republica-dominicana-foto-mafasmoniz

*Sursa foto: mafasmoniz / Shutterstock.com

Vacantele in Republica Dominicana nu sunt asemanatoare cu vacantele din celelalte locatii din Caraibe. Exista o sumedenie de lucruri interesante de facut in aceasta tara, lucruri pe care, pur si simplu, nu le poti face in alte locuri. Poti, desigur, sa te relaxezi pe un sezlong pe o plaja frumoasa in Bavaro. Dar Republica Dominicana ofera mult mai multe: aici ai posibilitatea de a explora Cascades, de a vizita Insula Catalina, de a incerca mancarea de strada din Sosua si multe altele…

Asadar, iata ce poti face intr-un concediu in Republica Dominicana:

Fa snorkeling alaturi de balene cu cocoasa.

Din ianuarie pana in aprilie, nord-estul statiunii Samaná devine o “supa de balene”. Mii de balene cu cocoasa, balene pilot si delfini se zbenguie in apele Oceanului Atlantic, starnindu-ne atentia prin sunetele melodioase pe care le emit. Excursiile cu barca – cele mai bune fiind tururile insotite de biologi marini si de hidrofoane de detectare a cantecelor – sunt cea mai buna varianta de a intra in lumea acestor minunate mamifere. Unele dintre aceste excursii ofera posibilitatea doritorilor sa intre in apa, alaturi de balene, pentru o experienta de neuitat.

Asista la un concert gratuit la Manastirea San Francisco.

Esti liber sa te ratacesti in orice moment printre ruinele acestei manastiri impresionante, ridicata la inceputul secolului al XVI-lea in Zona Colonial din Santo Domingo. Dar cel mai bine ar fi sa faci acest lucru intr-o seara de duminica, atunci cand pietrele vechi ale manastirii rezoneaza cu muzica merengue a trupei Grupo Bonyé. Spectacolul incepe, de regula, la 17:30 si dureaza pana la 22:00.

Dormi la Natura Cabana.

Bungalourile de stuf de la Natura Cabana, situata la malul marii, intre plantatiile de palmieri si de migdali, ofera un sejur racoritor, la propriu, clientilor sai. Aici nu este nevoie de aparate de aer conditionat; adierea Caraibelor strapunde verandele si obloanele, creand o atmosfera relaxanta. Fiecare bungalou este construit din materiale locale si este mobilat cu piese din bambus. Mai mult decat atat, perdelele de la dus sunt cusute din scoici de mare, iar restaurantul in aer liber isi rasfata clientii doar cu preparate proaspete din fructe de mare (inclusiv Ceviche), peste, si fructe exotice.

Descopera Laguna Oviedo.

In timp ce majoritatea turistilor se inghesuie pe plajele exotice ale Atlanticului, apele cele mai interesante, cu cele mai vibrante culori si cu cele mai fascinante animale, se gasesc, fara indoiala, la Laguna Oviedo. Pelicanii, berzele, iguanele supradimensionate, lopatarii si pasarile flamingo se numara printre cele mai uimitoare vietati care traiesc in jurul apelor foarte sarate ale acestei lagune. Un tur cu barca este cel mai bun mod de a explora frumusetile lagunei Oviedo.

Urca pe Pico Duarte.

Niciun pasionat de drumetii montane nu poate rezista ispitei de a escalada cel mai mare varf montan din Caraibe. Inalt de 3098 de metri, Pico Duarte te provoaca la o calatorie grea, uneori ploioasa, alteori prea calduroasa, dar in cele din urma spectaculoasa. Calatoria se face, de regula, cu un ghid si cu catar, dureaza in jur de 2-3 zile si te conduce prin paduri de pin, vai luxuriante si rauri repezi. In varf, te intampina bustul de bronz al lui Juan Pablo Duarte – unul dintre parintii fondatori ai tarii.

Mananca la El Monte Azul.

Daca esti un gurmand, nu ai voie sa ratezi o masa la celebrul restaurant El Monte Azul, care isi rasfata clientii cu fel si fel de preparate culinare frantuzesti, thailandeze si locale. De incercat sunt tartarul de ton, friptura cu piper, phad tai si placinta cu mere cu ciocolata fondue. Dar mai delicioasa decat aceste preparate culinare exceptionale este, insa, privelistea. Cocotat pe un deal deasupra de Las Galeras, acest restaurant, al carui acoperis este alcatuit in mod traditional din paie, ofera o vedere de 360 de grade a vaii. Punctele de atractie ale privelistii de aici sunt muntii si Golful Rincon, de unde adesea se pot vedea balene!

Practica windsurf in Cabarete.

Nu poti veni in dinamicul Cabarete pentru cautarea solitudinii. Vii aici pentru vant, pentru sporturi de apa si pentru distractie. Gratie unui recif situat in partea opusa vantului, apa din Cabarete este in permanenta protejata de valuri mari si de curenti puternici. Rezultatul: o intindere vasta de ape nemiscate, de mici adancime. Dimineata, atunci cand briza este usoara, este perfecta pentru amatorii de windsurf. Dupa-amiaza, insa, apa “prinde curaj” si devine un loc ideal pentru expertii in windsurf si surf.

Experimenteaza diferite sporturi de apa in Las Tarrenas.

Daca nu te simti prea descurajat de sporturile care sfideaza moartea si vrei sa iti condimentezi concediul in Republica Dominicana cu ceva de care nu poti avea parte oriunde, atunci trebuie sa incerci boogie board, surf, windsurf sau kitesurf in Las Tarrenas. Clubul Canal Kite ofera lectii si inchirieri ce variaza de la 40 de dolari pentru o navigare de doua ore la 200 de dolari pentru o lectie de kitesurfing de 6 ore (scump, dar minunat)!

La final de zi, daca iti doresti sa experimentezi in apropiere o plaja mai linistita si mai putin aglomerata, incearca Playa Limon (la est de Las Tarrenas) sau Playa Bonita (la vest de Las Tarrenas). Playa Limon are o cascada frumoasa si o laguna gigantica, care merita atentie.

Viziteaza Santo Domingo.

Santo Domingo, cel mai vechi oras din Lumea Noua, pastreaza cu dragoste bijuteriile istoriei si culturii sale bogate. In varful listei de comori ale orasului se afla istoricul Oras Colonial (Zona Colonial), un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, ce isi incanta vizitatorii cu strazile sale pietruite, arhitectura colonioala spaniola uimitoare si cu restaurante excelente. Aici vei gasi Prima Catedrala a Americii, cea mai veche catedrala existenta in cele doua Americi. Merita sa vezi, de asemenea, Muzeul Caselor Regale si impresionantul Alcazar de Colón, construit de fiul lui Cristofor Columb la inceputul secolului al XVI-lea. Alt muzeu interesant situat in centrul orasului este Plaza de la Cultura. Aici, vizitatorii vor gasi Palatul de Arte Frumoase, Muzeul de Arta Moderna si Palatul National.

Alte puncte de interes ale orasului Santo Domingo sunt Palatul Columbus, Fortul Ozama, Gradina Botanica si Malecón, o promenada pitoreasca pe litoral.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour, pe pagina de Facebook Dertour sau la numarul de telefon 031 438 73 21. Aici poti gasi ofertele Dertour pentru Republica Dominicana.