republica-dominicana-foto-natalia-pushchinaCand te gandesti la Republica Dominicana, probabil ca iti imaginezi plaje cu nisip alb si statiuni exotice de vacanta. Acestea exista, zonele de lux si peisajele luxuriante cu palmieri fiind la tot pasul. Pentru multi, acest rasfat este suficient pentru vacanta. Insa altii isi doresc mai mult decat atat si, din fericire, Republica Dominicana are ce sa le ofere. Santo Domingo (capitala) si asezarile rurale nu vor dezamagi asteptarile celor ce cauta sa exploreze cultura, istoria, mancarea si arta acestei tari atat de fascinante.

Haoticul Santo Domingo este centrul absolut in tot ceea ce este mai interesant in Republica Dominicana, aici gasindu-se cele mai vibrante cluburi de noapte, cele mai vechi cladiri care au supravietuit in Caraibe, strazi pavate cu pietre ce dateaza de o jumatate de mileniu, piete stradale fascinante si multe altele. Localnicii de aici par a avea doua mari pasiuni: baseball-ul si dansul; drept dovada, stadionul national de baseball si cluburile de noapte sunt mereu ocupate. Apoi, exista plaja, desigur.

Nu ar trebui sa ratezi Santo Domingo, dar ar fi o greseala sa nu pleci deloc de acolo. La momentul potrivit, poti urmari balenele cu cocoasa adunandu-se pe Peninsula de Samana, in sezonul de imperechere. Daca nu iti place aglomeratia, poti alege sa iti petreci timpul pe plajele pustii situate de-a lungul Playei Limon, sau poti admira picturile rupestre vechi de secole ce se gasesc in pesterile de la El Pomier.

Daca ai chef serios de miscare, o urcare vioaie pe Pico Durante – cel mai inalt varf din Caraibe – te va rasplati cu privelisti superbe ale oceanului. Sau poti opta pentru practicarea sporturilor de apa in Cabarete, una dintre cele mai importante destinatii de kitesurf din lume.

Nu-ti limita vacanta in Republica Dominicana la nuci de cocos, palmieri, ape limpezi si statiuni de lux. Daca ai timp, nu ezita sa explorezi cultura, gama de sporturi de aventura si istoria fascinanta a acestei tari.

De asemenea, nu uita sa vizitezi Santiago, Sousa si Punta Cana. Aceste locatii minunate au fiecare propriile lor atractii, care iti vor face concediul de neuitat.

Iata care sunt cele mai populare destinatii din Republica Dominicana:

Punta Cana

Candva unul dintre locurile virgine cele mai frumoase de pe planeta, Punta Cana s-a transformat, in ultimii ani, in una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Republica Dominicana. Practic, aceasta este o destinatie turistica celebra in tara din 1970, insa in ultimii ani, Punta Cana s-a dezvoltat tot mai mult, capatand tot mai multe statiuni all inclusive, centre spa si restaurante de lux, devenind una dintre cele mai bune destinatii de vacanta de pe mapamond.

Puerto Plata

Puerto Plata, sau Mireasa Atlanticului, cum mai este cunoscuta, este o mica locatie cu soare cald oameni primitori si mancare grozava.

Puerto Plata este situata pe coasta de nord a Republicii Dominicane. Aici se gasesc cele mai bune plaje pentru surfing din tara si din Caraibe, precum si unele dintre cele mai frumoase plaje de pe planeta. Orasul este, de asemenea, renumit pentru statiuni, cele mai importante fiind Playa Dorada si Costa Dorada, situate la est de San Felipe de Puerto Plata.

Singura telecabina din Caraibe se gaseste aici, acesta deplasandu-se pana la Pico Isabel de Torres, un munte inalt de 793 de metri. Partea de sus a muntelui gazduieste o frumoasa gradina botanica si o replica a Mantuitorului Hristos, celebra statuia din Rio de Janeiro.

Santo Domingo

Oamenii din Santo Domingo sunt mandri de mostenirea lor, care este un amestec fantastic intre culturile tainos, africana si spaniola. Acest oras vorbitor de spaniola a fost prima asezare europeana din emisfera vestica, astazi fiind capitala si, totodata, cel mai mare oras din Republica Dominicana. Istoria dateaza aici de pe vremea lui Cristofor Columb.

Santo Domingo ofera un contrast interesant al unui oras cosmopolit ce se imbina cu elementele vechi din Zona Colonial, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Istoria lui Cristofor Columb o regasim in partea veche a orasului. Fa o plimbare pe jos in Zona Colonial si descopera trecutul care a modelat Santo Domingo timp de mai multi ani. O sa iti faca reala placere!

Drumul care duce de la aeroport catre Santo Domingo urmeaza un tarm stancos spectaculos si o mare de apa turcoaz. Orasul este situat pe coasta Marii Caraibelor, aici gasindu-se o multime de hoteluri in mai multe game de preturi disponibile pentru toate buzunarele.

Cabarete

Cabarete este un mic sat situat pe o plaja din coasta de nord a Republicii Dominicane. Cu o ambianta fermecatoare si cu o combinatie de stil de viata relaxat si aventuros, Cabarete pare a fi destinatia ideala de a petrece luna de miere.

Acesta este, de asemenea, un loc renumit la nivel international pentru windsurfing si kitesurfing. Multe concursuri de kitesurfing profesional (de exemplu, WorldCup / Copa Mundial, Master of the Ocean) se organizeaza aici.

Mai mult decat atat, Cabarete este un “hotspot” pentru viata de noapte in Republica Dominicana. Este, evident, plin de turisti, mai ales ca aici vin oameni din toata lumea pentru a experimenta sporturile acvatice.

Sosua

Sosua este un mic oras din provincia Puerto Plata, situat pe coasta de nord a Republicii Dominicane. Sosua Bay atrage multi iubitori de sporturi nautice, inclusiv snorkeleri si scafandri datorita apelor sale calme si cristaline, populate de o mare diversitate de pesti si recifuri. In timpul iernii, observarea balenelor este o activitate turistica foarte populara in aceasta statiune.

*Sursa foto: Natalia Pushchina / Shutterstock.com