*Sursa foto: S.Borisov / Shutterstock.com

Toscana este una dintre cele mai frumoase regiuni europene, ce primeste an de an milioane de turisti. Atrasi de peisajul mirific, mostenirea culturala si artistica prezenta in orasele din jur si dulcele grai italienesc, turistii impanzesc stradutele oraselor din zona si cararile de pe colinele linistite din Toscana.

Prezentat ca un taram de vis, Toscana nu numai ca se ridica la nivelul asteptarilor, dar le si depaseste de cele mai multe ori prin farmecul si unicitatea locului. Descopera alaturi de Dertour acest colt de Rai din inima Italiei intr-un super circuit in aceasta toamna.

Numit „Gourmet Experience”, circuitul te va purta prin cele mai frumoase orase ale Toscanei si va pune accent pe experientele autentice. Astfel, pe langa principalele orase, vei degusta vinuri in binecunoscuta zona Chianti si vei explora Cinque Terre.


Afla mai multe detalii despre circuitul din Toscana si Cinque Terre in urmatorul link:  http://bit.ly/2owxCpC


Iata cateva orase pe care le vei vedea in vacanta ta:

Florenta

*Sursa foto: Catarina Belova / Shutterstock.com

Situat in inima Toscanei, Florenta este unul dintre cele mai apreciate orase din punct de vedere arhitectural. Arcadele, fatadele cladirilor si detaliile minutios lucrate fac din constructiile din Florenta adevarate opere de arta. In sejurul in Florenta nu trebuie ratata vizita la simbolul orasului, Catedrala Mare cu faimosul acoperis circular rosu prezent in toate fotografiile.

Cele mai importante obiective turistice din Florenta:

  • Ponte Vecchio
  • Piazza della Signoria
  • Catedrala Santa Maria del Fiore
  • Piazzale Michelangelo
  • Basilica di Santa Croce

Siena

*Sursa foto: Sebastien Burel / Shutterstock.com

Desi nu este la fel de cunoscut ca orasele anterior mentionate, Siena este unul dintre oraselele care te vor fermeca inca de la prima vizita. Intre plimbarile linistite pe stradutele inguste ale orasului poti savura unul dintre preparate traditionale specifice zonei. Daca vrei sa admiri o priveliste incredibila poti urca cele 500 de trepte ale Palatului Civic.

Cinque Terre

*Sursa foto: Gaspar Janos / Shutterstock.com

Cea mai “vanata” destinatie de catre turistii care ajung in Italia este cu siguranta Cinque Terre. Acest tinut format din 5 orasele micute, cocotate pe coasta abrupta a fascinat o lume intreaga. De indata ce vei vedea o poza de aici te vei indragosti iremediabil si va trebui sa ajungi neaparat sa le vezi cu ochii tai. Vestea proasta e ca in curand e posibil ca numarul turistilor care vor putea calca pe stradutele inguste si intortocheate din Cinque Terre s-ar putea limita deoarece autoritatile doresc conservare zonei intr-o forma cat mai aproape de cea originala, iar milioanele de turisti veniti aici in fiecare an deterioreaza structura locului.  Vestea buna este ca circuitul Toscanei organizat de Dertour are in prim plan vizita in fascinantele orasele, asa ca daca Cinque Terre era pe lista destinatiilor favorite, acum e momentul sa o bifezi.

Cele cinci orasele din Cinque Terre sunt:

  • Monterosso al Mare
  • Vernazza
  • Corniglia
  • Manarola
  • Riomaggiore

Apeleaza la unul dintre expertii Dertour pentru a obtine toate informatiile referitoare la circuitul ce cuprinde regiunea Toscana si Cinque Terre: http://agentii.dertour.ro/