jamaica-foto-lucky-photographer

*Sursa foto: Lucky-photographer / Shutterstock.com

Cunoscuta ca loc de nastere al stilului raggae, Jamaica are un tezaur de bijuterii naturale. Plajele aurii, muntii de smarald, marea turcoaz, cascadele, recifurile de corali, padurile tropicale, raurile si izvoarele minerale sunt doar cateva dintre atractiile de invidiat ale insulei. Fara nicio indoiala, iubitorii de natura vor gasi o multime de lucruri de facut si de vazut in Jamaica, de la drumetii prin jungla, la calarie de-a lungul plajei si scufundari in recifurile colorate de corali. Jamaica este, de asemenea, renumita pentru numeroasele sale plantatii istorice, unde vizitatorii pot gusta fructe tropicale si pot vizita marile conacuri ale mosierilor.

Montego Bay, Ocho Rios, Negril si Port Antonio sunt principalele hub-uri turistice. Vizitatorii vor gasi aici o varietate de locuinte, de la mari resorturi, vile de lux si boutique hoteluri la pensiuni rustice. Inflacaratul Montego Bay este una dintre cele mai populare statiuni de pe insula, laudandu-se cu terenuri de golf, restaurante, magazine, galerii, hoteluri si, desigur, plaje impecabile. Ocho Rios este un port important al insulei, ce face apel pentru navele de croaziera, in timp ce Negril este renumit pentru plaja sa lunga si linistita, umbrita de palmieri si nuci de cocos si scaldata in ape limpezi ca lacrima.

Cei care iubesc ecoturismul vor gasi pasnicul Port Antonio extrem de interesant, datorita apropierii sale de spectaculosii Munti Albastri. In Kingston, capitala Jamaicai, vizitatorii pot face un tur al casei fostei legende raggae Bob Marley sau pot explora muzeele orasului si site-urile istorice. Ambalata intr-o varietate de comori naturale, nu este de mirare ca Jamaica se bucura de reputatia de a fi un hotspot al Caraibelor.

Iata care sunt cele mai bune 10 atractii turistice din Jamaica:

  1. Plaja Negril

Cunoscuta, de asemenea, sub numele de Plaja Sapte Mile, Plaja Negril este una dintre cele mai frumoase intinderi de nisip alb cu apa turcoaz din Jamaica. Plaja se intinde de la Bay Bloody la Long Bay si este colorata de multimea de plantatii de palmieri, resorturi si restaurante. Desigur, aici se pot practica o diversitate de sporturi de apa, snorkelingul fiind activitatea preferata a turistilor datorita pestilor colorati ce se ivesc prin apa limpede.

  1. Plaja Pestera Doctorului, Montego Bay

Una dintre cele mai bune plaje din Montego Bay, Plaja Pestera Doctorului este o fasie atragatoare de nisip alb, marginita de ape limpezi ce au ajutat la modelarea sortii acestei statiuni. La inceputul anilor 1920, un celebru britanic a declarat ca apa de aici are puteri curative dupa inot, afirmatie ce a inceput sa atraga vizitatori din toate colturile lumii. De atunci, au aparut tot mai multe hoteluri iar zona a devenit o destinatie turistica populara. Pestera pentru care este numita plaja a fost distrusa de un uragan in 1932, dar plaja este astazi mai celebra ca niciodata si este adesea aglomerata de nave de croaziera ce plimba pasageri iubitori de peisaje exotice.

  1. Rose Hall Great House, Montego Bay

Construit in 1770, Rose Hall este o superba casa situata pe o plantatie cu vederi incredibile la ocean. Legendara Annie Palmer (Vrajitoarea Alba) a fost stapana aici si a avut parte de o moarte violenta. Astazi, casa ei este impodobita cu mobilier de epoca si poate fi vizitata de curiosi printr-un tur de zi sau printr-un tur infricosator de noapte, la lumina lumanarilor, in ascultarea povestilor cu fantome.

  1. Falmouth

Inconjurat de plantatii de trestie de zahar si terenuri cu bovine, Falmouth este unul dintre orasele georgiene din Caraibe cel mai bine conservate. Odata ce a devenit un port important, orasul a devenit interesant pentru turisti prin exemplele excelente de arhitectura georgiana din secolul al XIX-lea.

Greenwood Great House este o atractie turistica majora in zona. Construit in 1790 de Richard Barrett, o ruda a poetului Elizabeth Barret Browning, acest complex este in prezent un muzeu ce afiseaza mobilier de epoca, o colectie rara de instrumente muzicale si vase din China.

