*Sursa foto: sbw18 / Shutterstock.com

Thailanda este o tara care aprinde imaginatia si care atrage orice persoana, indiferent de locul de unde vine. Plaje insorite, peisaje mirobolante, ape azurii si o vegetatie care iti va fura ochii si mintea, toate sunt acolo, prezente si gata sa iti ofere o vacanta pe care sa nu o uiti niciodata. Este adevarat, este departe si drumul pana acolo costa, insa odata ce ai ajuns, nu vei sti ce sa faci prima data.


Afla mai multe detalii despre vacantele in Phuket de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Una dintre recomandari ar fi insula Phuket, deoarece este locul in care masajul thailandez poate sa se contopeasca intr-un mod perfect cu orasul vechi si cu peisajele impresionante. Obiective de vizitat sunt multe si foarte frumoase iar activitatile sunt si ele cat se poate de atractive. Vom vorbi si despre ele, insa primul lucru pe care trebuie sa il stabilesti in momentul in care ajungi in Phuket este modul in care urmeaza sa vizitezi insula. Poti incerca sa o faci la pas, insa ai nevoie de saptamani intregi, deoarece este cea mai mare insula din intreaga Thailanda.

O solutie foarte placuta, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere mental, este pedalatul. Cateva excursii cu bicicleta iti pot dezvalui intreaga frumusete a insulei Thailandeze, te pot ajuta sa cunosti oameni noi si frumosi si iti pot oferi imagini pe care nu le vei uita niciodata. Pe langa asta, faci sport , asadar, capeti sanatate.

Daca alegi bicicleta, poti alege excursii de zi prin Phuket sau prin insule din apropiere ( evident, cu mici pauze de barca ), poti alege excursii pe drumurile de tara, care te vor duce foarte aproape de natura sau poti opta pentru bifarea unui numar mare de obiective turistice. Ai de unde alege si iti poti petrce zile intregi pedaland. Va fi, cu siguranta, una dintre cele mai active vacante pe care le-ai avut.

Ce trebuie sa stii inainte sa mergi in excursii cu bicicleta prin Phuket?

In primul rand, este bine sa optezi pentru excursii organizate, in detrimentul inchirierii unei biciclete pe cont propriu. Motivul este simplu: este mult mai sigur in felul acesta. Traficul in Phuket , ca in orice alt oras mare din Thailanda, poate sa fie dezastruos si foarte aglomerat, asadar, riscurile sunt mari. In cazul unor excursii organizate, vei circula pe drumuri sigure, care nu sunt circulate si de masini sau alte vehicule.

Este bine sa te asiguri ca bicicleta pe care urmeaza sa calatoesti este 100% functionala si ca nu te va lasa in drum atunci cand excursia ti se pare mai frumoasa. Verifica franele, cauciucurile si starea generala a bicicletei, pentru a nu avea nicio problema.

Este ideal sa fii o persoana cu antrenament serios, deoarece dealurile de pe insula iti pot pune ceva probleme. In cazul in care conditia fizica pe care o ai nu este intocmai una deosebita, atunci este bine sa optezi pentru o solutie motorizata ( Poti inchiria scootere, motociclete sau automobile, fara niciun fel de probleme si la preturi mici. Este obligatoriu insa sa ai permis de conducere recunoscut in intreaga lume).

Ce poti sa vizitezi in excursiile cu bicicleta prin Phuket?

*Sursa foto: thaisign / Shutterstock.com

Daca optezi pentru excursiile organizate, vei putea sa te lasi dus de val si sa apreciezi orice obiectiv iti este prezentat de organizator. Daca alegi sa pedalezi singur, exista cateva obiective pe care trebuie sa le vezi:

Big Budha. Este o statuie uriasa a lui Budha, care este vizibila din foarte multe parti ale insulei. Va trebui sa urci putin pana la statuie, insa te vei bucura de un peisaj deosebit si de niste ritualuri care te vor incanta pe deplin, in micul templu care se afla langa monument.

Ferma de fluturi. Langa orasul Phuket se afla o ferma de fluturi. Este unica in lume si este impresionanta, in conditiile in care vei fi in centrul a mii de fluturi colorati, pe care ii poti hrani si pe care ii poti simti in jurul tau. Aceasta ferma iti poate oferi cateva ore de relaxare totala si te poate incarca cu energie.

Cascadele din Phuket.  Vei avea ceva de pedalat din orasul Phuket pana in parcul national Khao Praew ( 22 de km) , insa efortul iti va fi rasplatit cu o zona deosebit de frumoasa in care poti sa te bucuri de un picnic si de o balaceala pe cinste. Cascadele Ton Sai sau Bang Pae, desi nu sunt cele mai mari din Thailanda, sunt frumoase si merita vizitate.

Plajele . Este greu sa alegi o plaja. Sunt peste 30 , toate frumoase si toate cu apa cristalina si nisip fin. Pur si simplu, poti sa te dezlantui si sa vizitezi cat mai multe dintre ele. Vei descoperi locuri pline de relaxare si de voie buna si te vei putea bucura din plin de vacanta. Lasa-ti bicicleta deoparte si plimba-te cu picioarele goale prin nisip, admirand intregul peisaj care te inconjoara. In Phuket poti spune ca esti la capatul lumii, un capat plin de culori, de mancare buna si de viata.

Desi orasul este si el deosebit, este bine sa eviti totusi plimbarile cu bicicleta pe strazi, deoarece pot sa fie destul de periculoase. Rezuma-te la excursii si la peisajele din jurul orasului.

Ce altceva sa mai faci in Phuket?

Cu bicicleta sau fara, exista o multime de lucruri pe care le poti face in acest colt al lumii si cu siguranta, nu trebuie sa ratezi nimic. Daca vrei sa te simti intr-o alta lume, o excursie cu o ambarcatiune in Phang Nga Bay iti va dezvalui lucruri pe care nu le-ai mai vazut niciodata. Daca reusesti sa prinzi o vreme buna, vei putea face poze uimitoare si iti vei crea amintiri bine conturate despre o alta lume in care ai fost prezent.

Viewpoint-urile trebuie si ele bifate. In Phuket vei gasi o multime de locuri, aflate la inaltime, de unde poti admira peisajele insulei. Cel mai popular viewpoint este Promthep, care ofera o imagine foarte frumoasa asupra insulei PhiPhi. Vei putea insa descoperi si alte puncte de observatie cum ar fi Three Beaches sau After Beach Bar.

Si, pentru a incheia o calatorie in Phuket in cel mai interesant mod posibil, trebuie sa traversezi Bang’la Road ( o straduta din orasul Patong ), atunci cand se lasa seara. Este reprezentativa pentru tot ceea ce inseamna atmosfera thailandeza. De la barurile go-go pana la spectacolele erotice si diversele tarabe si restaurante cu delicii, toate sunt prezente si foarte colorate, completand minunat experienta in aceasta insula.


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita in Phuket. Mai multe detalii pe site-ul nostru, http://www.dertour.ro/