Punta Cana, Republica Dominicana

Punta Cana, Republica Dominicana

Cand vorbim despre Punta Cana, gandul zboara imediat la plaja si soare. Aici, plajele intinse cu nisip fin se impletesc cu albastrul infinit al apei si dau impreuna nastere unui cadru ideal pentru relaxare. Pe langa peisajele care iti taie respiratia, Punta Cana este cunoscuta pentru resorturile din zona care te vor face sa te simti ca un membru al familei regale.

Daca inca nu te-am convins, afla care sunt cele 9 motive care te vor face sa iti rezervi imediat un bilet catre exotica destinatie:

1. Vremea

Punta Cana

Punta Cana

Cu siguranta frigul si zapada n-au ce sa caute acolo, iar asta este un lucru extraordinar. Situata in sudul Republicii Dominicane, Punta Cana beneficiaza de un climat tropical cu temperaturi medii de 30-35 de grade Celsius. Cel mai bun moment in care sa vizitezi acest paradis este intre lunile martie si iulie, atunci cand ploile nu sunt atat de prezente si te vei bucura de vremea buna pe tot timpul vacantei tale.

2. Plajele

Plaja Punta Cana

Plaja Punta Cana – *Sursa foto: Binu Mathew/Shutterstock.com

Stim ca am mentionat si mai sus de plaje, insa pentru cat de frumoase sunt, a fost prea putin. Punta Cana are cele mai frumoase plaje din zona si se mandreste cu nisipul auriu ce le imbraca pe fiecare dintre ele. Pentru o experienta senzationala la plaja, incearca-le pe cele din nordul statiunii.

3. Localnicii

Chiar daca atunci cand organizezi o vacanta urmaresti sa afli mai intai mai multe despre vreme, plaja si locuri de cazare, nu trebuie sa neglijezi nici atmosfera creata de localnici.  Punta Cana este cunoscuta pentru ospitalitatea localnicilor si pentru modul exceptional in care angajatii resorturilor se comporta cu turistii.

4. Regimul all-inclusive

Daca esti fan all-inclusive si deja incepusei sa isi faci griji in privinta bugetului zilnic, trebuie sa stii ca in Punta Cana majoritatea resorturilor functioneaza in regim all-inclusive, asa ca nu e nevoie sa te mai gandesti la economiile care se vor duce pe mancare pentru ca in taxa de cazare vei achita si mesele principale ale zilei.

5. Apusul

Apus plaja Punta Cana

Apus plaja Punta Cana – *Sursa foto: Valentin Valkov/Shuttershock.com

Poate te intrebi ce poate fi atat de special la un apus. Ei bine, imagineaza-ti ca esti pe plaja ascultand cum valurile mangaie nisipul. Soarele apune cu greu si parca se contopeste cu apa aproape de linia orizontului lasand in urma o explozie de culori. Suna destul de special, nu?

6. Mama Juana

Mama Juana nu este vreo batrana care sa aiba leacuri miraculoase si nici vreo ghicitoare, ci este bautura alcoolica traditionala a Republicii Dominicane. Facuta din rom, vin rosu si miere, Mama Juana este alegerea potrivita pentru petrecerile de pe plaja.

7. Fructul pasiunii

fructul pasiunii

Fructul pasiunii – *Sursa foto: Lukas Gojda/Shutterstock.com

Daca n-ai incercat pana acum acest fruct, in Punta Cana este locul potrivit pentru a o face. Fructul pasiunii este unul dintre cele mai raspandite si indragite fructe din Republica Dominicana.

8. Preturi accesibile

Spre deosebire de alte locatii din zona, Punta Cana este un paradis accesibil. Preturile in regiune sunt rezonabile, singurul aspect pentru care trebuie sa economisesti ceva mai mult este biletul de avion.

9. N-ai cum sa te plictisesti

Snorkeling

Snorkeling

In Punta Cana nu gasesti timp pentru plicliseala, snorkelling-ul, plimbarile cu kayak-ul sau cu ATV-ul sunt doar cateva din activitatile pe care le poti incerca.