Sursa foto: Nguyen Quang Ngoc Tonkin/Shutterstock.com

Munți falnici, terase de orez, râuri maiestuoase, golfuri de poveste și orașe încărcate de istorie; Vietnam este binecuvântat cu nenumărate locuri magice. Această țară lungă și îngustă, cuprinsă între Marea Chinei de Sud și granițele Laosului și Cambodgiei, ar trebui să se găsească în planurile oricărui pasionat de călătorii.

Iată, în rândurile de mai jos, 5 dintre locurile obligatoriu de vizitat în Vietnam:

  1. Ha Long Bay. Fără îndoială, Ha Long Bay este splendid! Cu peste 1600 de insulițe carstice, această minune naturală ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO merită vizitată. Cu apa sa verde și cu stâncile de calcar ce se ridică din apă asemenea unor dragoni de mare, Ha Long Bay pare a fi decorul unei povești fanteziste. Se găsește la aproximativ 130 de kilometri de Hanoi, în nordul țării și reprezintă un cumul de peșteri, grote, lacuri uimitoare și insule.
  2. Hoi An. Dacă intenționezi să vizitezi partea centrală a Vietnamului, nu trebuie să ratezi acest oraș de patrimoniu. Hoi An este un oraș mic și compact, cu un farmec ce aduce aminte de vremurile de demult. Acesta datează de 2000 de ani, de pe vremea Regatului Champa și are o arhitectură tradițională, bine conservată, cu case coloniale franceze din lemn, temple chinezești și sute de magazine de croitorie care vând îmbrăcăminte, încălțăminte, genți și suveniruri. Un mare punct comercial al Asiei de Sud-Est în secolele XVI și XVII, Hoi An nu se mai ocupă de comerț în zilele noastre, însă pentru că și-a conservat și restaurat rădăcinile sale fermecătoare, este, din 1999, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.
  3. Delta Mekong. Piețele plutitoare pline de culoare, livezile de fructe, pădurile de orez, plantațiile de trestie de zahăr, sanctuarele de păsări și satele pitorești sunt ceea ce conving atât de mulți călători să exploreze Delta Mekong din sud-vestul Vietnamului. Poreclită „Coșul de orez al Vietnamului”, Delta Mekong este o regiune agricolă fertilă, un labirint de canale și pârâuri alimentate de râul Mekong, ce se întinde din Golful Thailandei până în orașul Ho Chi Minh. Plantațiile, livezile, pădurile de orez și fermele sale de pește hrănesc mai mult de o treime din țară. Una dintre cele mai frumoase părți ale Vietnamului, Delta Mekong este un loc perfect pe care să îl explorezi pentru a observa modul de viață pașnic al sătenilor vietnamezi.
  4. Ho Chi Minh. Situat în sudul țării, de-a lungul râului Siagon, nu departe de Delta Mekong, orașul Ho Chi Minh a fost cunoscut anterior ca Saigon, când avea să fie capitala Vietnamului de Sud în timpul războiului din Vietnam. Astăzi, Ho Chi Minh este cel mai mare oraș al țării reunite, ușor haotic și mereu plin de viață, adăpostind o mulțime de locuri de vizitat, de la atracții istorice și moderne la piețe vibrante și parcuri relaxante. De neratat aici Binh Tay Market, un loc minunat în care să guști faimoasa cafea vietnameză cu ouă și mâncarea tradițională stradală.
  5. Sapa. Înconjurat de munți pitorești, terase de orez și dealuri verzi, orășelul Sapa din nord-vestul Vietnamului este deseori folosit ca bază pentru drumeții în Munții Son Hoien Lien și pentru explorarea teraselor de orez și a satelor tradiționale vietnameze. În oraș există diferite centre turistice care oferă tururi organizate pentru călătorii dornici să facă drumeții montane și să viziteze pădurile de orez și satele din apropiere. În cadrul acestor tururi, vizitatorii au ocazia de a vedea frumusețile zonei, dar și de a experimenta mâncarea, obiceiurile și modul de viață al localnicilor.

Dacă ți-am stârnit dorința de a vizita Vietnamul, aruncă o privire asupra circuitului pe care îl organizăm în această țară minunată în perioada Paștelui!