bora bora

Visezi la o vacanta cat mai departe de casa in care sa fii doar tu pe un sezlong si apele oceanului care sa mangaie din cand in cand nisipul? Vrei sa experimentezi lucruri noi intr-o destinatie exotica, dar nu stii cand e cel mai bun moment pentru a o face? Echipa Dertour iti prezinta cea mai buna destinatie exotica pentru fiecare luna a anului. 

Luna ianuarie – Hawaii

Hawaii

*Sursa foto: Alexander Demyanenko/Shutterstock.com

Daca vrei sa te bucuri de o vacanta exotica in prima luna a anului si sa scapi de temperaturile scazute de la noi din tara, Hawaii este una dintre cele mai bune optiuni. Hawaii este cel mai izolat teritoriu populat din lume si cel mai sigur stat american. Bucura-te de o vacanta relaxanta si lipsita de griji pe plajele intinse din Hawaii si nu uita sa inveti dansul Hula.

Luna februarie – Goa, India

goa

*Sursa foto: Lena Serditova/Shutterstock.com

Goa este cel mai mic stat al Indiei dupa suprafata si reprezinta un colt de paradis european intr-o societate hindusa. Asemanatoare cu statiunile din Europa, Goa este total diferita de restul Indiei. Desi doua treimi din populatie este hindusa, locuitorii din Goa sunt mai toleranti decat in alte zone ale tarii. Atmosfera linistita, peisajele de vis si mancarea excelenta sunt punctele forte ale locatiei.

Luna martie – Seychelles

seychelles

*Sursa foto: Micha Rosenwirth/Shutterstock.com

Seychelles este un arhipeleag din Oceanul Indian ce cuprinde 115 insule. Plajele de vis si hotelurile exclusiviste care s-au construit aici au facut din aceasta mica portiune a Africii un adevarat paradis cautat din ce in ce mai mult de turistii dornici de o aventura exotica.

Luna aprilie – Bali, Indonezia

bali

*Sursa foto: Mila Supinskaya Glashchenko/Shutterstock.com

Bali este cunoscut drept paradisul relaxarii si este o destinatie pe care o poti vizita in orice luna a anului. Totusi, incepand cu luna octombrie, Bali se afla in sezonul ploios si este posibil ca vizita ta sa nu fie la fel de placuta ca cea facuta intr-o luna de vara. Conform datelor meteorologice, ploile se termina pe la sfarsitul lunii martie, iar luna aprilie este ideala pentru o vacanta in Bali pentru ca nici preturile nu sunt atat de mari ca in lunile de vara.

Luna mai – Tahiti si Bora Bora

bora bora

*Sursa foto: wilar/Shutterstock.com

Sezonul pentru aceste doua destinatii de vis incepe in luna mai, atunci cand ploile incep sa se domoleasca si temperaturile sunt la un nivel ideal. Daca vrei sa iti petreci o dupa amiaza linistita in care sa citesti si sa admiri peisajele din jur, iti recomandam sa incerci cazarea intr-o casuta plutitoare.

Luna iunie – Insuele Azore, Portugalia

insulele azore

*Sursa foto: Vicky SP/Shutterstock.com

Daca esti in cautarea unei destinatii relaxante, unde sa poti sa calatoresti doar cu buletinul, Insulele Azore reprezinta varianta perfecta. In Azore nu plajele sunt punctul forte al locatiei, ci numarul impresionant de experiente unice de care poti sa ai parte. Daca esti norocos, in timpul vizitei tale poti sa vezi balenele sau delfinii. De asemenea, aici vei gasi foarte multe cratere si golfuri spectaculoase ce merita vazute.

Luna iulie – Maldive

maldive

*Sursa foto:  Everything/Shutterstock.com

Luna iulie este una dintre cele mai umede si mai ieftine luni in care poti vizita Maldive. Chiar daca nu se afla in plin sezon, luna iulie este una dintre cele mai populare perioade in care turistii aleg sa viziteze Maldive. Ploile cad in sesiuni scurte si sunt de cele mai multe ori foarte bine venite pentru a racori atmosfera.

Luna august – Kerala, India

kerala

*Sursa foto: Ayurveda/Shutterstock.com

Kerala beneficiaza de o pozite geografica privilegiata ce a facut din regiune indiana una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din sudul Asiei. Peisajul cultural si social este total diferit de ceea ce o sa gasesti in alte parti ale Indiei, aici fiind cea mai mare rata de alfabetizare si cea mai mica rata de mortalitate infantila. Cea mai buna perioada in care poti vizita Kerala este intre lunile martie si mai, insa daca vrei sa beneficiezi de tratamentele Ayurveda este mai bine sa mergi in iulie sau august, in sezonul musonului.

Luna septembrie – Sri Lanka

sri lanka

*Sursa foto: TRphotos/Shutterstock.com

Pentru foarte multi Sri Lanka este o “sora mai mica” a Indiei putin mai verde si mai curata. De fapt, Sri Lanka este mai mult de atat si are atatea de oferit. Daca esti in cautarea unei destinatii exotice unde sa explorezi cat mai multe elemente ale naturii, Sri Lanka este pentru tine. Nu ezita sa iti rezervi bilete pentru aceasta destinatie de vis care iti va schimba total perceptia asupra lucrurilor care conteaza in viata si te va face sa vezi mereu partea pozitiva a lucrurilor.

 

Luna octombrie – Islamorada, Statele Unite ale Americii

islamorada

*Sursa foto:  Albert Barr/Shutterstock.com

Islamorada sau “Satul insulelor” este o regiune incorporata a statului Florida din Statele Unite ale Americii. Daca vrei sa ai parte de “visul american” si sa vizitezi si o destinatie exotica in drumul tau, Islamorada este una dintre cele mai potrivite variante pentru partea exotica a calatoriei.

Luna noiembrie – Thailanda

phuket

*Sursa photo: carlos castilla/Shutterstock.com

Intre lunile noiembrie si februarie este cel mai bun moment pentru a vizita Thailanda. Descopera plajele de vis din sudul tarii si relaxeaza-te intr-unul dintre resorturile aflate pe malul apei. Nu rata mancarea traditionala si incearca sa faci cat mai multe excursii in statiunile de pe coasta de vest a tarii.

Luna decembrie – Dubai

dubai revelion

*Sursa foto: Naufal MQ/Shutterstock.com

O destinatie care se incadreaza mai degraba in seria celor excentrice datorita stilului de viata promovat aici, Dubai este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta pentru perioada Anului Nou. Aici poti avea parte de zile insorite si sesiuni de bronz in luna decembrie si te poti bucura si de un spectacol cu focuri de artificii cum n-ai mai vazut pana acum.

Rezerva aici vacanta visurilor tale cu ajutorul Dertour.