Aurora Boreala (1)Aurora boreala este un fenomen natural spectaculos pe care multi oameni viseaza sa il vada cu proprii ochi. Cu toate acestea, din cauza raritatii sale si a faptului ca fenomenul poate fi surprins doar in anumite parti ale Pamantului, putini oameni au vreodata sansa de a-l vedea in toata splendoarea sa.


Afla mai multe detalii despre vacante de la un expert Dertour – 031.428.73.21


Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa renunti la visul tau. Daca ai intentia de a vedea acest spectacol al naturii, vei putea sa iti indeplinesti visul daca tii cont de anumite lucruri, cum ar fi locul, timpul si conditiile in care sa il cauti.

Unde poti sa vezi aurora boreala?

Primul lucru pe care trebuie sa il stii este unde apare, in mod frecvent, aurora boreala. Nu ar trebui sa fie o surpriza pentru tine informatia ca aurora boreala apare in locurile cele mai nordice ale planetei; asadar cele mai bune locuri pentru a vedea acest spectacol natural sunt tarile nordice.

Locurile in care ai sansele cele mai mari de a surprinde aurora boreala sunt: nordul Alaskai, nordul Scandinaviei, Groenlanda si Siberia. Este bine de stiut, insa, ca exista atat Lumini de Nord, cat si Lumini de Sud. Astfel, aurorele pot fi, de asemenea, gasite intr-un oval in jurul polului sudic, acestea putand fi observate in Australia, Noua Zeelanda, dar si in alte tari sudice.Aurora Boreala (2)

In ce perioada a anului poti surprinde aurora boreala?

Acum ca stii locurile in care aurora boreala poate sa apara, te gandesti probabil in ce perioada a anului ar trebui sa iti planifici o calatorie intr-o astfel de tara pentru a avea cele mai bune sanse de a vedea fenomenul.

Aurora boreala se produce la aproximativ aceeasi frecventa pe tot parcursul anului, dar, din moment ce soarele ramane pe cer in mare pare a zilei in timpul verii, nu este recomandat sa mergi intre aprilie si septembrie intr-un loc in care iti doresti sa surprinzi acest fenomen natural. Trebuie sa ai parte de intuneric pentru a vedea aurorele. Prin urmare, ar trebui sa iti planifici calatoria intr-o luna de iarna, cand noptile sunt lungi si intunecate in regiunile nordice.

Cu toate acestea, este posibil sa nu iti doresti sa mergi in mijlocul iernii intr-o tara nordica, cu exceptia cazului in care ai mare rezistenta la frig. Avand in vedere ca iernile pot fi extrem de reci si ostile in locurile indepartate de soare, cel mai bine ar fi sa iti planifici calatoria toamna tarziu sau primavara devreme.

In ce moment al zilei poti vedea Aurora Boreala?

Ora din zi nu are, in general, un impact asupra aparitiei Luminilor de Nord. Cu toate acestea, sansele de a observa fenomenul variaza foarte mult in functie de momentul ales, ziua sau in timpul noptii. Cele mai bune sanse sunt atunci cand noaptea este intunecata, deoarece atunci vizualizarea acestui spectacol natural va fi complet nestingherita de lumina soarelui.Aurora Boreala (3)

Cand este, de fapt, activitatea aurorei la apogeu?

Aparitia aurorei boreale variaza foarte mult de la an la an, in functie de activitatea solara. Din fericire, aceasta activitate solara este monitorizata si poate fi prezisa, fiindu-ne astfel foarte usor sa ne pregatim pentru o crestere a activitatii aurorei.

Nu face o calatorie de un weekend! Du-te cel putin o saptamana in locul in care doresti sa vezi aurora boreala!

Daca esti foarte hotarat sa experimentezi Luminile Nordice, nu iti lua doar o excursie de un weekend in nord – du-te cel putin o saptamana! Cele mai mari sanse de a vedea aurora boreala le ai daca iti alegi cu grija momentul; daca prinzi o noapte senina ai mari sanse sa vezi fenomenul.

Dar pentru a fi sigur ca prinzi aurora boreala ia-ti o vacanta de cel putin sapte zile. Vremea din nord este destul de schimbatoare, iar riscul de a avea parte de mai mult de 2-3 zile cu cer noros este extrem de scazut. Deci, stai mai mult de o saptamana pentru a avea garantia unei zile cu cer senin si, prin urmare, de o aurora boreala.

Fii dispus sa ramai treaz pana tarziu!

Nu vei putea vedea aurora boreala in timpul zilei (decat in cazul in care esti intr-un punct foarte nordic si este mijlocul iernii), asa ca ar trebui sa fii pregatit sa ramai treaz pana tarziu. Si, din moment ce fenomenul se poate produce la o ora foarte tarzie in noapte, vei avea sanse mai bune de a-l vedea daca vei ramane treaz si atent.

Desigur, ideal ar fi sa faci aceasta excursie cu un grup de prieteni, astfel incat unii dintre voi sa poata dormi in timp ce altii vegheaza, prin schimb de ture.

Urmareste prognoza meteo!

Acest lucru ar trebui sa fie destul de evident – trebuie sa urmaresti anunturile meteorologice pentru a afla daca este intr-adevar posibil sa ai parte de cer senin, astfel incat sa poti vedea aurora boreala.

Cu toate acestea, chiar daca informatiile meteorologice prezic un cer noros, ar trebui sa fii constient de faptul ca vanturile nordice se pot schimba rapid, iar vremea se poate modifica drastic in doar cateva ore.

Urmand aceste sfaturi simple, oricine (cu un pic de noroc) ar trebui sa fie capabil sa experimenteze minunatul fenomen.


Profita de ofertele Dertour si planifica-ti vacanta mult dorita. Mai multe detalii in urmatorul link: http://www.dertour.ro/