bastei-germania

Rolul podurilor este unul esential si simplu: sa creeze o legatura intre doua maluri, insa sunt cateva in Europa care au facut istorie. Fie ca impresioneaza prin frumusetea lor sau prin povestile care sunt legate de construirea lor, podurile din lista te mai jos te vor face sa iti doresti sa le vezi in realitate.

  1. Tower Bridge – Londra

Cel mai cunoscut pod din Europa, Tower Bridge, este amplasat aproape de centrul Londrei si este unul dintre simbolurile orasului englezesc. Construit intre anii 1886 si 1894 peste raul Tamisa, Tower Bridge  leaga partea de sud cu partea de nord a orasului. Podul are 244 de metri lungime si doua turnuri de 65 de metri inaltime. Format din doua parti ce se pot ridica la 83 de grade, podul permite circulatia pe rau.

tower-bridge

Mapics/Shutterstock.com

  1. Ponte Vecchio – Florenta

Ponte Vecchio, care tradus inseamna Podul Vechi, este o constructie medievala din piatra care trece peste apele raului Arno. Podul se deosebeste de alte constructii de acest tip prin faptul ca gazduieste cateva magazine si case frumos colorate. Avand o structura solida cu trei arcade, podul s-a pastrat foarte bine de-a lungul anilor, fiind construit in anul 1345 si rezistand pana in prezent.

ponte-vecchio

Boris Stroujko/Shutterstock.com

  1. Podul Bastei – Lohmen, Germania

Bastei este un pod format din piatra, amplasat la 194 metri altitudine deasupra raului Elba, in Germania. Situat in apropierea satului Rathen, podul reprezinta atractia principala a Parcului National Saxon Switzerland.

podul-bastei

Irakite/Shutterstock.com

  1. Podul Szechenyi – Budapesta

Podul cu lanturi din Budapesta denumit oficial Podul Szechenyi este un pod suspendat ce traverseaza Dunarea facand legatura intre cele doua parti ale orasului, Buda si Pesta. Podul a fost inaugurat in anul 1849 si a fost prima constructie permanenta peste Dunare din capitala Ungariei. Decoratiunile din fier forjat si echilibrul compozitional fac din Podul Szechenyi una dintre cele mai frumoase capodopere industriale ale Europei.

podul-cu-lanturi-din-budapesta

Yasonya/Shutterstock.com

  1. Puente Nuevo – Ronda, Spania

Puente Nuevo, adica Noul Pod, este simbolul orasului Ronda din Spania. Fiind una dintre cele mai fotografiate obiective turistice din Spania, Puente Nuevo se bucura de notorietate in randul turistilor straini care strabat mii de kilometri ca sa vada cu ochii lor minunata constructie. Ronda este impartita in doua de raul Guadalevin care dispune de trei poduri ce unesc partea veche a orasului cu cea noua. De departe cel mai faimos dintre cele trei este Puente Nuevo care surpinde prin arhitectura deosebita si frumusetea specifica constructiilor din zona de sud a Spaniei.

puente-nuevo

Marques/Shutterstock.com

*Sursa foto: Valentina Photo/ Shutterstock