Plaja Tunisia

Plaja Tunisia

Atat de aproape de Europa, insa atat de departe din punct de vedere cultural, Tunisia este o tara care in trecut era numita Africa si care a dat numele intregului continent pe care se afla. Istoria tarii este una bogata, pe alocuri tragica si minunata, de aceea merita sa fie cunoscuta.

Ajungand aici nu vei avea timp sa te plictisesti, in conditiile in care asupra Tunisiei si-a lasat in trecut amprenta Imperiul Roman.

Desi este o tara a contrastelor, oferind peisaje deosebite, servicii turistice ieftine si in acelasi timp zone mai putin curate si oameni foarte saraci, Tunisia este un obiectiv turistic pe care trebuie sa il vezi macar o data in viata.

Pentru o tara musulmana este un adevarat exemplu de ambitie, avand o industrie puternica, o infrastructura aproape perfecta si un aer occidental.

Turistul din Tunisia trebuie sa incerce numeroasele preparate culinare deosebite si delicioase si trebuie sa isi faca simtita prezenta intr-una din urmatoarele statiuni, cunoscute pentru plajele curate, serviciile hoteliere ireprosabile si viata de noapte plina.

Iata topul celor mai cunoscute plaje din Tunisia:

1. Sousse

Sousse

Sousse

Este un oras statiune cunoscut pentru apele albastre, plajele fine  si prietenoase pentru piciorul turistului si pentru serviciile ireprosabile. Sousse este, fara doar si poate o destinatie de vara perfecta, in care te poti relaxa, te poti bronza si te poti bucura de apele curate si calde.

Pe langa relaxare insa, orasul iti ofera si numeroase obiective turistice, care iti vor ocupa absolut tot timpul petrecut aici.

Medina, centrul vechi al orasului, este un adevarat centru cultural care prezinta opere de arta din perioada romana, obiective turistice musulmane, precum Marea Moschee si un loc unic in lume, Ribat-ul, care este reprezentat de o multime de catacombe si de 200 de galerii unde poti descoperi 15000 de morminte.

Sousse este o statiune unde vei descoperi oameni amabili, preturi foarte mici si un shopping center larg, de unde iti vei putea cumpara toate amitirile de care ai nevoie.

Daca iubesti viata de noapte, aceasta statiune este perfecta pentru tine, in conditiile in care dispune de o multime de cluburi si de variante de distractie in perioada nocturna.

2. Port El Kantaoui

Port El Kantaoui

Port El Kantaoui

Situat langa Sousse, Port El Kantaoui (oras suburbie a regiunii prezentate mai sus) este un orasel in care vei gasi obiective turistice, plaje deosebite si o multime de variante de distractie sau de petrecere a timpului liber. Este zona de lux a intregii regiuni Sousse iar acest lucru se vede cu usurinta in portul care gazduieste peste 300 de yahturi de lux si in complexurile de hoteluri de 5 stele. De asemenea, o buna dovada a faptului ca esti intr-o statiune de lux este terenul de golf foarte bine amenajat.

Statiunea Port El Kantaoui ofera nisip fin, gradini, palmieri si o multime de solutii de divertisment.

3. Hammamet

Hammamet

Hammamet

Hammet este o alta statiune luxurianta, care vine la pachet cu preturi mici si peisaje deosebita. Este situata intr-un golf deosebit de frumos, la doar 65 de km de capitala Tunis. Oferta turistica este foarte bogata, fiind foarte apreciate plajele nisipoase si curate, hotelurile de lux si numeroasele vestigii istorice, cum ar fi fortificatiile care dateaza din secolul XV sau fortareata orasului.

Hammet este o combinatie perfecta intre cultura musulmana si aerul occidental, care este atat de prezent peste tot pe litoralul Tunisiei.

Daca esti un impatimit al vacantelor de lux, este un loc pe care nu trebuie sa il ratezi.

4. Monastir

Monastir

Monastir

Nu foarte departe de Hammet, in acelasi golf, insa in extremitatea sudica, se afla statiunea Monastir. Este o statiune cu clima blanda, unde vei gasi intotdeauna o mare limpede si un nisip fin si placut la atingere. Plajele de aici sunt foarte lungi iar peisajele sunt deosebite, brazdate pe alocuri de hoteluri de lux, de un port pescaresc fermecator si de cateva monumente istorice.

Cel mai renumit obiectiv turistic din zona este manastirea Ribat, o manastire musulmana fortificata, care a fost construita in secolul VIII. Tot aici vei putea descoperi si un muzeu islamic, cu o multime de manuscrise stravechi, dar si moscheea Bourguiba, care aminteste de primul presedinte al Tunisiei independente.

Turistii ajunsi in Monastir pot practica o multime de sporturi de vara, cum ar fi natatia, echitatia sau golful si se pot bucura din plin de cultura tunisiana.

Vizitand Tunisia, indiferent ca mergi la plaja sau pur si simplu vrei sa descoperi o lume cu totul si cu totul noua, te vei intoarce cu o multime de amintiri placute si cu mult mai multe cunostinte despre o istorie marcanta pentru tunisieni si atat de frumos prezentata in cartile de istorie.

Pentru o vacanta de neuitat in Tunisia iti propunem oferte early booking care iti vor face pofta de calatorit!