Sursa foto: Oleg_P/Shutterstock.com

Egiptul este una dintre cele mai grozave destinații de călătorie din întreaga lume. Pe lângă faptul că adăpostește comori și monumente istorice antice care stârnesc curiozitatea și atenția tuturor arheologilor și istoricilor din toate colțurile lumii, Egiptul se mândrește, de asemenea, cu o multitudine de plaje splendide cu nisip alb, extrem de fin și cu apă turcoaz, cristalină, ce ascunde o viață marină plină de culoare. Indiferent că ești în căutarea unei plaje exotice relaxante sau că îți dorești să faci snorkeling și scufundari, litoralul Egiptului le are pe toate. Are plaje frumoase atât la Marea Mediterană cât și la Marea Roșie, ambele linii de coastă oferind o varietate de opțiuni călătorului în căutare de mare, nisip și soare.

Sharm el Sheik este o plajă egipteană de cea mai bună calitate, datorită apei sale limpezi, care o recomandă drept una dintre cele mai bune locații de scuba diving din lume. Situat în partea de sud a peninsulei Sinai, la Marea Roșie, orașul Sharm el Sheik găzduiește anual mii de vizitatori care vin să se bucure de hoteluri și de resorturi de primă clasă, precum și de snorkeling și de scuba diving, dornici să exploreze incredibilele recife de corali.

Hurghada este o altă destinație exotică în care să te bucuri de apa turcoaz a Mării Rosii. Cunoscută ca un loc grozav pentru scufundări, pescuit, înot și multe alte activități nautice, Hurghada adăpostește peste 200 de hoteluri și resorturi, oferind totodată o frumusețe subacvatică de o diversitate covărșitoare. Grădinile subacvatice au dus la creșterea în popularitate a Hurghadei , făcând-o în ultimul deceniu una dintre cele mai bune destinații de vacanță de pe litoralul Egiptului.

Dahab, situat pe malul Mării Rosii, lângă Munții Sinai, este o destinație unică și atrăgătoare atât pentru pasionații de scuba diving cât și pentru călătorii obșnuiți, ce își doresc un simplu sejur de relaxare. Canyon și Hole Blue sunt cele mai cunoscute locuri pentru scufundări în apropierea orașului Dahab, scafandrii putându-se aventura aici la adâncimi impresionante pentru a explora numeroasele peșteri subacvative. Pentru turiștii mai puțin dornici de aventură, o vizită la Lagoona este o necesitate.

Marina este una dintre cele mai exclusiviste plaje de pe coasta mediteraneană. Situată la vest de orașul Alexandria, Marina a devenit, în ultimii ani, pentru egipteni ceea ce a devenit și Mamaia pentru români, o destinație pentru oamenii înstăriți, cu dare de mână, dornici de distracție pe plajele-i private. Deși Marina este preferată în mare parte de egipteni, zona începe să se deschidă tot mai mult străinilor.

Alexandria rămâne una dintre cele mai populare destinații de litoral pentru turiștii străini ce vin în Egipt pentru a se bucura de soare pe plajele mediteraneene. De fapt, Alexandria este considerată „Perla mediteraneană”, având un vibe foarte vesel și relaxant, cu plaje dezvoltate, dar și cu plaje mai izolate, ideale pentru călătorii ce își doresc mai multă singurătate.

Cel mai interesant aspect al litoralului egiptean este probabil viața de noapte. Așadar, aici vei găsi activități interesante atât pe timp de zi, pe plajele exotice, cât și pe timp de noapte, în cluburile și pe terasele unde muzica și dansul țin turiștii plini de energie și de chef de viață până în zorii zilei.