verona

In luna iubirii era imposibil sa nu amintim de frumoasa poveste de dragoste dintre Romeo si Julieta. Cei doi tineri sunt protagonistii unei povesti de dragoste care a facut inconjurul lumii. Actiunea se petrece in Verona, un mic oras din Italia, si se incheie prin moartea pasionala a celor doi care nu au fost lasati de familiile lor sa-si traiasca povestea de iubire.

Totusi, Verona nu este faimoasa numai pentru povestea celor doi indragostiti, ci si pentru cladirile superbe care pastreaza amintirea unor vremuri apuse. Cladirile construite in stil renascentist, cu gradini bogate si ferestre largi te vor face sa te indragostesti iremediabil de acest oras. Ca in orice alt oras din Italia, in Verona vei gasi multe vestigii romane si foarte multe gelaterii. Daca te-ai decis sa faci o vizita intr-un weekend orasului Julietei, dar nu stii inca ce poti sa faci in timpul vacantei tale, citeste in continuare si vei afla:

panorama verona

*Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com

Ziua 1:

In prima zi, poti incepe sa explorezi Verona, descoperind cele mai faimoase atractii turistice din zona:

Domul din Verona – mai putin faimos decat “fratele mai mare” din Milano, Domul din Verona este o constructie din secolul al XII-lea care adaposteste mai multe picturi, printre care si una realizata de faimosul Tiziano Vecelli cunoscut si sub numele de Titian.

Piazza delle Erbe – aflata in apropierea Domului din Verona, Piazza delle Erbe este cea mai cunoscuta locatie din oras. Daca ziua iti poti cumpara de aici tot felul de suveniruri, seara, cand cafenelele isi scot mesele afara, poti sa te bucuri de o cina romantica in mijlocul orasului.

Casa di Giulietta – printre localnici se zvoneste ca povestea dintre Romeo si Julieta n-ar fi fost in totalitate fictiune. De fapt, familiile tinerilor ar fi existat, iar casa care ar fi apartinut Julietei a devenit astazi loc de pelerinaj pentru toti indragostitii din lume. Bineinteles, punctul principal de atractie al casei il reprezinta balconul care este cel mai fotografiat loc din Verona.

casa julietei

*Sursa foto: kavalenkava/Shutterstock.com

Ziua 2:

Langa Verona, la doar o ora de mers cu masina, se afla Lacul Garda. Acesta este cel mai mare lac din Italia, cu o suprafata de peste 140.000 de metri patrati. Partea nordica este mai subtire si mai ascutita, insa pe masura ce inaintezi spre sud vei observa ca bazinul se largeste. Pentru a vizita lacul si imprejurimile ai nevoie de maxim o jumatate de zi, dupa care te poti intoarce la explorarea Veronei.

lacul garda

*Sursa foto: Sergey Dzyuba/Shutterstock.com

Dupa-amiaza te poti relaxa vizitand amfiteatrul roman asemanator Colosseumului. Arena din Verona este a treia din lume ca marime si dateaza din anul 30 d.H.

arena din verona

*Sursa foto: Kanuman/Shutterstock.com

Ziua 3:

In ultima zi, daca timpul iti permite, iti recomandam o vizita in Venetia. Se afla la numai 120 de kilometri si drumul merita tot efortul. Venetia este cunoscuta in toata lumea ca fiind cea mai romantica locatie din toate timpurile. Plimbarile cu gondola, carnavalul si canalele cu apa care strabat orasul, au facut din Venetia destinatia favorita a cuplurilor.

Verona, foto Catarina Belova

*Sursa foto: Catarina Belova/Shutterstock.com