Good Hope Estate, construit in 1755, a fost o plantatie de zahar si nuca de cocos, astazi celebra in Jamaica. De asemenea, Half Moon Beach este la mare cautare in randul vizitatorilor orasului Falmouth. Aceasta plaja in forma de semiluna este incantatoare prin atmosfera sa relaxanta si, desigur, prin recifurile ei de corali.

  1. Raul Martha Brae

rafting-foto-creatista

*Sursa foto: CREATISTA / Shutterstock.com

Raftingul pe Martha Brae este una dintre cele mai populare activitati pentru turistii ce vin Jamaica. Din satul Martha Brae, plutele de bambus conduse de ghizii locali aluneca in jos pe o intindere pitoreasca a raului linistit. Aceasta calatorie relaxanta este o modalitate foarte buna de a absorbi o parte din frumusetea peisajului tropical specific insulei.

  1. Kingston

La poalele Muntilor Albastri, capitala animata a Jamaicai intra intr-un contrast cosmopolit cu ritmul relaxat al restului insulei. Kingston poate fi intimidant, dar vizitatorii pot sa vada atractiile turistice ale orasului prin excursii organizate.

Muzeul Bob Marley, fosta casa a superstarului raggae, este cel mai vizitat obiectiv turistic din acest oras, alaturi de studioul de inregistrari Tuff Gong. In casa vei vedea dormitorul si chitara lui Marley, iar pe peretele din spate vei observa gauri de glont, dovada a unei tentative de asasinat.

Tururile pentru turisti includ, de asemenea, vizite la cateva vile istorice, precum Devon House, dar si la muzee, inclusiv la Galeria Nationala si la Muzeul de Istorie Naturala, cel mai vechi muzeu din Jamaica, cu specimene conservate de plante si animale de pe insula. De asemenea, in oras, Institutul Muzeelor din Jamaica acopera o mare parte din istoria tarii, de la Preistorie la timpurile moderne. Hope Gardens, cel mai mare parc botanic din Indiile de Vest, merita, de asemenea, o vizita.

  1. Muntii Albastri si Parcul National John Crow Mountains

Acest complex natural este o adevarata incantare, oferind privelisti uimitoare cu munti, cascade, paduri tropicale luxuriante, plante exotice si animale. Intins pe 200.000 de acrii de padure tropicala, parcul este impartit in trei sectiuni: Portland Gap, care include Dealul Stony si Dealurile Sf. Andrei; Hollywell si Annotto Bay; Portland si Millbank, care includ Muntii John Crow.

Acest parc spectaculos este habitatul natural pentru mai mult de 800 de specii de plante endemice, mai mult de 200 de specii de pasari, precum si pentru al doilea cel mai mare fluture din lume. La 2256 de metri altitudine, cel mai inalt varf din Muntilor Albastri si, totodata, din intreaga tara, te invita sa-l explorezi cu catarul sau la pas.

  1. Portul Antonio

Asezat la poalele muntilor, portul Antonio emana farmecul relaxat al unui sat de pescari. Candva un centru pentru export de banane, portul Antonio este azi mai putin comercial decat celelalte statiuni. Vizitatorii pot explora aici numeroase galerii de arta, pot face drumetii prin jungla sau pot sa se bucure de snorkeling si scufundari prin recifurile de corali. Un loc popular de inot aici este Laguna Albastra, cu o adancime de 60 de metri, un superb loc alimentat de izvoare de apa dulce.

  1. Raul Rio Grande

Intr-un tur de doua ore si jumatate, vei putea explora pe o pluta de bambus impresionanta padure tropicala ce se intinde de-a lungul raului Rio Grande. Raftingul se practica in zona din 1911, de cand fermierii au inceput sa foloseasca acest mijloc pentru a transporta banane de-a lungul raului. Rio Grande tinde sa fie mai putin aglomerat decat raul Martha Brae, insa ofera peisaje la fel de frumoase, iar apele sale sunt la fel de blande.

  1. Padurea tropicala Bobsled Jamaica din Muntii Mystic, Ocho Rios

Un loc popular pentru iubitorii de aventura, oferind vederi panoramice ale orasului si ale marii. Telescaunul ascendent pe munte, Rainforest SkyExplorer, te va duce in varful Muntilor Mystic pentru a te bucura de privelisti. In acest parc de aventura, vizitatorii au ocazia de a se da cu tiroliana si in roller coaster sau pot sa faca plimbari in gradinile de fluturi si pasari.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.