Creta, insula greceasca cu cea mai intinsa suprafata, este totodata si cea mai iubita dintre toate. Datorita terenului diversificat care contine forme de relief variate de la plaje cu nisip fin pana la formatiuni muntoase de peste 2000 de metri,  Creta se bucura de un numar impresionant de turisti in fiecare an.

Despre frumusetea acestei insule se spun extrem de multe, insa ce se mentioneaza mai putin este importanta istorica si culturala pe care acest teritoriu o are pentru Europa. De pilda, stiai ca inceputul civilizatiei n-a fost nicidecum in Roma Antica, Londra sau alte locuri mai populare, ci chiar in aceasta insula superba? Civilizatia minoica a fost una dintre cele mai de seama civilizatii ale lumii si a populat insula greceasca intre anii 3650 si 1170 i.Hr, introducand pentru prima data notiunea de “bani” si obiectul in sine. Tot ei erau maestrii comertului, desi se spun foarte putine despre acest lucru.

Un alt lucru foarte interesant despre Creta care are legatura cu mitologia specifica poporului grec este ca aici ar fi fost nascut si crescut Zeus. Legenda spune ca de teama de a nu fi inghitit de sotul sau, Rhea – mama lui Zeus – decide sa ii dea nastere lui Zeus intr-una dintre pesterile ce se gasesc pe teritoriul insulei si in zilele noastre. Datorita legendei, pestera este astazi unul dintre cele mai importante obiective turistice si merita o vizita in timpul sederii tale.

Despre Creta ar mai fi multe de spus, insa cel mai bun mod de a invata despre acesta insula greceasca speciala este sa descoperi cu proprii ochi ceea ce se ascunde pe acest teritoriu minunat. Iata care sunt hotelurile promovate de Dertour pentru o vacanta in Creta:

Experimenteaza luxul si rasfatul absolut la Castello Boutique Resort Spa, o unitate de cazare situat in pitorescul sat Sissi. Camerele sunt dotate cu cele mai moderne facilitati, inclusiv bai private cu marmura, toate avand o cabina de dus separata, aer conditionat si incalzire individuala. Pe langa acestea, vizitatorii se pot bucura de lenjerii de pat concepute de designeri,  telefon, conexiune internet de mare viteza, TV cu ecran plat cu canale prin cablu/satelit, uscator de par, cutie electronica de valori, radio, frigider si balcon/terasa.

Pretul sejurului include:

  • 7 nopti de cazare intr-o camera dubla superioara cu vedere la gradina din incinta Castello Boutique Resort Spa ***** cu demipensiune
  • biletele de avion

 

Sea Side Resort and Spa Hotel este o locatie inedita, situat la numai 22 de kilometri de Aeroportul din Heraklion si 18 kilometri de centrul orasului, intr-un golf linisitit de pe insula. Locatia este ideala pentru familii cu copii, tineri, cupluri de indragostiti si calatori care prefera sa descopere frumusetile Cretei singuri. Printre facilitatile care se regasesc in lista unitatii de cazare se numara un restaurant principal cu terasa, restaurant gourmet, restaurant chinezesc, sala de conferinte cu o capacitate de 150 de locuri, Wi-Fi gratuit in zona lobby si in spatiile publice, doua piscine exterioare, jacuzzi si doua baruri in zona piscinelor.

Pretul sejurului include:

  • 7 nopti de cazare intr-o camera dubla la Sea Side Resort and Spa Hotel *****  in regim all-inclusive
  • biletele de avion

 

Complexul de lux Stella Island Luxury Suites and Spa ***** este cu siguranta definitia relaxarii. Pornind de la detaliile interioare pana la serviciile incluse in pachetul prezentat, Stella Island Luxury Suites and Spa isi propune sa ofere oaspetilor sai o experienta inedita, de neuitat. Hotelul este situat in statiunea Analipsi, la 20 de metri de plaja privata si  170 de metri de plaja publica. Odata ajunsi aici, turistii descopera una dintre cele mai frumoase si mai elegante unitati de cazare din intreaga Grecie. Esti curios cum arata?

Pretul sejurului include:

  • 7 nopti de cazare intr-o camera de lux cu acces la piscina la Stella Island Luxury Suites and Spa *****  in regim all-inclusive
  • biletele de avion

 


Descopera toate ofertele disponibile pentru insula greceasca Creta  – http://bit.ly/2vkgV8C


*Sursa foto:  Georgios Tsichlis/Shutterstock.com