*Sursa foto: leoks / Shutterstock.com

Spania beneficiaza de o cultura aparte, de monumente unice si orase fascinante, reprezentand destinatia preferata a celor dornici sa descopere si sa experimenteze. Spania este pe locul trei in topul tarilor cu cele mai multe obiective incluse in patrimoniul UNESCO, respectiv 45.

De la parcuri nationale si pana la monumente culturale, iti prezentam 5 dintre bogatiile Spaniei, apreciate la nivel mondial:

  1. Parcul Güell, Palau Güellși Casa Milà, Barcelona

Arhitectul catalan Antonio Gaudi este reprezentativ pentru cultura arhitecturala a Spaniei, lucrarile acestuia deprinzand recunoastere si admiratie la nivel mondial. De aceea, sapte dintre cele mai importante au fost incluse in patrimoniul UNESCO. Printre acestea, mentionam Parcul Güell, Palatul Güell, Casa Milà, Casa Vicens, Sagrada Familia, Casa Batllo si Cripta din Colonia Guell. Veti fi captivati de pasiunea arhitectului pentru detalii, materializata in creatiile sale prin elemente de ceramica, vitralii, fierarie si tamplarie.

*Sursa foto: Georgios Tsichlis / Shutterstock.com

  1. Parcul national Doñana, Andaluzia

Este situat in zona de sud-vest a Spaniei si reprezinta o zona de lagune, mlastini, nisipuri si canale, cuprinse de delta raului Guadalquivir si zonele de coasta ale Atlanticului. Un adevarat paradis al biodiversitatii europene, Parcul Doñana gazduieste fascinante exemplare de flamingi, berze, pasari rapitoare, rate, gaste egrete si cormorani. De asemenea, parcul constituie habitatul optim pentru rasul iberic, un fascinant exemplar, aflat in pericol de disparitie.

*Sursa foto: Takashi Images / Shutterstock.com

  1. Centrul istoric din Córdoba

Orasul Córdoba, considerat in trecut un centru cultural deosebit, gazduieste un cartier istoric construit de-a lungul unor stradute cu piatra cubica, alei ce se sfarsesc din senin, flancate de piatete medievale si case cu gradini umbroase. In inima zonei rasare Mezquita, Marea Moschee a Córdobei, care, alaturi de Alhambra, reprezinta cel mai important monument maur al Spaniei. Descopera un loc rasfatat de umbra portocalilor, impodobit cu paduri de coloane si arcade, o reala inspiratie pentru cultura arhitecturala a lumii!

*Sursa foto: David Ionut / Shutterstock.com

  1. Ibiza

Situata in vestul Marii Mediterane, “Insula Alba” apartine Spaniei si reprezinta un tablou impresionant al golfurilor stancoase, al plajelor impecabile, al caselor de un alb imaculat, al dealurilor bogate in smochini si maslini. Reprezinta un adevarat punct de interes din punct de vedere cultural, cele mai reprezentative obiective fiind orasul fortificat Dalt Vila, asezarea feniciana Sa Caleta, necropola Puig des Molins si ecosistemul adapostit de campiile subacvatice de alge marine Posidonia Oceanica.

Asadar, pe langa variatele posibilitati de distractie, precum faimoasele cluburi si baruri, Ibiza este destinatia perfecta si pentru cei pasionati de autenticitatea locala a destinatiilor de vacanta.

*Sursa foto: SidBradypus / Shutterstock.com

  1. Catedrala din Burgos

Catedrala este situata in orasul Burgos si fascineaza privitorii gratie dimensiunilor si stilului arhitectural gotic specific, caracterizat prin decorul sculptat si prin ornamente. Dispusa pe trei etaje, catedrala este un templu viu, detinator al unei impresionante colectii de obiecte de arta, precum: vitralii, morminte, decoratiunile altarului, strana corului si picturi. Turlele dantelate, sculpturile, fatada, cupola, capelele laterale si altarul gotic masiv confirma si intaresc titlul de una dintre cele mai frumoase catedrale ale lumii.

*Sursa foto: SidBradypus / Shutterstock.com


Consulta ofertele Dertour si porneste in explorarea comorilor Spaniei: http://bit.ly/2DFhYkR