Pregatit de vacanta? Fa-ti bagajele si porneste in aventura care te va lasa cu cele mai frumoase amintiri din cate ai adunat pana acum, intr-o vacanta in Dubai! Fie ca alegi sa mergi cu prietenii sau cu familia, Orașul Aurului, cum mai este supranumit, reprezinta destinatia care iti va oferi un pachet complet, adica distractie, relaxare, sesiuni de shopping, plimbari, experiente incendiare, cultura, istorie si obiective turistice impresionante.

Viata de noapte si zilele pline cu soare iti vor da un boost si te vor incarca cu energie pe tot parcursul vacantei. Citeste mai departe si descopera acest oras, care este cu adevarat la superlativ!

Cuprins

1. Top atractii turistice
2. Festivaluri
3. Centre comerciale
4. Despre Dubai
5. Asezare geografica
6. Cand sa mergi in Dubai
7. Cum ajungi in Dubai
8. Cum ajungi la aeroport
9. Unde rezervi un hotel
10. Unde mananci
11. Calatorii prin Dubai

1. Top atractii turistice

Burj Khalifa

Sursa foto: pixabay.com

Atractia turistica Burj Khalifa, care mai purta denumirea de Burj Dubai, inainte de inaugurare, reprezinta cea mai inalta cladire din lume. Burj Khalifa a fost inaugurat in anul 2010, are 828 de metri, 163 de etaje si 300 camere. Restaurantul cladirii Burj Khalifa se afla la inaltimea de 442 de metri.

Cum se ajunge la Burj Khalifa

Ca sa ajungi la Burj Khalifa, cel mai simplu este sa iei metroul. Statia de metrou se numeste Dubai Mall/Burj Kalifa. De la metrou si pana la Burj Kalifa, ai de strabatut o pasarela mai lunga si mai apoi jumatate de mall, traseu care dureaza aproximativ 20-30 de minute. Intrarea este pe la nivelul LG.

Pret intrare la Burj Khalifa

Pretul de intrare la Burj Kalifa poate fi in jur de 32 de euro pentru o ora si jumatate. Pe getyourguide.com regasesti pretul unui bilet pentru atractia turistica Burj Kalifa, in functie de perioada care te intereseaza.

Program Burj Khalifa

Programul incepe la 10.00 si se incheie la ora 13.00. Pentru zona superioara, ora nu este limitata.

Sfaturi practice: Burj Kalifa se viziteaza cel mai bine seara. Vei avea lumina perfecta pentru cele mai reusite poze. Tot seara, Fantanile din Dubai incep programul „artistic”. Dupa ce vizitezi Burj Kalifa, iti recomandam sa faci o mica plimbare pe langa fantani.

Sursa foto: pexels.com

Fantana din Dubai

Sursa foto: pixabay.com

Fantana din Dubai reprezinta una dintre cele mai importante obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi. Fantana din Dubai propulseaza apa pana la 150 de metri inaltime. Fiecare jet de apa este colorat si iluminat si se misca simultan, in functie de temele muzicale.

Doua spectacole au loc dupa-masa (la orele 13.00 si 13:30), exceptand zilele de vineri (cand programul lor este de la 13:30 pana la 14.00). Spectacolele de seara incep la apusul soarelui si se repeta la fiecare 30 de minute, pana la ora 23.00.

Palm Jumeirah – Insula in forma de palmier

Palm Jumeirah este una dintre cele mai mari insule artificiale din lume. Aceasta cuprinde hotelurile Waldorf Astoria, Fairmont, One&Only, Jumeirah Zabeel Saray si Atlantis, The Palm.

Sursa foto: pixabay.com

Desertul Dubai

Sursa foto: pixabay.com

Desertul Dubai este o alta atractie pe care trebuie sa o treci pe lista celor pe care nu ai voie sa le ignori.

Cum se ajunge in desert?

Ca sa ajungi aici, trebuie sa inchiriezi o masina, deoarece drumul pana la desert dureaza aproximativ 50 de minute, daca pleci din Dubai. Poti rezerva safari de la site-urile: viator.com, expedia.com sau getyourguide.com.

Moscheea Sheikh Zayed

Sursa foto: pixabay.com

La Moscheea Sheikh Zayed si la hotelul Emirates Palace poti ajunge foarte usor. Moscheea reprezinta una dintre cele mai mari moschei din lume, suficient de incapatoare pentru 40.000 de oameni. Mai multe detalii despre atractia turistica Moscheea Sheikh Zayed, vezi aici.

Sursa foto: pixabay.com

Pret intrare: Pretul pentru atractia turisticaa Moscheea Shein Zayed, este de aproximativ 41 de euro. Pentru disponibilitatea biletelor si alte informatii aditionale, poti accesa site-urile de specialitate: American Express, Viator, Expedia, Getyourguide.

