Turcia - Alanya (5)In doar cateva decenii, Alanya s-a transformat dintr-un oras slab populat cu o portiune de plaja de nisip absolut obisnuita intr-un paradis turistic dens populat de vizitatori, popular in special in randul turistilor olandezi si scandinavi. In timpul noptii, zona centrala a orasului poate semana cu un “Vegas al Turciei”, fiind astfel o mare atractie in randul tinerilor dornici de distractie si voie buna.

Asezata pe coasta mediterana a Turciei, la 130 de kilometri departare de Antalya, Alanya este renumita pentru croazierele de vis pe care le ofera vizitatorilor sai, dar si pentru plimbarile linistite de-a lungul malului Marii Mediterane, ideale pentru serile senine si placute specifice sudului Turciei. Multi vizitatori prefera sa imbine baile in Marea Mediterana cu inotul in piscina hotelului si sa se bucure de restaurantele all inclusive, care le ofera mancare delicioasa cu specific turcesc.

Daca vei descoperi barurile si saloanele de tatuaj, vei observa ca Alanya are un farmec ascuns. Plimba-te apoi la sud de centrul modern, unde vei gasi o fortareata cu ramasitele castelului Seljuk, precum si stralucirea caselor traditionale cu acoperis din tigla rosie, ce troneaza pe aleile care urc pe deal. Alanya iti spune, astfel, povestea a doua orase care se contopesc duios, poveste pe care o adora fiecare turist care calca pe acest taram.

Daca vrei si tu sa descoperi frumusetile acestui oras, iata care sunt cele mai importante 5 atractii turistice din Alanya:

1. Plaja Kleopatra

Plaja Kleopatra este una dintre cele mai populare plaje din Alanya. Aceasta incepe de la Castelul Peninsulei Alanya si se termina acolo unde drumul se sfarseste in mare, in estul statiunii Alanya. Exista mai multe hoteluri, terenuri de sport, baruri, magazine si locatii in care se inchiriaza echipament pentru sporturi nautice pe plaja Kleopatra, astfel ca turistii nu vor avea niciun motiv sa se plictiseasca. In plus, plaja are nisip fin auriu si dispune de multe sezlonguri si umbrele, cu preturi  accesibile pentru buzunarul unui roman obisnuit. Toate hotelurile pot folosi aceasta plaja, neexistand restrictii sau reguli in acest sens. La inceputul plajei vei putea observa, de asemenea, o pestera celebra, disponibila publicului larg, dar si Castelul Peninsulei Alanya, unde turistii vor putea descoperi mistere si frumuseti ce dateaza din vremurile indepartare din trecut.

Plaja Kleopatra este situata la doar 10 minute de mers pe jos de la portul de agrement, in apropiere gasindu-se, de asemenea, o varietate de restaurante in care poti manca preparate culinare cu specific international. Acest loc este recomandat de mai mult de 50% dintre turistii care viziteaza Alanya, asadar nu ezita sa petreci cateva zile frumoase de vara pe frumoasele nisipuri aurii ale plajei Kleopatra!

2. Raul Dimcay

Raul Dimcay se gaseste in Muntii Taurus, la aproximativ 30 de minute de mers cu autobuzul din oras. Acesta este un loc frumos in care sa te racoresti si sa te relaxezi in timp ce servesti masa la restaurant. Apa este foarte rece, insa exista cateva locuri in care oamenii au voie sa inoate sau sa sara. Una dintre cele mai mari placeri pe care le au turistii care vin la raul Dimcay este sa manance pe mesele plutitoare de pe apa, un lucru fascinant pe care trebuie si tu sa il incerci!

Raul a jucat un rol important in dezvoltarea agriculturii Alanyei in trecut, in zilele noastre fiind, insa, folosit ca loc de relaxare si de atractie pentru turisti. Localnicilor le place sa vina la Dimcay pentru pescuit si pentru odihna.

Apa raului este intotdeauna rece, chiar daca temperatura trece de 30 de grade Celsius. In timp ce te odihnesti la umbra vegetatiei bogate, te poti bucura de mancaruri delicioase din restaurantele unice in stil si in gastronomie. Acestea ofera preparate culinare turcesti, dar si mancare internationala. Unele dintre zonele special amenajate de-a lungul raului dispun, de asemenea, de bazine separate, cu tobogane, cascade si multe alte elemente de distractie. Asadar, daca vizitezi statiunea Alanya, nu ezita sa treci si pe la raul Dimcay, mai ales daca esti insotit de copii dornici de putina aventura!

3. Pestera Damlatas

Pestera Damlatas este situata fix la intrarea pe plaja Kleopatra, in partea in care se gaseste si Castelul Peninsulei Alanya. “Damlatas” inseamna stalactite in limba engleza. Pestera este formata dintr-o multime de stalactite, avand o temperatura statica in interior. Climatul in pestera este declarat a fi terapeutic pentru cei cu probleme respiratorii, in special pentru persoanele care sufera de astm. Taxa de intrare este de 3,5 lire turcesti, fiind mai mult decat accesibila buzunarului unui roman obisnuit. Pestera Dalmatas este, cu siguranta, una dintre cele mai mari atractii turistice din Alanya, fiind situata in apropiere de centrul orasului, de port si de plaja Kleopatra. Viziteaza aceasta pestera pentru a vedea ceva cu adevarat deosebit si spectaculos, ce iti va ramane in memorie pentru totdeauna!

4. Castelul Alanya

Castelul Alanya este situat pe cea mai inalta zona stancoasa de pe peninsula, aproape de plaja. Peretii castelului inconjoara toata peninsula, astfel ca vei putea observa toata zona Alanyei din castel. Daca vii cu masina la castel, vei putea sa o parchezi intr-un loc special amenajat, care este foarte aproape de intrarea in castel. In mod sigur iti vei dori sa faci fotografii, asadar nu ezita sa pozezi de la inaltime frumusetea Alanyei, din toate partile. Din partea de sus a castelului, vei putea sa observi, in special, Marina si Plaja Kleopatra, pe care le vei gasi mai interesante si mai spectaculoase decat atunci cand esti la o inaltime mai mica. Taxa de intrare in Castelul Alanya este de 5 lire turcesti, insa vei dori, probabil, sa cumperi si cateva suveniruri de la magazinele din jurul castelului. De asemenea, daca iti este foame, poti servi produse de patiserie traditionale la cafenelele din castel.

5. Turnul Rosu

Turnul Rosu este situat in apropiere de Portul orasului Alanya. Acesta are o arhitectura octogonala, fiind construit in vremurile de demult, pentru a observa atacurile externe. Turnul Rosu este astazi simbolul orasului Alanya, avand o taxa de intrare de doar 2 lire turcesti. Acesta nu are lucruri foarte speciale in interiorul cladirii, cea mai mare atractie fiind scarile lungi care duc pana in varful turnului. Cu toate acestea, iti vei putea ocupa timpul in restaurantele din jur, unde vei putea servi bucate traditionale turcesti si bauturi racoritoare.

Pentru mai multe detalii, va asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Turcia - Alanya (4) Turcia - Alanya (2)