Sursa foto: Dmitry Burlakov/Shutterstock.com

Dacă ajungi în America de Sud, una dintre țările incredibile pe care trebuie să le descoperi de la Nord la Sud și de la Est la Vest este Bolivia.

Cu o mulțime de munți, țara Sud Americană desenează o mulțime de peisaje impresionante și de adevărate  minuni ale naturii, cum ar fi lacul Titicaca, un lac navigabil situat la 3821 de metri altitudine.

Dacă ți-ai plănuit să stai câteva zile în această țară, iată care sunt atracțiile pe care nu trebuie să le ratezi:

  1. La Paz. Cel mai probabil vei ateriza în capitala La Paz. Merită să îți petreci două trei zile în acest oraș construit pe dealuri abrupte, care se află la 3650 de metri deasupra nivelului mării. Cu aproape 2 miliane de locuitori, La Paz are ieșire la Lacul Titicaca și le oferă turiștilor o mulțime de oportunități culturale, precum Palatul Diez de Medina sau Muzeul Național de artă. Este un oraș cosmopolit, care îmbină perfect tradiția boliviană cu modernismul și are o viață de noapte pe care ți-o vei aminti multă vreme, dacă îți place distracția.
  2. Sorata. Este foarte aproape de La Paz și este locul din care poți pleca spre munții Cordillera Real. Aici vei găsi nu mai puțin de 6 vârfuri de peste 6000 de metri altitudine, ceea ce este un adevărat paradis pentru alpiniști.
  3. Cel mai periculos drum din lume. Acesta este considerat Yungas, un drum care taie muntele și îi sperie pe șoferii aventuroști prin prăpăstii uriașe. Dacă ideea de a merge cu mașina prin aceste locuri ți se pare periculoasă, poți încerca sa te plimbi cu bicicleta. Yungas este din ce în ce mai popular pentru sportul pe două roți, existând o mulțime de turiști din toată lumea care vin aici special pentru a pedala.
  4. Parcul Național Madidi. Este un parc uriaș, cu o suprafață de 18000 de kilometri pătrați. Acesta se întinde din Anzi până în Amazon și este cel mai bogat parc din lume, din punct de vedere biologic. Este locul unde poți să descoperi animale pe care nu ai unde să le vezi altundeva, cum ar fi maimuța titi. De asemenea, poți vedea jaguari, vidre sau peste 9000 de specii de păsări, care mai de care mai colorate și mai interesante.
  5. Lacul Titicaca. Evident, Lacul Titicaca nu trebuie să fie ratat. Deși Bolivia nu are ieșire la mare, are acest uriaș lac, care este cel mai mare din America de Sud. De aici se crede că provin incașii și aici vei găsi una dintre cele mai populare stațiuni din lume: Copacabana.
  6. Salar Uyuni. Este o destinație unică în lume, fiind unul dintre cele mai plate locuri de pe Pământ. Este un deșert de sare care are 10582 de km2 și s-a format în urma transformării unor lacuri preistorice. Straturile de sare de aici îți dau impresia unui uriaș ghețar, spectacolul fiind cu atât mai interesant după ploaie, atunci când apa acționează ca o oglindă.  Cu sigurață ai văzut o mulțime de poze de aici și cu siguranță merită să ajungi cel puțin o dată.
  7. Isla del Sol. Dacă vrei să vezi ruine incașe, aici poți descoperi nu mai puțin 180. Aici se spune că Zeul Soarelui i-a trimis pe Manco Capac și Mama Ocllo pentru a întemeia o nouă civilizație: Încă. Vizitând insula poți face și o excursie cu barca tradițională din totora și poți asista la o ceremonie de purificare a sufletului în stil incaș.

O vizită în Bolivia poate să fie un adevărat șoc cultural pentru un european. Țara nu este bogată, însă are peisaje de vis și povești aproape incredibile pe care merită să le descoperi.