Hotelul Emirates Palace din Abu Dhabi

Sursa foto: pixabay.com

Hotelul Emirates Palace este un adevarat spectacol pentru ochii vizitatorilor sai, datorita arhitecturii sale uimitoare, atat la exterior, cat si la interior. In incinta hotelului gasesti cafenele luxoase, unde poti servi un ceai sau o cafea aromata pe ritmul muzicii live, cantata la pian.

Dubai Marina

Dubai Marina cuprinde cele mai inalte blocuri cu apartamente din intreaga lume si arata ca o adevarata metropola.

Al Fahidi

Sursa foto: pixabay.com

Al Fahidi reprezinta un cartier istoric din Bur Dubai, unul dintre cele mai vechi cartiere din oras.
Cartierul cuprinde multe stradute, muzee, cafenele, ateliere si galerii. Poti vizita Centrul Sheikh Mohammed pentru Intelegere Culturala. Centrul ofera cursuri de limba araba si tururi de vizitare a patromonului. Poti ajunge cu un taxi sau cu barca din Dubai Marina.

Madinat Jumeirah

Atractia turistica Madinat Jumeirah imbina experientele traditionale cu luxul. Tradus „Orasul Jumeirah”, acesta cuprinde hoteluri de lux, zone private construite dupa stilul traditional, restaurante si saloane.

2. Festivaluri

Dubai World Cup este un eveniment organizat anual, in luna martie, la care se intrec cei mai frumosi si deosebiti cai din lume.

Festivalul de Shopping este organizat anual si aduna peste 2 milioane de vizitatori, care vin special pentru acest eveniment.

3. Centre comerciale

City Center Shopping Mall (care este cel mai mare mall)
Lamcy Plaza
Wafi Shopping Mall
Burjuman Center
Al-Ain Shopping Center
Al-Ghurair City
Burjumen Center

4. Despre Dubai – Dubai informatii turistice

Dubai este un oras tanar, care a luat nastere din nisipul desertului acum aproximativ 20 de ani. Dubai reprezinta cel mai modern oras care, impreuna cu alte sase, alcatuieste Emiratele Arabe Unite, si ofera cladiri inalte, hoteluri luxoase si magazine opulente. Treptat, Dubai a inceput sa fie un oras din ce in ce mai cautat datorita frumusetii pe care o detine.

Dubaiul poate fi numit, pe buna dreptate, cel mai luxos, cel mai inalt, cel mai rapid si cel mai cautat oras de pe tot mapamondul, asa ca trebuie neaparat sa ajungi sa il vezi cat mai curand.

5. Asezare geografica si climat

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/0IGhARplNzY

Orasul Dubai este situat in Orientul Mijlociu, reprezentand cel mai mare oras din Emirate. Aflat pe coasta de sud-est a Golfului Persic, Dubai este alcatuit din doua mari orase, despartite de un golf. La nord se afla Deira, iar la sud orasul Bur Dubai. Legatura dintre cele doua orase se poate realiza cu ajutorul unui pod sau al unui tunel.

Clima orasului Dubai este tropicala si desertica, cu putine precipitatii si cu temperaturi cuprinse intre 16 grade Celsius si 48 grade Celsius.

6. Cand sa mergi in Dubai?

Cea mai indicata perioada pentru a calatori in Dubai este intre lunile octombrie si aprilie, atunci cand incepe sezonul turistic. Te poti bucura atunci de tot ce iti poate oferi acest oras luxos, de la soare, la plaje cu nisip si dune din desert. Tot in aceasta perioada au loc evenimente interesante, cum ar fi Dubai Shooping Festival sau Dubai Summer Surprise.
Vara, temperaturile sunt un pic mai ridicate fata de perioada aprilie-octombrie, insa poti vizita Dubaiul in orice luna din an.

In plus, pe timp de vara, preturile pentru destinatia Dubai sunt un pic mai avantajoase, in comparatie cu restul sezoanelor.

7. Cum ajungi in Dubai?

Sursa foto: pixabay.com

Cu Avionul
Pentru a ajunge in Dubai, avionul reprezinta cea mai la indemana si eficienta metoda de a calatori. Durata calatoriei este de 5 ore, daca alegi sa pleci din Bucuresti. Companiile aeriene care ofera bilete ieftine catre Dubai sunt Fly Dubai si Wizz Air.

Cu Autocarul
A doua varianta pentru a ajunge in Dubai este autocarul. Poti lua autocarul pana la Istanbul si de acolo un altul, care duce catre Amman. Din Amman exista un autobuz de Riyadh, care duce mai departe, catre Dubai. Pentru Siria, Iordania si Arabia Saudita, ai nevoie de viza.
Pentru Arabia Saudita, viza se ia un pic mai greu fata de Iordania sau Siria, asa ca organizeaza excursia din timp, ca sa nu ai parte de surprize.

