Varadero, Cuba (3)Varadero a devenit rapid una dintre statiunile de vacanta cele mai populare din Caraibe. Varadero este situat pe peninsula Hicacos din provincia Matanzas, la aproximativ 144 de kilometri de Havana, in partea de est. Cei mai multi vizitatori vin in aceasta statiune pentru a se bucura de hotelurile sale luxoase si de facilitatile all-inclusive pe care le gasesc in mai toate locurile din cei 24 de kilometri de plaja cu nisip alb si fin. Mai mult decat atat, turistii pot gasi o multime de locuri fascinante si in jurul statiunii Varadero.

Desi in trecut a fost o asezare pre-columbiana si o mare salina spaniola, orasul Varadero din Cuba a inceput sa devina o destinatie turistica pentru familiile cubaneze bogate la sfarsitul anilor 1800. La inceputul secolului al XX-lea, plaja Varadero a atras numerosi vizitatori din Statele Unite ale Americii, fiind un loc de refugiu pentru mai multi americani bogati, printre care se numara Al Capone si Irenee du Pont.

Succesul revolutiei cubaneze din 1959 a incetinit afluxul de vizitatori straini. In schimb, Varadero a devenit o destinatie de vacanta populara pentru cubanezii iubitori de calatorii.

De la inceputul anilor 1990, turismul din acest oras a devenit o prioritate pentru Guvernul Cubanez, care a pus in aplicare diferite actiuni pentru a atrage numerosi vizitatori straini. Astazi, exista peste 50 de hoteluri in peninsula. Contrar unor rapoarte, cubanezilor nu le este interzis sa viziteze plaja Varadero sau statiunile din jur, dar aproape toate tranzactiile din acest oras se desfasoara in dolari americani, fapt care tine departe majoritatea localnicilor.

Prin urmare, Varadero nu este locul ideal pentru turistii care doresc sa cunoasca viata de zi cu zi a cubanezilor. Este, totusi, o baza excelenta pentru a explora Cuba.

Exista mai multe companii care ofera turistilor un tur Varadero-Havana, in care pot vizita Parcul National Peninsula da Zapata, pesterile subterane de la Bellamar, Trinidad sau ale locuri spectaculoase. Preturile unui astfel de tur care dureaza o zi sunt intre 25$ si 150$. Si, probabil, unul dintre cele mai bune lucruri pe care ti le ofera o companie de turism din Varadero este faptul ca, pe timp de noapte, iti ofera cazare la un hotel de lux de cinci stele sau la un hotel cu all-inclusive.

Exista o multime de activitati culturale si distractive de care poti avea parte intr-o vacanta in Varadero, Cuba. Principalele puncte de atractie ale acestui oras sunt Xanadu Mansion, fosta casa a lui Irenee du Pont, un delfinariu impresionant (Delfinario) in care ai posibilitatea de a inota cu delfinii, micul Muzeu Varadero, Rezervatia Ecologica Varahicacos, care se gaseste in nordul peninsulei, precum si pitorescul Parc Josone.

In Varadero vei gasi locuri de cazare din belsug; exista peste 15 000 de camere de hotel pe peninsula. Optiunile bugetare sunt limitate: casele particulare sunt interzise, nu exista locuri de campare, iar unele dintre cele mai ieftine hoteluri sunt disponibile doar pentru cubanezi. Cu toate acestea, exista un numar tot mai mare de hoteluri de clasa medie sau inalta, care ofera servicii all-inclusive, facandu-ti astfel vacanta mai placuta si mai relaxanta.

Transportul pana in Varadero nu ar trebui sa fie dificil pentru un turist care doreste sa isi faca vacanta in acest oras. Varadero are al doilea cel mai important aeroport de pe insula, Aeroportul Juan Gualberto Gomez.Varadero, Cuba (1)

Iata ce nu trebuie sa ratezi intr-o vacanta in Varadero:

Centrul International Paracaidismo

Pentru cei carora nu le este frica de inaltimi si adora activitatile pline de adrenalina, Varadero le ofera ocazia de a face skydiving in aceasta baza de la aeroportul vechi, chiar la vest de Varadero. Terminalul se gaseste la circa un kilometru de oras, alaturi de Marina Aqua. Cei care au curajul sa se implice in aceasta aventura, vor zbura cu un avion Antonov AN-2 si vo sari de la 3000 de metri, evident, in tandem, legati de un instructor.

Dupa 35 de secunde de cadere libera, parasuta se deschise, urmand sa plutesti linistit timp de 10 minute, pana cand picioarele tale vor atinge nisipul alb de pe plaja Varadero. Pretul pentru aceasta experienta de neuitat este de circa 180 de dolari per persoana, cu un extra de 45 de dolari pentru fotografii si 60 de dolari pentru video. Daca esti deja un parasutist calificat, salturile solo sunt, de asemenea, disponibile, necesitand insa prezenta unui certificat relevant. Saltul cu parasuta in Varadero este 100% sigur, neexistand nicio victima raportata de la deschiderea centrului (in anul 1993) pana in ziua de azi. Asadar, daca vrei sa faci ceva cu adevarat deosebit, antrenant si de neuitat in vacanta ta in Varadero, nu ezita, ia-ti inima in dinti si fa acest salt de la inaltime, deoarece, cu siguranta, nu vei regreta!

Palacio de la Rumba

Vrei o noapte plina de viata, distractiva si vesela in Varadero? Palacio de la Rumba este locul cel mai viu de pe peninsula. Aici exista muzica salsa live la fiecare sfarsit de saptamana si un mixt bun de cubanezi si turisti dornici de socializare si voie buna. Palacio de la Rumba este situat alaturi de Hotelul Bella Costa si iti promite clipe de neuitat in vacanta ta in Cuba.

Aquaworld-ul Marlin Marina Chapelin

Aici poti avea parte de o experienta de sapte ore (care costa 95 de dolari), Seafari Cayo Blanco, de la Marina Chapelin la Cayo Blanco si plaja sa idilica. Excursia include un open bar, homar la pranz, doua opriri de snorkeling si muzica live.

Parcul Josone

Daca ti-ai propus sa vizitezi orasul, fa-ti timp si intra in aceasta oaza verde incantatoare. Gradinile amenajate Josone dateaza din 1940 si au luat numele de la fostii proprietari, José Fermín Iturrioz y Llaguno si sotia sa Onelia, care detineau distileria de rom Arechabala in apropiatul Cardenas si au construit in conac neoclasic aici: Retiso Josone.

Dupa Revolutie, conacul a devenit o pensiune de vacanta pentru demnitarii straini. Parcul este acum un spatiu public in care turistii pot beneficia de orice: plimbari cu barca, cu hidrobicicleta, mese traditionale in restaurante, plimbare cu un minitren, relaxare la o piscina publica, etc. In plus, pe timp de noapte, parcul se scufunda in sunetele muzicii cubaneze.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.Varadero, Cuba (2)