Mallorca, foto holbox

*Sursa foto: holbox / Shutterstock.com

Insula Mallorca are peste 120 de plaje si golfuri de-a lungul coastelor sale. Fiecare plaja pare desprinsa din paradis iar apa cristalina, nisipul fin, posibilitatile de a practica sporturi nautice sau peisajele naturale fac din aceasta insula locul ideal pentru concediu. 

Avand plaje populare in randul turistilor, dar si locuri naturale si virgine, neatinse de turism, Mallorca isi incanta vizitatorii din intreaga lume prin peisaje exotice, ape limpezi, localnici prietenosi si ospitalieri.

Iata care sunt cele mai bune 5 plaje din Mallorca pe care sa le vizitezi:

1. Playa de Muro, Alcúdia

Mallorca, foto Artesia Wells Shutterstock.com

*Sursa foto: Artesia Wells / Shutterstock.com

Aceasta minunata plaja de nisip alb este situata in partea de nord a insulei Mallorca. Golful Alcúdia are mai multe plaje si una dintre ele este Playa de Muro, care este cea mai mare. Playa de Muro incepe in locul in care se sfarseste plaja Alcúdia si se intinde pana la Ca’n Picafort, avand peste 7 kilometri de nisip alb si fin si oferind o mare varietate de sporturi nautice.

Playa de Muro face parte din Parcul Natural Albufera, unde speciile de plante si animale din Insulele Baleare prospera. In alte parti ale plajei vei putea gasi baruri si restaurante, care sunt bine adaptate mediului.

Playa de Muro este, cu siguranta, o plaja superba, unde culoarea albastra a apei limpezi ii uimeste pe turistii dornici de o vacanta exotica.

Facilitati: sporturi nautice, sezlonguri, umbrele de soare, baruri, restaurante si locuri bune de parcare.

2. Sa Calobra – Torrent de Pareis, Escorca

Mallorca, foto clearlens

*Sursa foto: clearlens / Shutterstock.com

Incadrata de doi pereti din piatra rosie, Sa Calobra – Torrent de Pareis este, in mod cert, o plaja neobisnuita si diferita de celelalte plaje din Mallorca. Aceasta are un farmec aparte si o frumusete deosebita, care o fac unica in lume, fiind, de altfel, un loc de inspiratie pentru multi artisti.

Particularitatea plajei Sa Calobra – Torrent de Pareis este tocmai faptul ca este “prinsa” intre doua stanci rosii de 200 de metri inaltime. Exista o serie de trasee pentru drumetii populare pe terenul care inconjoara acest tarm, dar si trasee pline de vegetatie. Daca esti norocos si calatoria ta in Mallorca coincide cu concertul anual Sa Calobra, te vei putea bucura de muzica live in acest decor idilic.

3. Calo des Moro, SantanyiMallorca, foto Markus Beck

*Sursa foto: Markus Beck / Shutterstock.com

Un mic paradis ascuns intr-o locatie exotica, Calo des Moro este un mic golf virgin, inconjurat de pesteri unde aventurierii pot sa se scufunde in apa limpede. Calo des Moro este o plaja extrem de populara printre vizitatori si localnici deopotriva, bucurandu-se de imprejurimi pur si simplu uimitoare si de o apa naturala cristalina si pura care arata ca o piscina.

Calo des Moro este foarte popular in randul turistilor din intreaga lume datorita nisipului alb si a apelor turcoaz, dar si a peisajului natural inconjurat de stanci mici si de arbusti, care contureaza o locatie desprinsa parca din decorul paradisului. Drumul de acces in plaja Calo des Moro nu este usor de gasit, dar odata ce este strabatut, vei fi rasplatit de experienta inotului in apele translucide si uimitoare din jur. In plus, pinii si arbustii ofera locuri umbrite pentru odihna si te ajuta sa mai scapi de caldura verii.

4. Plaja Formentor, Pollensa

Mallorca, foto Juanjo Tugores

*Sursa foto: Juanjo Tugores / Shutterstock.com

Formentor este unul dintre cele mai frumoase golfuri din Mallorca, fiind format la capatul muntilor Sierra de Tramuntana. Un motiv major pentru faptul ca plaja Formentor are o popularitate din ce in ce mai mare este hotelul care poarta acelasi nume, unde obisnuiesc sa se cazeze celebritati din intreaga lume, fiind cucerite de frumusetea imprejurimilor sale. Mai mult decat atat, cateva dintre aceste celebritati, indragostite fiind de acest peisaj idilic, si-au cumparat proprietati in aceasta parte a insulei Mallorca. Acest mic paradis natural, denumit Formentor, este ascuns in nord-estul insulei, in apropiere de Golful Pollensa.

Fiind un echilibru perfect intre liniste si relaxare, plaja Formentor este ideala pentru turistii care doresc o vacanta intr-un refugiu exotic.

5. Cala d’Or, SantanyiMallorca, foto holbox

*Sursa foto: holbox / Shutterstock.com

Cu nisip auriu si cu ape turcoaz, Cala d’Or este formata din cinci golfuri situate pe coasta de sud-est a insulei Mallorca, in orasul Santanyi. Cala d’Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrara, Cala Serena si Cala Gran sunt principalele destinatii turistice din Mallorca, fiind binecuvantate de imprejurimi linistite si armonioase demne de apreciat.

Plajele si golfurile din aceasta zona, cu nisip fin auriu si cu ape de culoarea turcoazului, sunt de o frumusete incomensurabila, chiar daca au dimensiuni mici. A petrece o zi pe oricare dintre aceste plaje a devenit un “must have” pentru toti calatorii care poposesc pe insula Mallorca. In plus, restaurantele si serviciile turistice de pe plajele de la marginea orasului Santanyi sunt de inalta calitate, oferind clientilor preparate culinare gatite de bucatari scoliti in Franta, care pun accent pe servirea fructelor de mare si a deserturilor rafinate ce au la baza fructe exotice.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.