*Sursa foto: TTstudio COVER / Shutterstock.com

Pastele acesta te poarta pe meleaguri insorite, in Lisabona, unde in aer domneste atmosfera boema si romantica, iar atractiile turistice iti vor castiga admiratia la fiecare pas. Cu Dertour, ai ocazia sa descoperi fiecare coltisor al capitalei Portugaliei, intr-un circuit incepand de la 569 euro/persoana.

Iata ce momente vei experimenta in cadrul “celei mai insorite capitale europene”:

1. Tur panoramic

In compania unui ghid experimentat, veti descoperi tainele Lisabonei, pornind din Cartierul Belem catre cele mai frumoase monumente istorice din sec. XV-XVI. Urmeaza un scurt popas la Turnul Belem – apartinand patrimoniului UNESCO si la Manastirea Ieronimilor-capodopera a stilului „manuelin”.

Se face un scurt popas pentru vizitarea manastirii si pentru a degusta o cafea “uma bica” si un „pastel de nata” – desert traditional portughez, dupa care se ajunge in Cartierul Alfama. Traseul include cele mai importante piete ale orasului: Praca Rossio, Praca Restauradores si Praca do Comercio, situata chiar pe malul Estuarului Raului Tagus (Tejo).

*Sursa foto: Sean Pavone / Shutterstock.com

2. Excursie cu degustare Sesimbra, Azeitao, Arrabida și Palmela

Dupa un mic dejun copios, porniti inspre Sesimbra, lasand in urma decoruri de pin, eucalipt si arbori de pluta. Odata ajunsi, va veti indragosti de acest oras pescaresc, strajuit de un castel medieval din sec. al XII-lea. Nu departe este Capul Espichel si se continua vizita cu Azeitao- loc faimos pentru cramele sale, unde putesi face degustarea vinului vechi „Muscatel” De Fonseca.

Se continua drumul prin Muntii Arrabida si orasul Setubal de unde vor putea fi admirate privelisti superbe ale oceanului si ale celor mai inalte stanci de pe coasta Portugaliei. Orasul e impanzit de parcuri, terase si restaurante, iar una dintre cele mai interesante cladiri este Biserica Sf. Iulian.

*Sursa foto: Kirill Neiezhmakov / Shutterstock.com

3. Excursie optionala la Obidos – Nazare – Fatima

Aveti ocazia sa fiti martorii unor obiective turistice fascinante, incepand cu oraselul medieval Obidos, cuceritor gratie casutelor de-un alb imaculat, cu balcoane din fier forjat si impodobite cu ghirlande florale. Aici puteti degusta din mici cupe de ciocolata renumita ghinghinha (visinata), dupa care se continua traseul spre Nazare. Acest sat pescaresc este renumit datorita portului traditional feminin, compus din fuste suprapuse. Punctul culminant al excursiei este Sanctuarul Sfintei Fecioare de la Fatima, cel mai renumit loc de pelerinaj din Portugalia, unde, in 1917, au avut loc mai multe aparitii ale Fecioarei Maria. Seara puteti participa la slujba Invierii, organizata de Biserica Ortodoxa Romana din Lisabona.

*Sursa foto: KIRAYONAK YULIYA / Shutterstock.com

4. Excursie optionala la Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril

Porniti din Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale, cu opriri la Palatul National, iar, daca timpul este ingaduitor, si la Palatul Pena. In continuare, pasiti spre cel mai vestic punct al Europei Continentale, Cabo da Roca, apoi continuati traseul spre Boca del Infierno si spre satul pescaresc Cascais, binecuvantat cu peisaje spectaculoase si golfuri strajuite de stanci.

La retur, inspre Estoril, veti admira cel mai mare cazino din Europa, locul de nastere al personajului James Bond. Spre seara, desfatati-va simturile pe ritmuri de Fado!

*Sursa foto: Botond Horvath / Shutterstock.com

5. Excursie optionala la Evora

Evora, orasul inclus in patrimoniul UNESCO, reprezinta un mozaic cultural, istoric si traditional, care va dezvaluie peisaje mediteraneene cu vita de vie si maslini. Veti admira Templul Roman, dedicat Zeitei Diana, Catedrala Romano-Gotica, Biserica Sao Francisco si Capela oaselor.

*Sursa foto: Martin Froyda / Shutterstock.com


Explorati peisajul insorit al Lisabonei intr-un circuit Dertour: http://www.dertour.ro/paste-lisabona/