos, sau Zante, cum este mai frecvent cunoscut, este o insula mare din Grecia, ce face parte din grupul de Insule Ionice Grecesti. 

Cele mai bune momente de a vizita Zakynthos pentru o vacanta sunt intre sfarsitul lunii mai si inceputul lunii septembrie. Atunci se pot evita ploile, intampinand doar vreme frumoasa, calduroasa si perfecta pentru plaja. Calatorind la inceputul lunii mai, vei putea avea parte de mai multe precipitatii decat probabil ti-ai dori.

Exista o multime de excursii si tururi care sa te mentina ocupat in timpul unei vacante in Zakynthos. Daca iti doresti sa iti petreci ceva timp departe de plaja, ar putea fi o idee buna sa te inscrii la o excursie sau doua imediat ce te stabilesti in statiunea in care esti cazat.

Daca te simti aventuros, atunci ai putea sa parasesti insula timp o zi sau doua, pentru a vizita si alte parti ale Greciei. Acesta este un mod fantastic de a vedea un pic mai mult din tara in timpul vacantei tale in Zakynthos.

Iata ce excursii se organizeaza, de obicei, pe insula Zakynthos:

Observarea testoaselor Caretta Caretta in Golful Laganas

In Golful Laganas exista mai multe locuri din care se pot observa rarele testoase Caretta Caretta. Pentru a ajunge acolo, trebuie sa iei o barca din portul Agios Sostis sau din statiunile mai mici din Agios Sostis, Porto Koukla si Keri, toate gasindu-se in Golful Laganas.

Testoasele Caretta Caretta folosesc insula Zakynthos ca principalul lor cuib din Marea Mediterana pentru a-si depune ouale. Ele obisnuiesc sa se intoarca la aceeasi plaja pentru a face acest lucru, in fiecare an.

Vizitarea statiunii Laganas

Laganas Bay se gaseste in partea de sud a insulei Zakynthos si dispune de o plaja lunga, serpuita, dar plina de cluburi, baruri si turisti. Partea in care testoasele Caretta Caretta isi depun ouale este protejata in anumite perioade ale anului. De-a lungul plajei, vei gasi cateva restaurante bune, unde te poti bucura de mancaruri traditionale in timp ce admiri un apus de poveste.

Un lucru bun legat de Laganas, in special pentru familii, este faptul ca marea din zona este foarte putin adanca, intrarea in apa fiind lina. De aceea, aici se pot scalda toti in conditii de siguranta.

In jurul statiunii Laganas vei gasi o Grecie mai autentica, mai ales daca frecventezi zona mai indepartata de centru. Acesta este locul din Zakynthos in care poti descoperi cel mai bine cultura acestei tari.

Explorarea pesterilor Keri cu barca

Pesterile Keri, situate pe coasta de sud-vest a insulei Zakynthos sunt unele dintre cele mai populare locuri pe care sa le vezi pe mare in aceasta parte a Greciei. Cu o apa turcoaz limpede precum cristalul, pesterile pe care le vei explora in aceasta regiune te vor impresiona profund. Stancile albe din aceasta zona sunt intr-adevar deosebite, iar arcadele uimitoare care ies din mare fac decorul ideal pentru niste fotografii fantastice.

Vizitarea insulei Marathonisi

In timpul unei vacante in Zakynthos este bine de luat in seama varianta de a merge intr-o excursie cu barca la faimoasa insula “testoasa” Marathonisi. Insula pitoreasca in forma de testoasa se afla in mijlocul golfului Laganas si arata ca o veritabila Caretta ce pluteste in marile spumante. Principala plaja de pe insula este spectaculoasa, avand nisipuri albe si ape de culoarea turcoazului – aceasta este, de fapt, una dintre cele mai bune plaje din intreaga Grecie.

Explorarea Pesterilor Albastre cu barca

Pesterile Albastre din Zakynthos sunt unele dintre cele mai vanate locuri de catre turistii ce ajung pe aceste superbe meleaguri. Uimitoarele formatiuni de roca din nordul regiunii Skinari sunt renumite pentru apele sale albastre si luminoase ca safirul.

Daca ai dorinta de a vizita regiunea de nord a insulei, recomandat ar fi sa iei o excursie cu barca din Skinari pentru a vedea uimitoarele Pesteri Albastre.

Vizitarea locurilor invecinate de Zakynthos

In timpul unei vacante in Zakynthos ai, de asemenea, posibilitatea de a lua o excursie de pe insula catre unele dintre principalele atractii ale Greciei. De pilda, poti lua o excursie de o zi pentru a vizita insula Kefalonia, unde se gaseste faimosul sit antic Olympia. Mai departe, poti merge chiar si in Atena, pentru a vizita incredibilele Acropole si alte locuri magice.

Cateva sfaturi de care sa tii cont daca mergi intr-o vacanta pe insula Zakynthos:

  • Ia cateva creme si alifii impotriva insectelor si, in special, impotriva tantarilor, oriunde te deplasezi pe insula. Vei avea nevoie!
  • Moneda este in euro.
  • Cei mai multi localnici vorbesc fluent limba engleza, asadar comunicarea nu ar trebui sa fie o problema daca stii aceasta limba.
  • Dupa cum am mai spus, Zakynthos este o insula, deci este bine sa stii ca tarifele lor sunt mai mari decat in Grecia continentala.

——————————————————————————————————————————

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour, pe pagina de Facebook Dertour sau la numarul de telefon 031 438 73 21. Ofertele Dertour pentru insula Zakynthos le poti gasi aici.

——————————————————————————————————————————