bucket-list-2017

Anul 2017 abia a inceput, dar niciodata nu e prea devreme sa iti planifici vacantele. Cu atatea posibilitati care te asteapta e greu sa iei o decizie pentru destinatiile de anul acesta.  Pentru a te ajuta, echipa TUI a facut o lista cu 5 locuri numai bune pentru vacantele din 2017.

 

1.Bordeaux, Franta

bordeaux

*Sursa foto: milosk50/ Shutterstock.com

Bordeaux este un oras situat in sud-vestul Frantei, construit de-a lungul raului Garonne. Cu o populatie de peste 200.000 de oameni, Bordeaux este unul dintre cele mai iubite asezari franceze datorita legaturii sale cu industria vinului. In Bordeaux se produc anual aproximativ 900 de milioane de sticle de vin alb si rosu. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec si Carmenere sunt doar cateva din sortimenetele care atrag turistii in regiunea franceza.

Bordeaux nu duce lipsa nici de obicetive turistice. In anul 2005 centrul istoric al orasului a fost inclus in patrimoniul cultural mondial UNESCO si de curand a fost inaugurat un complex unic unde dragostea pentru vin este ridicata la rang de arta.

2.Valetta, Malta

valetta

*Sursa foto: Littleaom/ Shutterstock.com

Fiind una dintre cele mai accesibile tari din Europa, Malta este unul dintre locurile pe care nu vrei sa le ratezi in 2017. Malta este o destinatie turistica populara datorita plajelor intinse, numeroaselor zone de agrement si monumentelor arhitecturale si istorice. Inclus in patrimoniul cultural UNESCO, orasul Valetta este o asezare vestita pentru lacasurile de cult, cea mai celebra fiind Catedrala Sfantul Ioan.

3.Toronto, Canada

toronto

*Sursa foto: Kiev.Victor/ Shutterstock.com

Toronto este cel mai mare oras al Canadei, centru cultural, economic si universitar al tarii si una dintre cele mai sigure metropole din America de Nord. Orasul este situat pe malul lacului Ontario si gazduieste una dintre cele mai inalte structuri, turnul de comunicatii CN Tower. Cu o inaltime de 553 m, turnul a fost timp de 30 de ani cea mai inalta cladire din lume. Dotat cu un lift care ajunge de la 0 la peste 300 de metri in mai putin de un minut, reprezinta atractia turistica principala si unul dintre simbolurile orasului. Din punct de vedere cultural, Toronto este un mix, fiind casa a peste 2 milioane de imigranti, in mare parte chinezi, indieni, pakistanezi si filipinezi

4.Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

abu-dhabi

*Sursa foto: Nadezda Murmakova/ Shutterstock.com

Situat la aproximativ 100 de kilometri de Dubai, cel mai cunoscut oras din Emiratele Arabe Unite, Abu Dhabi se afla intr-un proces continuu de dezvoltare. Economia orasului este una infloritoare deoarece aici se afla 9% din rezervele de petrol ale lumii si aproape 5% din rezervele de gaze naturale. Cresterea pretului petrolului a ajutat atat dezvoltarea turismului si a comertului cat si cea a pietei imobiliare. Marea Moschee a lui Sheikh Zayed,  Ferrari World si Marina Mall sunt doar cateva din atractiile turistice pe care le ofera capitala Emiratelor.

5.Hangzhou, China

hangzhou

*Sursa foto: Michael Aaron/ Shutterstock.com

Hangzhou, orasul in care se afla sediul site-ului de comert online Alibaba, a devenit un reper important pentru piata economica, fiind anul trecut gazda summit-ului G20. Fiind considerat cel mai frumos oras al Chinei, Hangzhou nu duce lipsa de turisti dornici sa ii descopere fiecare coltitor. Inconjurat de plantatii de ceai, orasul se mandreste printre altele cu campurile Longjing, templele de o frumusete rara si moscheea Fenghuang. Un adevarat paradis al iubitorilor de natura, Hangzhou a urcat rapid in ultimii ani in topul celor mai vizitate orase din China.

*Sursa foto: OPOLJA/ Shutterstock.com