Stim, ai acces la sute de variante de zbor si mii de hoteluri din toata lumea doar printr-un singur click. Si totusi, crezi ca munca unui consultant de turism consta doar in asta? Crezi ca vacanta ta linistita inseamna doar un avion plus un hotel? Crezi ca daca vei avea vreo problema in vacanta, vei avea pe cine sa contactezi din partea companiei aeriene in afara orelor de program? Crezi ca daca nu vorbesti limba locala, in special in zone in care engleza nu este bine impamantenita, vei avea cum sa comunici eficient cu personalul hotelului?

Si dincolo de toate, intrebarea cea mai importanta ramane: vrei sa iti risti linistea vacantei doar pentru a demonstra ca poti sa iti organizezi singur calatoria?

Gandeste-te la mireasa care se decide sa isi organizeze singura nunta si toata noaptea, in poate cea mai importanta noapte din viata lor de cuplu, sta cu agenda cu lucruri de facut, harta meselor si programul serii. Nu cred ca iti doresti o astfel de vacanta.

Pentru o imagine mai clara asupra a ceea ce pot face agentiile de turism pentru tine, am intocmit o lista cu avantaje pentru care merita sa apelezi la consultantii de turism:

  1. Valoarea consultantei

Din postura de consultanti de turism, punem in joc toata experienta noastra de peste 20 de ani, acccesul la sisteme de rezervari mult mai performate si cuprinzatoare decat website-urile publice si, poate cel mai important lucru, faptul ca am testat pe pielea noastra majoritatea destinatiilor populare, hotelurile si companiile aeriene cele mai des rezervate.

Daca ai o problema de sanatate cel mai bine ar fi sa eviti sa o tratezi dupa sfaturile din online, nu-i asa? Ei bine, si daca esti in cautarea unei vacante, nu ezita sa ceri sfatul unui specialist in turism.

  1. Experienta, experienta, experienta

Ti-ai dorit dintotdeauna sa te duci intr-o croaziera, dar nu ai stiut niciodata ce alegere sa faci? Te-ai gandit sa mergi impreuna cu copiii la Disneyland, dar ai intampinat dificultati cautand prin gama nesfarsita de optiuni de bilete si pachete? Toata lumea stie ca cele mai bune sfaturi vin de la specialisti. Iar pentru variante de vacante personalizate, un consultant in turism este cel mai in masura sa identifice, sa analizeze si sa ofere cea mai avantajoasa solutie pentru vacanta ta. In plus, de multe ori consultantii cu care interactionezi au fost la fata locului si, in unele cazuri, chiar au vazut hotelul in care vei merge.

  1. Oferte personalizate

In momentul de fata se pierd, in medie, 7 ore pentru a face o rezervare online pentru o vacanta. Acest timp se reduce considerabil daca apelezi la o agentie de turism. Ti se va aloca un cosultant dedicat ce va face aceasta munca pentru tine si va veni cu propunerile care se pliaza cel mai bine, atat nevoilor, cat si bugetului tau. Fie ca este vorba de o anumita destinatie, transport, cazare sau activitati, un bun consultant de turism isi va da seama de personalitatea ta din intrebarile pe care ti le va adresa, va tine cont de preferintele tale si va fi in masura sa-ti recomande cele mai bune locuri sau cele mai bune companii aeriene pe baza dorintelor tale.

  1. Ai intotdeauna optiunea „suna consultantul de turism” daca ceva nu merge bine

Sa spunem ca esti in drum spre o croaziera in Caraibe, cand, din anumite motive, zborul tau este anulat; sau ajungi in camera de hotel, iar aceasta lasa de dorit; sau ai aterizat, iar transferul tau de la aeroport intarzie sa apara sau, mai rau, un vulcan erupe, un membru al familiei s-a imbolnavit si nu stii cui sa te adresezi. Daca ai rezervat calatoria prin intermediul unei agentii de turism, ii poti contacta si vei primi asistenta imediata, pentru orice fel de problema, 24 de ore din 24, fara a fi nevoit sa dialoghezi cu roboti. Rezervarile prin intermediul unui site web de calatorie nu iti garanteaza ca vei primi acelasi nivel de atentie personalizata si siguranta vacantei tale. Nu ezita sa te adresezi agentului de turism in cazul in care intampini probleme. Acestia au resursele, conexiunile si cunostintele din industrie necesare pentru a actiona in numele clientului si a rezolva orice fel de problema.

  1. Vacanta ta este protejata de directivele europene

Trebuie sa stii ca exista o directiva europeana care se refera la pachete de servicii pentru calatorii, vacante si circuite si protejeaza clientii pentru cazurile de insolventa, acoperind o buna parte din aceste servicii. Achizitia facuta pe internet are un risc mult mai mare sau nu ofera protectie.

       6. Primesti asistenta la fata locului prin partenerii locali

Consultantii de turism iti ofera sfaturi nelimitate inainte, in timpul si dupa calatorie. Avantajul agentiilor este ca gasesti reprezentati la fata locului, mereu binevoitori sa iti explice plusurile si minusurile unei locatii sau ale unei experiente. Multe oferte gasite pe internet pot parea prea bune ca sa fie adevarate, si, de multe ori, chiar asa este. Camerele nu arata ca in fotografii sau locatia nu este cea gasita de tine. Sunt multe situatii neplacute care pot interveni pe parcursul unei vacante pe care o gandesti singur, de aceea este bine sa apelezi la un agent de turism cand iti planifici vacanta intr-o destinatie noua.

        7. Consultantul de turism iti poate construi vacanta dupa preferinte si bugetul tau

Ca in orice business, pretul depinde de multe ori si de cantitatea cumparata. Consultantii de turism rezerva mii de locuri de la companiile aeriene si sute de camere de hotel si este normal sa aiba acces la preturi preferentiale. Comunica asteptarile si dorintele tale consultantului si vei primi o oferta adecvata.

       8. Poti primi beneficii extra si surprize placute

Agentiile de turism care rezerva un volum mare de calatorii au adesea acces la avantajele pe care probabil nu le-ai putea obtine pe cont propriu. Indiferent daca este vorba despre un upgrade al camerei, pregatirea catorva elemente de bun venit, consultantii de turism pot adauga adesea beneficii in planul tau de vacanta. Daca scopul calatoriei este o ocazie speciala, cum ar fi o zi de nastere sau o cerere in casatorie, consultantul de turism are acces la suficiente resurse si oameni care te pot ajuta sa planifici evenimentul perfect.

  1. Consultantul de turism este enciclopedia ta de vacanta

Fotografiile gasite pe internet pot fi inselatoare, iar recenziile online nu sunt intotdeauna autentice. Cu totii am auzit exemple de povesti de cosmar prin care au trecut persoane ce si-au planificat singure vacanta. Consultantul de turism se va asigura mereu ca ai toate informatiile necesare despre destinatia in care urmeaza sa mergi, pentru a minimaliza riscul unei experienta neplacute. Iti va oferi detalii pe care fie nu le gasesti online, fie sunt dispersate: chestiuni legate de medicina/ sanatate la fata locului, informatii cu privire la viza sau conditii de calatorie, sfaturi cu privire la clima si cea mai buna perioada din an in care este bine sa calatoresti spre destinatia dorita.

  1. Poti primi un pret mai bun decat online

Daca, totusi, ai gasit solutia de calatorie dorita navigand pe internet, merita sa vii cu ea in agentie deoarece exista sanse mari sa obtii un pret mai bun.

Daca te-am convins ca merita sa apelezi la un consultant de turism in vederea organizarii unei vacante, te asteptam in agentiile noastre din toata tara:https://agentii.dertour.ro/