Vestea parteneriatului incheiat intre Bibi Touring, Europa Travel si Christian Tour ma duce cu gandul la o predictie pe care o anuntam in urma cu vreo 5 ani, fara ca atunci sa aiba un impact major asupra celor carora le-o impartaseam.

Eram convins ca ne indreptam spre un viitor in care vom vedea multe agentii de turism reunite in retele, sub un ( singur) brand de succes. Era loc pentru astfel de miscari, era o evolutie fireasca si este bine sa fie asa, pentru ca, in acest mod, credibilitatea agentiilor de turism va creste. Procesul acesta de consolidare este, iata, in plina desfasurare, chiar daca se intampla ceva mai tarziu decat ar fi fost cazul.

Ani de zile am auzit mult prea des ca astfel de “miscari” nu sunt posibile in Romania, ci doar in alte parti ale Europei. Ei bine, eu am dat unul dintre primele exemple in aceasta directie si am inceput consolidarea in 2004, cumparind touroperatporul Nova Turism. Aveam deja o retea de agentii de distributie in Romania sub brandul Eurolines, pe care o extindem constant, am creat si o mini-retea de agentii in Germania sub numele Intertouring , am pasit, mai timid, si in Moldova, deschizind si acolo agentii de profil ( Eurolines Moldova ) , iar anul trecut a culminat cu intrarea in Grupul nostru de firme a companiei Danubius 2009/ 8245 / giochi /BNG – Modificazioni al decreto direttoriale 28 febbraio 2007 – potete scaricarlo qui:Decreto Direttoriale 30 Marzo 2009 Prot. Travel din Constanta, lansand astfel brandul Dertour in Romania.

Istoria noastra numara 22 de ani prin Nova si Danubius Travel , 17 ani prin Eurolines Romania, 15 ani prin Rombus Transport, 10 ani prin Touring Rent Auto, 1 an prin Dertour, abia implinit – toate reprezinta prezente in piata la care multi antreprenori din industria turistica romaneasca nu pot decat sa viseze in acest moment. Dupa noi, la cativa ani drumul acesta a fost a urmat de grupul Happy Tour al fondului de investitii spaniol GED.

Asadar, exemplul aratat de catre Bibi Touring, Europa Travel si Christian Tour, desi nu este primul in piata romaneasca de profil si nici macar primul cu capital 100% romanesc asa cum din greseala s-a scris ( nu de alta dar noi avem tot exclusiv capital romanesc ), este unul care arata maturitate si consolidare comerciala.

Echipa mea saluta pasul facut de cei 3 colegi de breasla! Le uram bun venit in clubul celor care impartasesc aceeasi VIZIUNE!

Al Dumneavoastra,
Dragos Anastasiu