*Sursa foto:  muratart/Shutterstock.com

Daca ai asteptat cu sufletul la gura sfarsitul lunii octombrie, este clar ca iti doresti sa petreci intr-un mod cat mai inedit sarbatoarea Halloween-ului. Pe langa alegerea dovleacului perfect si a costumului original care te va ajuta anul acesta sa faci furori la petrecerile tematice, trebuie sa iei o decizie si in privinta locatiei. Daca tot ce ai vazut pana acum nu te-a speriat suficient de tare, echipa Dertour iti recomanda 5 locatii din filmele de groaza pe care poti sa le vizitezi anul acesta, de Halloween.

1.Timberline Lodge din The Shining

The Shining este una dintre cele mai apreciate capodopere de pe marile ecrane, regizata de catre Stanley Kubrick. Povestea urmareste firul intamplarilor prezentate in cartea cu acelasi nume scrisa de Stephen King si surprinde publicul cu fiecare scena. Printre cele mai memorabile locuri care apar in faimoasa pelicula se numara si hotelul Overlook, o cladire luxoasa in care tatal personajului principal, Danny, primeste un job sezonier. Hotelul Overlook se numeste in realitate Timberline Lodge si este una dintre cele mai vizitate locatii din Oregon. Faima pe care a castigat-o datorita succesului filmului The Shining aduce la Timberline Lodge mii de turisti dornici de senzatii tari. Ai curajul sa il vizitezi?

2. Scarile din The Exorcist 

Desi pentru locuitorii Washington D.C. scarile din inima orasului sunt doar cateva trepte obisnuite, pentru fanii filmului the Exotcist reprezinta un loc de pelerinaj. Dupa ce au aparut intr-o scena memorabila din film, scarile aflate in Georgetown au devenit una dintre cele mai cautate atractii turistice din zona, iar fotografiile fanilor de acolo sunt care mai de care mai originale si mai creative.

3. Casa din Nightmare on Elm Street

Casa care apare in horror-ul Nightmare on Elm Street nu este in realitate situata pe strada Elm, ci intr-o zona linistita a Los Angeles-ului. Intr-o zona retrasa, pe bulevardul North Genesee, se afla o casa aparent fara nimic deosebit. Totusi pentru cei care au vazut filmul Nightmare on Elm Street casa are o semnificatie aparte pe care n-au cum sa o uite nicicand.

4. Palazzo Vecchio din Silence of the Lambs

Unul dintre cele mai populare filme horror din toate timpurile, Silence of the Lambs (n.r. Tacerea Mieilor) a fost filmat in mai multe locatii spectaculoase printre care si Florenta, Italia. Orasul care a inspirat generatii intregi de artisti apare in faimoasa pelicula intr-o scena infricosatoare. Totusi, fanii filmului nu simt niciun strop de teama, ba mai mult, isi doresc cu ardoare sa viziteze absolut fiecare loc in care a pasit personajul Hannibal Lecter.

5.  Biserica din The Omen

Cei care au urmarit The Omen au fost martorii unei scene tulburatoare in care un preotul Brennan este ucis de catre o tija metalica. Toata scena se petrece in curtea bisericii All Saints din Londra, care a devenit dupa lansarea filmului, una dintre cele mai neasteptate atractii turistice ale orasului.


Ti-a atras vreuna atentia? Inca mai ai timp sa pleci intr-o vacanta spontana catre oricare dintre destinatiile de mai sus! Intra in legatura cu unul dintre expertii nostri si solicita o oferta personalizata. Detalii pe www.dertour.ro

Stii si alte destinatii infricosatoare care merita vizitate de Halloween? Imparaseste-le cu noi!