8. Cum ajungi de la aeroport in Dubai?

Sursa foto: pixabay.com

Pentru transferul de la Aeroportul International Dubai, poti opta pentru taxiurile publice, care sunt disponibile la iesirea din aeroport. O alta varianta ar fi transportul public. Terminalele 1 si 3 sunt asigurate de Metro Dubai. De asemenea, sunt autobuze care merg si spre terminalele de autobuz Al Ghubaiba si Al Sabkha.

9. Unde rezervi un hotel in Dubai?

In Dubai gasesti foarte multe hoteluri, asa ca alegerea potrivita depinde de bugetul pe care il ai. Daca ai la dispozitie o suma mai mica de bani pentru vacanta, poti opta pentru hotelurile din Dubai Deira. Cartierul Deira este diferit fata de partile noi ale Dubaiului, adica mai putin luxos.
In Deira poti opta pentru Hotelul Oriental Palace. Hotelul dispune de camere bine aranjate si servicii de calitate.

Daca bugetul tau este unul mai permisiv, poti opta pentru Hotelul Armani din Burj Khalifa, Atlantis The Palm sau Burj Al Arab.
Mai mult decat atat, mai jos vei gasi cateva hoteluri la care te poti caza, fie ca ai un buget mai mic sau fie ca dispui de mai multi bani de concediu.

Time Oak Hotel 4* – Hotelul se afla la o distanta de 5 minute fata de centrul comercial Mall of Emirates.

Doubletree By Hilton Al Barsha 4 * – Hotelul este situat in regiunea Al Barsha, la 30 de minute de mers cu masina, de la Aeroportul Dubai, si la 15 minute de cele mai apropiate centre de business. In imediata apropiere sunt doua terenuri de golf, recunoscute la nivel international.

Asiana 5* – Hotelul se afla in centrul cartierului Deira, aproape de centrul comercial Reef Mall, la 10 minute de mers cu masina de la Aeroportul International Dubai.
In apropierea hotelului se afla cartierul de afaceri Sheikh Zayed Road.

Grand Excelsior Bur Dubai 4* – Hotelul se afla in zona Bur Dubai, la 10 minute de mers pe jos de la Mall-ul Burjuman, si 3 km de centrul World Trade Center.

Best Western Premier 4* –  Hotelul se afla la 15 minute de mers cu masina, de la Aeroportul International din Dubai, si detine camere spatioase. Statia de metrou Abu Baker Al Siddique se afla la doar 2 minute de mers pe jos. Centrul Comercial Dubai Mall, Dubai World Center si Burk Khalifa pot fi accesate foarte usor cu masina.

Marina Byblos Hotel 4* –  Hotelul este situat la 5 minute de plaja Jumeirah, la 30 km de aeroportul international din Dubai. De aici poti pleca catre atractiile turistice din zona: Jumeriah Walk, Dubai Marina, Marina Walk si IBN Battuta Mall.

Burj Al Arab 7* – Hotelul a fost inaugurat in 1999 si ofera servicii la cele mai inalte standarde.
Arhitectura hotelului este una futuristica si atrage prin camere luxoase, restaurante cu vederi impresionante si plaja propie.

10. Unde mananci in Dubai?

In Dubai poti manca la mall sau la restaurantele locale. Iata restaurantele la care poti servi feluri de mancare alese.

Atmosphere – Restaurantul este situat la etajul 122 al celei mai mari si surprinzatoare cladiri din lume, Burj Khalifa. Locul este un atrium de sticla construit pe doua niveluri.

Ossiano – Restaurantul este situat in hotelul Atlantis the Palm si detine meniuri diversificate cu fructe de mare. In restaurant vei fi intampinat de multe acvarii mari in loc de pereti.

Tribes – Restaurantul este cu specific african. Carnea este foarte bine pregatita, pe gratar, intr-o bucatarie open space.

Pierchic – Restaurantul este asezat pe o structura de lemn, pe faleza Golfului Arab, si este recunoscut pentru specificul pescaresc.

Al Hadheerah – Restaurantul detine multe preparate traditionale si impresioneaza prin evenimente speciale, cum ar fi: loc special pentru demonstratii cu soimi antrenati pentru aterizari pe mana instructorilor, parade de cai arabi sau cantareti locali.

11. Cum calatoresti prin Dubai?

Masina
Prin Dubai, cel mai indicat este sa inchiriezi o masina. Dubaiul este un oras gandit ca unul pentru masini, nu pentru pietoni. Distantele sunt destul de mari, sosele au 10-12 benzi pe sens, o diferenta colosala fata de Romania.

Metrou
Cel mai la indemana si mai eficient mijloc de transport din Dubai, este metroul. Metroul se intinde pe o raza de 70 de km si este cea mai lunga linie de metrou automata din lume.

Taxi
Un alt mijloc de transport pentru calatoriile prin Dubai este taxiul. Taxiurile sunt intr-un numar foarte mare, iar preturile se aseamana cu cele din Romania.

Autobuz
In Dubai sunt 75 de trasee in interiorul orasului si peste 15 rute intre Emirate.