SpaniaCei peste 60 de milioane de turisti care viziteaza Spania in fiecare an, demonstreaza ca aceasta tara este una dintre cele mai vizitate din intreaga lume. Atunci cand vine vorba despre vacante de vis, Spania se poate lauda cu zone metropolitane deosebit de frumoase, cum ar fi Madrid sau Barcelona dar si cu plaje de-a dreptul impresionante, pe care le gasesti in Insulele Canare, Valencia sau Insulele Baleare, teritoriul spaniol reusind sa ofere experiente complete si amintiri deosebite de vacanta.

Se apropie vacanta de vara, asadar, principalul obiectiv turistic la care se gandesc majoritatea oamenilor, prezinta aceleasi 3 elemente: soare, nisip fin si mare. Evident, Spania poate sa ofere toate aceste elemente, ba chiar mult mai mult, deoarece pe teritoriul ei se gasesc plaje minunate, care te vor multumi pe deplin.

Care sunt motivele pentru care ar trebui sa iei in considerare Spania, atunci cand mergi in vacanta de vara?

Diversitatea plajelor. Plajele din Spania sunt pentru oricine, indiferent de varsta, de buget, de pasiuni sau de preferintele muzicale. Vei gasi plaje de lux, care te rasfata cu servicii All inclusive si cu o relaxare totala, insa poti descoperi si plaje pentru tineri, pe care sa iti intinzi cortul, sa faci un foc de tabara si sa canti relaxat, cat este noaptea de lunga. Aici gasesti o diversitate foarte mare de activitati, o vacanta petrecuta in Spania fiind ideala pentru cei ce cauta obiective turistice inedite, pentru cei care vor sa se bronzeze sau pentru cei care isi doresc viata de noapte.

Peisaje superbe. Chiar daca ajungi pe plajele din Spania si tot ce faci este sa te plimbi, cu siguranta nu te vei plictisi. Peisajele din unele statiuni sunt cu adevarat impresionante si raman intiparite multa vreme in mintea vizitatorului. Daca vrei sa experimentezi locatii exotice, cu ape cristaline, nisip fin si monumente deosebite ale naturii, atunci plajele din Ibiza, Costa Brava sau Costa del Sol pot sa te multumeasca pe deplin.

O multime de parcuri acvatice, muzee si locuri de vizitat. Unii turisti nu pot sa mearga in vacanta doar pentru a se relaxa pe un sezlong, ci isi doresc sa viziteze cat mai mult. Pentru acestia, exista parcurile acvatice din Costa de Almeria sau Costa Calida, muzeele pe care le gasesti peste tot si parcurile tematice, extrem de interesante.

Mancarea deosebit de gustoasa. Bucataria spaniola este una dintre cele mai gustoase bucatarii ale lumii. Cu siguranta ai incercat specialitati precum Tortilla, Paella sau Churros, insa niciunul dintre aceste preparate, nu este asa de gustos in Romania, cum este intr-unul dintre restaurantele traditionale spaniole. Daca vrei sa descoperi cultura din Spania, trebuie sa incerci preparatele traditionale, care imbina cu succes o multime de carnuri, legume si fructe si incanta fiecare papila gustativa.

Clima. Clima este extrem de atragatoare, in conditiile in care peste tot, pe timp de vara, temperaturile se situeaza intre 20 si 26 de grade Celsius. Majoritatea ploilor de pe litoralul spaniol se manifesta toamna si primavara, asadar, daca iti planifici o vacanta de vara pe una din plajele de aici, sansele sa te bucuri de o vreme perfecta sunt deosebit de mari.

Adevarate bijuterii arhitecturale. O buna parte dintre plajele spaniole se afla in orase mari, cum ar fi Barcelona si Valencia. Acest lucru ofera posibilitati nenumarate pentru turistul care isi doreste sa viziteze si sa afle cat mai multe despre cultura tarii in care se afla. Barcelona este un oras cunoscut pentru arhitectura deosebita pe care o inglobeaza, asadar, odata ce ai ajuns aici, ai o multime de posibilitati.

Shopping. Amatorii de shopping se vor simti in largul lor, daca vor alege sa isi petreaca vacanta de vara in Spania. Barcelona, spre exemplu, ofera o multime de malluri si piete celebre, de unde pot fi achizitionate haine ale designerilor celebri, sau bijuterii si accesorii. Incepand cu 15 iunie, se da startul reducerilor, asadar, daca mergi in Spania cu scopul de a face cumparaturi, poti sa descoperi adevarate chilipiruri.

Care sunt cele mai interesante plaje pe care le poti incerca, odata ce ai ajuns in Spania?

Dat fiind faptul ca Spania are peste 8000 de km de coasta, adica mii de km de plaje, este destul de greu de ales o plaja care sa fie cunoscuta ca fiind cea mai interesanta sau cea mai buna. Cu toate astea, exista cateva plaje care se evidentiaza, prin serviciile pe care le ofera sau prin peisaje. Astfel, poti alege Cala Llenya din Ibiza, daca iti doresti o plaja de familie, Es Trenc din Mallorca, daca ceea ce iti doresti, este sa faci surfing si sa te bucuri de o mare agitata sai Playa de Mazagon din Huelva, daca esti un fan al soarelui. Aici, soarele scalda plaja peste 3000 de ore pe an.

Pentru oferte de cazare in Spania, te asteptam pe site-ul Dertour sau in agentiile noastre.

Spania 2 Spania 3 Spania 4 Spania 5 Spania 6 Spania 7 Spania 8