Melissani 2Kefalonia este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, iar lacul Melissani se gaseste in topul atractiilor turistice pe care le poti vedea.

Melissani are propriile sale mituri; localnicii cred ca acest loc este numit dupa o ciobanita numita Melisanthe care, cautandu-si oile sale pierdute, a ajuns pe acest taram, unde a cazut in lac si s-a inecat. Un alt mit se refera la nimfa Melissani care s-a sinucis in acest lac, deoarece Pan nu ii impartasea dragostea. Delfinii sunt, de asemenea, asociati cu acest mit, fiind utilizati de nimfa pentru a transporta mesaje catre iubitul ei. Legenda spune ca, dupa moartea nimfei Melissani, delfinii s-au transformat in pietrele care se gasesc in componenta pesterii. De fapt, formele de delfini in stalactitele din pestera pot fi observate destul de clar.

Lacul Melissani este doar una dintre numeroasele atractii turistice populare in Kefalonia de care se pot bucura vizitatorii in timpul vacantei lor. Acest lac s-a format in urma cu aproximativ 1000 de ani, cand tavanul unei pesteri s-a rupt si a cazut. Ori de cate ori soarele straluceste, razele sale ajung in apa lacului prin gaura imensa din acoperisul pesterii si afiseaza o apa cu o culoare incredibila. Imaginea este atat de frumoasa incat nu poata fi descrisa in cuvinte, trebuie sa fii acolo pentru a vedea cu ochii tai.

Caverna principala obisnuia sa fie separata in doua pesteri independente, dar in timp acestea s-au unit si au luat forma literei B. Principala caverna este ovala, cu o deschidere a plafonului care permite soarelui sa patrunda in interior. Atunci cand lumina soarelui atinge apa, ai impresia ca barcile plutesc pe apa.

Melissani a fost intai explorata in jurul anului 1951 de Ioannis Petrocheilos, insa accesul asa cum este astazi a fost construit abia in 1963, cand pestera a fost expusa publicului larg si a inceput sa devina una dintre principalele atractii de vacanta din insula Kefalonia.Melissani

In forma literei B, pestera Melissani are 40 de metri lungime, 36 de metri inaltime, iar cea mai ingusta zona are 3,5 metri. Lacul subteran are apa adanca de 20-30 de metri.

In interiorul pesterii, a fost realizat un tunel special pentru ca acest obiectiv sa poata fi vizitat de catre turisti. Sunt doar cativa pasi pe care trebuie sa-i parcurgi in tunel. Imediat ce iesi, vei gasi barci cu vasle in asteptarea clientilor. Chiar daca nu doresti sa faci turul lacului cu barca cu vasle si, probabil, vrei doar sa faci cateva fotografii, trebuie sa achizitionezi un bilet de acces inainte de a intra in tunel care te duce la lacul Melissani.

Lacul Melissani este deschis de la Paste si pana la sfarsitul lunii octombrie. In apropiere, la portile tunelului, vei gasi o cafenea mica, un magazin de cadouri si suveniruri si o casa de bilete. Toaletele se afla intr-o cladire separata.

Taxa de intrare este de 7 euro pentru adulti. Este recomandat ca vizitatorii sa aiba in picioare incaltaminte antiderapanta, deoarece terenul este destul de alunecos de-a lungul tunelului, mai ales pe platforma de unde cobori pentru a intra in barca cu vasle.

Nicio vacanta in insula Kefalonia nu este completa fara a intra in pestera Melissani si fara a face o mica plimbare cu barca cu vasle in lacul subteran. Aceasta experienta iti va ramane in memorie pentru totdeauna si te va face sa iubesti si mai mult fermecatoarele si incantatoarele insule grecesti.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

*Sursa fotografii: Piotr Krzeslak / Shutterstock.com