tokyo festivalul ciresilor

*Sursa foto: Phattana Stock/Shutterstock.com

Unul dintre cele mai frumoase si mai asteptate festivaluri anuale din lume a inceput zilele trecute in Japonia. Festivalul Ciresilor Infloriti, cunoscut si drept Sakura, reprezinta o simfonie de culori si miresme care fac deliciul localnicilor si turistilor veniti special pentru a admira florile de cires. 

Daca pentru europeni si americani inflorirea ciresilor este doar un semn in plus al venirii primaverii, pentru locuitorii din “tara soarelui rasare” insemnatatea acestui fenomen este mult mai profund. Japonezii pretuiesc si se identifica cu acest simbol. Pentru localnici, Sakura este inca un prilej pentru a fi recunoscatori pentru tot ceea ce au si profita de acest moment unic al anului pentru a se deconecta de la rutina zilnica si a admira frumusetile naturii.

Totusi, chiar daca nu inteleg pe deplin insemnatatea acestei sarbatori, milioane de turisti se inghesuie an de an sa ia parte la acest eveniment incredibil. Multii dintre ei veniti pentru prima data, se minuneaza si fac poze fiecarui pom pentru a putea pastra pentru eternitate frumusetea arborilor.

festivalul ciresilor

*Sursa foto: KP Photograph/Shutterstock.com

Calendarul Festivalului Ciresilor Infloriti pentru anul 2017

Daca vrei sa faci o vizita “tarii soarelui rasare” si iti place sa fii spontan, acum e momentul. Fa-ti bagajele si grabeste-te sa prinzi unul dintre cele mai frumoase cadre naturale pe care le poti vedea in aceasta lume. Descopera cultura si traditiile, respira aerul inmiresmat si ia o pauza binemeritata de la grijile cotidiene.

Festivalul Ciresilor Infloriti a inceput deja, insa poti admira pomii infloriti in unele regiuni chiar si la inceputul lunii mai.

  • In Okinawa – primele flori au aparut la jumatatea lunii ianuarie, insa punctul culminant s-a atins abia in a doua saptamana din februarie
  • In Kagoshima, Nagasaki, Fukouka, Matsuyama, Hiroshima, Kyoto, Osaka, Shizouka, Nagoya, Yokohama, Tokyo si Nara – primele flori sunt asteptate la sfarsitul lunii martie, insa poti admira in voie florile pana la jumatatea lunii aprilie
  • In Akita si Iwate – primele flori se estimeaza ca ar aparea pe la jumatatea lunii aprilie, iar perioada prielnica pentru vizitare este sfarsitul lunii aprilie.
  • In Sapporo – primele flori din Sapporo se preconizeaza ca vor fi si ultimele din acest an de pe teritoriul Japoniei si vor aparea pe la inceputul lunii mai.

flori de cires

*Sursa foto: Stor24/Shutterstock.com

Semnificatia florilor de cires

Asa cum am mentionat si mai sus, florea de cires are o insemnatate aparte pentru poporul japonez. Ea simbolizeaza fericirea, efemeritatea si frumusetea. Totodata, floarea de cires ocupa un loc de cinste in cultura japoneza, aceasta fiind folosite uneori chiar si pentru decorarea avioanelor de razboi pentru a purta noroc soldatilor.

Aprecierea si dragostea fata de aceste flori este accentuata de durata relativ scurta in care acestea pot fi admirate. In numai 2-3 zile petalele de flori se desprind si cad, fapt ce intareste dorinta turistilor sa viziteze tara intr-o anumita perioada. In jurul infloririi ciresilor se creeaza o adevarata nebunie pentru prezicerea datei exacte in care isi vor face aparitia florile. Festivalul Ciresilor reprezinta un important punct de atractie turistica, anul trecut in aceasta perioada Japonia fiind vizitata de milioane de turisti.

Vrei sa pleci in Japonia, dar ti-e teama ca nu o sa poti sa iti planifici la timp vacanta? Dertour vine in ajutorul tau. Contacteza-ne si ne vom ocupa de tot ce este necesar pentru ca vacanta ta sa fie una de vis.