Peisaj din TransilvaniaDaca vrei sa (re)descoperi frumusetile Romaniei, poti opta pentru o excursie de 8 zile in trei lanturi muntoase din jurul Transilvaniei: Piatra Mare, Bucegi si Parcul National Piatra Craiului. Unul dintre partenerii nostri, Active Travel Days Tour, agentie specializata pe tururi prin Romania, organizeaza aceasta excursie, in perioada 3 – 10 septembrie 2016.

Programul este urmatorul:

Ziua 1

Transfer de la aeroportul din Bucuresti la un resort de 3* din Sinaia unde se va sta peste noapte si se va servi cina.

Ziua 2

Dupa micul dejun se va porni cu telecabina la 2.000 m altitudine. In cazul in care este vant puternic se va opta pentru autobuz sau drumetie, iar drumul va dura aproximativ 2 ore. Se va vizita formatiunea stancoasa Sfinxul. Optional se poate face un ocol pentru a vedea Crucea Eroilor de pe Caraiman (2 ore in total). Apoi drumetia va continua pe Valea Ialomitei (aproximativ 1 ora si 30 de minute de plimbare) pana la Hotelul de 3*. Pentru aceasta zi pranzul va fi la pachet si cina se va servi la hotel.

Ziua 3

Dupa micul dejun se va vizita Pesterea Ialomicioara. Se va merge 2 ore catre Saua Strunga (900 altitudine, dificultate medie). De aici se poate admira Parcul National Piatra Craiului in toata splendoarea sa. Se va cobora catre Moeciu de Sus (aproximativ 3-4 ore, coborare 1.000 m, dificultate medie). Apoi se va realiza transferul catre Zarnesti (aproximativ 1 ora). Aici veti fi cazati trei nopti la rand. Seara se va servi cina.

Ziua 4

Micul dejun dimineata. Se va porni in drumetie catre Parcul National Piatra Craiului, timp in care se vor vizita doua sate montane autentice – Magura si Pestera – si ne vom bucura de privelistile superbe asupra cheilor Zarnesti (5-7 ore, dificultate usoara spre medie, urcare/coborare 500 m). Pranzul va fi la pachet, seara se va servi cina.

Ziua 5

Micul dejun dimineata. In aceasta zi se va porni catre Cabana Curmatura, asezata in inima muntelui (5-7 ore, dificultate usoara spre medie, urcare/coborare 800 m). Pranzul va fi la pachet, seara se va servi cina.

Ziua 6

Dupa micul dejun se va porni catre Brasov. Pe drum se poate face o oprire la castelul Bran si fortareata Rasnov (se va decide in acel moment). In Brasov cazarea va fi la un hotel de 3*, langa centrul vechi, timp de doua nopti. Aceasta zi va fi una relaxanta, in care se va vizita unul dintre cele mai importante orase turistice din Romania, Brasov. Seara se va servi cina.Castelul Bran

Ziua 7

Micul dejun dimineata. Pentru ziua aceasta este programata o drumetie pe muntele Piatra Mare, precum si vizitarea „Canionul 7 Scari” (5-7 ore, urcare/coborare 900 m). Pranzul va fi la pachet, seara se va servi cina de ramas bun.

Ziua 8

Mic dejun dimineata si apoi transferul catre aeroportul din Bucuresti (aproximativ 3 ore).

N.B: Traseul poate fi supus unor modificari minore, in functie de starea vremii si conditiile generale ale participantilor.

Tariful

Acesta depinde de numarul persoanelor care vor participa la excursie. Este necesar un numar minim de 10 participanti pentru ca excursia de fata sa aiba loc. Este nevoie de a avea un grup format nu mai tarziu de 1 iunie 2016, cu scopul de a face rezervarea cazarii si toate celelalte activitati. In cazul in care numarul minim de participanti nu este atins, suma platita va fi returnata.

Costul excursiei de persoana:

  • pana la 10 participanti: 720 euro
  • pana la 12 participanti: 680 euro
  • pana la 14 participanti: 660 euro
  • pana la 16 participanti: 595 euro

Mai multe detalii pot fi gasite aici.