Jurmala, foto jorisvoNu ai nevoie de prea multe pentru a inota: o apa curata cu temperatura perfecta si pofta de balaceala. Exista o multime de locuri minunate unde se poate inota, raspandite in toata lumea. Cele mai frumoase insa, sunt cele care iti ofera peisaje, oameni, istorie si numeroase alte elemente care contureaza o zi perfecta.

Daca despre Marea Mediterana, Marea Egee, Marea Neagra si chiar Marea Tiraniana toti stim cate ceva, fiind o multime de recomandari ce privesc statiunile si locurile de inotat, Marea Baltica pare a fi o necunoscuta. Poate ca este mai greu accesibila din cauza pretului, poate ca este mai in nord si da impresia unei mari reci sau poate ca pur si simplu oamenii prefera temperaturile ridicate. Cu toate astea, are capacitatea de a oferi locuri minunate, fie ca vorbim de litoralul din Danemarca, Germania, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Suedia, Rusia sau Finlanda.

5 locuri perfecte in care poti inota in Marea Baltica.

Gotland & Oland din Suedia

Insula suedeza Gotland este un loc aparte pentru locuitorii acestei tari. Cu nu mai putin de 800 de km de coasta, reuseste sa ofere locuri impresionante din punct de vedere al peisajului. Chiar daca este situata in nordul Europei, acest lucru nu inseamna ca nu gasesti zile insorite in care sa faci plaja si sa inoti. Daca ai ajuns pe insula intr-o perioada in care vremea nu te ajuta, exista o multime de alte lucruri pe care le poti vedea si pe care le poti face. Orasul Medieval Visby, Gradina Botanica, o plimbare cu bicicleta sau satul Viking Tofa pot contura o vacanta de neuitat.

Jurmala, in Letonia

Jurmala este o fasie de plaja deosebita, brazdata pe alocuri cu cladiri scoase parca din povesti, ce atrage an de an o multime turisti, atat pentru bronz, cat si pentru inot. Plaja este impartita in 14 cartiere, Majori fiind cartierul principal. O vizita aici te poate imbogati nu doar cu o experienta deosebita de inot, ci si cu seri pline de distractie, o multime de suveniruri si de ce nu, un colier din Chihlimbar facut din pietricele culese de tine. In apropiere de statiune se afla si Parcul National Kameri. Daca iti doresti bai terapeutice intr-un namol vindecator si ape minerale deosebite, acesta este locul pe care trebuie sa il vizitezi.

Insulele Aland din Finlanda

Nicaieri nu te poti regasi mai bine decat pe o insula din arhipelagul Aland. Exista nu mai putin de 6700 de insule si insulite stancoase, asadar nu vei avea o problema in a-ti gasi o insula doar pentru tine. Poti inota intr-un peisaj impresionant, fie ca alegi o insula mica sau insula principala Mariehamn.

De-a lungul timpului, cele 6700 de insule au fost gazdele unor evenimente care au scris istoria si a unor cladiri deosebite care pot sa fie inca descoperite. Printre acestea se numara si castelul Kastelholms slott, construit in secolul 14 sau vechiul oras pescaresc Karingsund. Este adevarat ca apa nu este intocmai calda, asadar, trebuie sa iti faci curaj pentru a inota. Odata ce ai facut-o insa, vei fi mai vioi si mai fericit.

Parnu, Estonia

Resedinta de vara a estonienilor devine, in fiecare an, Parnu. Este o destinatie de vacanta excelenta, cu nopti pline de distractie, zile insorite si relaxare totala. Parnu este o statiune populara pentru oameni de pe tot mapamondul, dar mai ales din Germania, Suedia si Finlanda.  Pe langa o plaja fina si o mare fermecatoare, Parnul atrage prin spa-uri cu namol de turba estoniana si chiar prin patinaj pe gheata, pe timp de iarna. Te vei bucura sa descoperi si o cultura deosebita, pe insula invecinata Muhu. Aici timpul s-a oprit in loc iar Estonia traditionala este prezenta in fiecare casa si in fiecare lacas de cult. Poti descoperi imbracamintea traditionala Muhu, una dintre cele mai vechi biserici din tara si peisaje care te vor impresiona.

Mon, Danemarca

Ajungem si in Danemarca pentru a descoperi o alta insula. Pe numele sau Mon, insula este o bijuterie naturala, cu un peisaj impresionant. Atrage prin stancile albe din creta create intr-un mod salbatic de Marea Baltica si prin apele azurii in care te poti racori ori de cate ori ai pofta de inot. Mon este un colt de lume unde poti descoperi pasari salbatice, fauna si flora protejatam, dar si orasele simple si linistite, care te fac sa te simti ca si cand timpul s-a oprit in loc.

Cea mai buna metoda prin care poti vizita insula Mon este bicicleta, deoarece poti descoperi fiecare secret al locului si poti face sport. Poate ca vei avea febra musculara dupa o vacanta aici, insa merita din plin.

Pentru mai multe detalii, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

*Sursa foto: orisvo / Shutterstock.com