cafenele din paris

Parisul este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe aceasta planeta si a fost laudat in mii de ocazii de catre scriitori, regizori, poeti, actori si oameni simpli. Mari iubitori de cafea, francezii exceleaza la acest capitol si au pus bazele unei adevarate culturi cand vine vorba de licoarea magica.

Daca te afli in capitala Frantei si vrei sa savurezi una dintre cele mai bune cafele din Paris, iti propunem cateva locatii unde poti sa iti incepi ziua cu un zambet si o cafea pe gustul tau.

Cuillier

Ascunsa pe Rue de Grenelle, cu o priveliste incredibila asupra Muzeului Maillol, cafeneaua Cuillier este preferata francezilor care isi doresc o cafea tare in diminetile racoroase. Cu o consistenta usoara si cu un gust usor fructat, cafeaua de Cuillier este numai buna daca vrei sa te trezesti la viata dupa o noapte grea.

La Cafeotheque

Un loc unic in Paris, La Caféothèque este prima locatie din zona ce a adus cafeaua la rang de arta. Aici, se gaseste cafea macinata din peste 20 de tari, iar managerii au in plan extinderea sortimentelor astfel incat sa dedice cate o zi din luna unui singur sortiment de cafea.

Honor

Honor este prima cafenea exterioara din Paris. In spatele barului, proprietarii cafenelei, Daniel Warburton si Angelle Boucher, pregatesc pentru clientii cafenelei bauturi numai bune pentru inceputul unei zi la birou.

Le Peloton Cafe

Daca iti place sa te deplasezi cu bicicleta sau esti adeptul ideilor non-conformiste, Le Peloton este pentru tine. Decorata in interior cu elemente ce au stransa legatura cu bicicletele, cafeneaua este un punct de intalnire pentru francezii care isi petrec majoritatea timpului pedaland. Pe langa cafeaua traditionala poti incerca si deserturile delicioase care insotesc bautura preferata.

Coutume Instituutti

Cu un design interior minimalist in care poti cu usurinta sa regasesti elementele tarilor nordice, Coutume Instituutti isi intampina clientii in fiecare zi cu o cafea perfect preparata. Institutul Cultural Finlandez este renumit pentru gustul delicat al bauturii si atmosfera relaxata din interiorul localului.

Holybelly

Holybelly este locul ideal pentru micul dejun. Clatite, vafe, oua cu bacon sau fructe proaspete sunt doar cateva dintre optiunile pe care le ai la dispozitie la Holybelly. Cunoscuti pentru ospitalitatea si caldura cu care isi intampina clientii, managerii canadieni de la Holybelly se mandresc cu bauturile pe baza de cofeina preparate in localul lor.

Fondation Cafe

Fondation Cafe este proiectul unui antreprenor australian care a deschis in Paris una dintre cele mai apreciate cafenele. Decorata in stil suedez, cu elemente minimaliste, cafeneaua nu este cu mult mai mare decat un apartament tipic din Paris. Atmosfera si gustul desavarsit al cafelei preparate aici au facut din Foundation Cafe locul preferat al iubitorilor cafea din Paris.

*Sursa foto:Samot/Shutterstock.com