*Sursa foto: Facebook Conacul lui Maldar

Daca ar fi sa caracterizam printr-un singur cuvant peisajul turistic autohton, acesta ar fi „eclectic”. De la atmosfera zonelor turistice, la obiectivele vizitabile si pana la spatiile de cazare, Romania este o combinatie de culoare balcanica si civilizatie vestica. De la hoteluri de 4-5 stele si pana la celebra „cazare in gazda”, turistul care calatoreste prin Romania poate avea cu usurinta un spatiu de cazare asa cum isi doreste.

Dar locatiile despre care o sa va povestim astazi pot fi cu greu incadrate intr-o categorie de cazare. De ce?

  • Pentru ca sunt locatii in care proprietarii au folosit farmecul local si l-au oferit turistilor in cel mai autentic mod, fara sa il altereze in vreun fel.
  • Pentru ca sunt locatii care au folosit povestile si istoria locului.
  • Pentru ca sunt locatii cu o mare atentie la gastronomie si la preparatele servite turistilor.
  • Pentru ca, in timp, au devenit destinatii turistice in sine dincolo de zona in care se afla.

Daca vreti sa aflati mai multe despre cazarea in conacele de mai jos, consultantii nostri va asteapta cu mare drag la 031 438 73 21 , oferte@dertour.ro sau pe site-ul www.dertour.ro

Conace din Oltenia

Conacul lui Maldar

*Sursa foto: Facebook Conacul lui Maldar

Printre primele spatii de cazare dezvoltate in foste conace sau case istorice se afla Conacul lui Maldar, din Maldaresti. Deschis intr-o cula istorica impecabil renovata, cu mare atentie la detalii, de la mobilierul folosit si pana la preparatele bucatariei, Conacul lui Maldar ramane un punct de reper pentru turistii in cautare de altceva. Decoratiunile, tesaturile din interior, chiar si uniformele personalului au fost realizate dupa planuri atent studiate de proprietari si iti lasa senzatia unei intoarceri in timp cu toate facilitatile vremurilor noastre. Piscina generoasa din curte si foisorul umbros il face si un loc de relaxare potrivit.

De aici puteti explora celebrele cule oltenesti de la Maldaresti sau puteti vizita zona Horezu, statiunile Olanesti, Calimanesti si Caciulata, celebrele pesteri Polovragi, Liliecilor si Muierii, statiunea Ranca, Manastirea Bistrita, Ocnele Mari, Cheile Oltetului sau Cheile Sohodolului.

Conace din Moldova

Conacul Polizu

*Sursa foto: Facebook Conac Polizu

Pentru nostalgicii „La Belle Epoque”, Conacul Polizu este un exemplu de resedinta nobiliara devenita spatiu de cazare si de evenimente. Este un loc cu o arhitectura si o istorie unica, inconjurat de livezi si de podgorii, unde turistii pot servi masa in gradina mare amenajata sau pot explora imprejurimile. Oaspetii pot degusta vinuri de soi din cramele Polizu sau pot urma un tratament salin la salina artificiala construita in incinta.

Conacul a fost renovat in anul 1878 si timp de aproape 60 de ani a fost resedinta de vara a familiei Ghica Deleni. Este situat la 400 de kilometri de Bucuresti si la 30 de minute de mers cu masina de orasul Targu Frumos.

Conace din Transilvania

Dintre toate zonele Romaniei, Transilvania este regiunea in care se concentreaza cele mai multe spatii de cazare deosebite. Sunt locuri care prin arhitectura, design si gastronomie maximizeaza specificul local, laudat adeseori chiar si de presa din afara tarii.

Castelul Daniel din Talisoara

*Sursa foto: Facebook Castelul Daniel

Mare parte din presa din Romania a redat in urma cu cativa ani povestea a doi corporatisti din Bucuresti care au investit intr-un conac din judetul Covasna, transformandu-l intr-un spatiu de cazare. Locul se numeste Daniel Castle si este un boutique hotel cu 8 camere, fiecare decorata intr-un alt stil, cu bai spectaculoase, ideal pentru o iesire romantica. Cireasca de pe tort este camera Constantinopole cu peretii decorati cu picturi de secol XVII, iar tema orientala se regaseste in intregul interior, baia fiind ascunsa ingenios in spatele unor draperii grele de catifea.

Dateaza prima jumatate a secolului XVII iar renovarea a incercat sa potenteze urmele istorice inca vizibile (picturile de pe pereti, balconul spectaculos, peretii grosi de piatra).

Castelul Mikes din Zabola

*Sursa foto: Facebook Zabola Estate

Castelul Mikes din Zabala se afla la aproape 20 de kilometri de Covasna, in micuta localitate Zabala (Zabola, in limba maghiara). Aici veti descoperi o lume uitata, desprinsa parca din povestile cu printi si printese. Nu degeaba se spune despre ea ca este cea mai romantica destinatie din Transilvania. Castelul Mikes, construit in secolul XVI, impreuna cu domeniul care-l inconjoara si care se intinde pe 34 de hectare de lac si padure cu arbori seculari, reprezinta cadrul ideal pentru petrecerea unui week-end linistit. Se poate vizita parcul, castelul functionand ca unitate de cazare,

Conace din Maramures

Conacul Drahneilor

*Sursa foto: Facebook Conacul Drahneilor

Conacul Drahneilor se afla in Maramures, in localitatea Ruscova. Aici, turistii vor gasi cel mai frumos conac morosenesc din intregul Maramures, construit din lemn de brad sculptat. In interior se vor gasi aceleasi detalii din lemn de brad sculptat, decorat cu obiecte artizanale vechi. Este o excelenta optiune de cazare in Maramures.

Bucataria conacului Drahneilor contine specialitati traditionale, cu ingrediente din propria bucatarie.

De aici puteti explora cu usurinta atractiile turistice din Maramuresul Istoric: Mocanita de pe Valea Vaserului, Manastirea Barsana, Sighetul Marmatiei, Cimitirul Vesel de la Sapanta si multe altele