Alex Tihonovs / Shutterstock.com

Ibiza, cunoscuta si sub numele latin Eivissa, este o insula in Marea Mediterana. Aceasta se gaseste la 79 de kilometri de coastele orasului Valencia din Spania, fiind a treia cea mai mare din Insulele Baleare. Daca vrei sa vizitezi Ibiza, cu siguranta nu vei regreta, deoarece aceasta este una dintre cele mai fascinante si vibrante insule din Europa, fiind destinatia ideala pentru tineri si nu numai.


Afla mai multe detalii despre vacantele in Ibiza de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Ibiza este cunoscuta in intreaga lume pentru petrecerile din cluburile de noapte, dar aceasta insula are, de asemenea, numeroase aspecte care ii pot atrage pe turistii de alt gen. Insula Blanca, de pilda, este una dintre cele mai mari atractii ale acestei destinatii, facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO (Natiunile Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura) datorita bogatiilor culturale si naturale de exceptie. Insula Blanca merita sa fie vizitata mai ales pentru a-i descoperi ruinele feniciene din Sa Caleta, orasul fortificat Dalt Vila si necropolele Puig des Molins. Mai mult decat atat, in trecut, aceasta insula a fost invadata de fenicieni, cartaginezi, romani, vandali, bizantini, vizigoti si catalani, care au lasat in urma lor un amalgam de monumente culturale si istorice neasemuit de frumoase si de interesante.

In Ibiza s-au integrat diferite traditii si culturi de la mai multe civilizatii, care au fuzionat si care au devenit o sursa de bogatie culturala unica. Desigur, nu putem neglija faptul ca aceasta insula atrage milioane de turisti in fiecare an datorita multitudinii de discoteci pline de viata si de tineri dezinhibati, ce doresc sa traiasca clipa in stil mare. Cu toate acestea, exista multi oameni care prefera sa exploreze Ibiza in timpul zilei, cufundata intr-o atmosfera confortabila, in care doar targovetii care isi vand produsele proaspete mai fac zgomote. In rest, plajele sunt linistite, iar apele asteapta sa fie atinse de iubitorii sporturilor maritime si de cei care doresc sa admire vietatile marine.

Daca vii in Ibiza, este ideal sa explorezi intreaga insula, indiferent ca esti un petrecaret, un iubitor de natura sau un pasionat de istorie. Aici vei gasi de toate, iar amintirile cu care vei ramane in urma acestei experiente vor dainui profund in inima ta.

Inainte de toate, trebuie sa vizitezi orasul Ibiza. Denumit de locuitori Eivissa, orasul Ibiza este capitala economica si administrativa a insulei. Situat in partea de est a insulei, acest oras are trei plaje: Les Figueretes, Talamanca si Platja d’en Bossa, precum si zona carismatica Dalt Vila, recunoscuta de UNESCO pentru bogatia sa naturala si culturala. Dalt Vila este expresia diversitatii culturale care persista in acest loc inca de pe vremea fenicienilor, cartaginezilor, romanilor si musulmanilor, care, cu totii, au contribuit la modelarea acestei structuri istorice. Pentru a descoperi minunile din Dalt Vila nu vei avea nevoie de mai mult de cateva ore. Este recomandat, totusi, sa porti pantofi confortabili pentru a face fata strazilor putin obositoare, astfel incat sa poti fi capabil sa apreciezi peisajul dramatic.

Travellight / Shutterstock.com

Nu rata sansa unui apus de soare la Cafe del Mar in Sant Antoni!

Sant Antoni este o zona de golf naturala, cu un acces foarte usor, datorita faptului ca este situata la doar 20 de minute de orasul Ibiza. Acest golf este celebru pentru apele sale cristaline si pentru petrecerile vibrante din cluburile de noapte. Sant Antoni este, de fapt, un sat bogat in plaje si mici golfuri, inconjurat de stanci si paduri ascutite de pini, unde apa este atat de calma si de limpede, incat incat te va cuceri pe deplin. Iunie si septembrie sunt lunile in care golful este cel mai vizitat de cupluri si de familii deopotriva, turisti care, in general, cauta relaxare si liniste. Luna august, insa, este perioada distractiei! Tinerii italieni, germani, olandezi si britanici vin in numar mare in aceasta zona a Ibizei pentru barurile si cluburile ei de noapte. Cel mai faimos local din Sant Antoni este, de departe, Cafe del Mar, care l-a inspirat, de asemenea, pe Sandy Marton cand a compus piesa “Oamenii din Ibiza”, in care vorbeste despre tinerii care asteapta un apus de soare uimitor si se bucura de un cocktail delicios intr-o atmosfera incalzita si intretinuta de muzica chill-out. De indata ce soarele dispare in apele cristaline, mii de aplauze se unifica in aer parca declarand in cor “Ne vedem maine pentru o noua noapte de dans!”.

Daca vii in Ibiza, nu ai cum sa nu te bucuri si de plajele sale exotice!

Ibiza ofera plaje de toate marimile si pentru orice cerinta a turistilor, avand golfuri linistite si kilometri de nisip auriu si alb, ce iti inspira o senzatie de pace totala. Ibiza iti ofera exact ceea ce iti doresti si chiar mai mult! Plajele din orasul Cala Longa de pe aceasta insula iti ofera relaxare, liniste sufleteasca si iubire pentru intreaga viata! Cala Tarida din Sf. Josep este ideala pentru cei care iubesc scufundarile si vor sa se bucure de muzica si festivaluri. Exista multe plaje din Sf. Joan, Sf. Antoni si Sf. Eulalia unde marea este transparenta, iar nisipul este alb. Descopera-le pe toate si bucura-te de fiecare in parte!


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita in Iziba. Mai multe detalii in urmatorul link: http://www.dertour.ro/destinatie/Spania/Ibiza