Lara Ra / Shutterstock.com

De la o masa copioasa intr-un pub, pana la alegerea unui restaurant pretentios, Londra are suficiente locuri unde iti poti potoli foamea. Capitala Marii Britanie este un oras multicultural, iar mancarea urmareste aceasta tendinta.

Aici, poti gasi orice bucatarie etnica iti doresti, insa daca esti in cautarea preparatelor traditionale britanice, iata o lista a celor mai faimoase feluri de mancare pe care sa le incerci in Londra.

Fish and Chips

Nimic nu spune “mancare britanica” mai mult decat bine-cunoscutul Fish and Chips. Cunoscut in intreaga lume, acest fel de mancare traditional britanica se afla pe primul loc in orice lista de produse pentru vizitatorii din Londra si Marea Britanie.

Pestele (Fish) este de obicei cod alb si este prajit, iar cartofii prajiti (chips) sunt asezonati cu diverse condimente. Acest preparat traditional se consuma fie  cu mazare fiarta sau piure, iar inelele de ceapa sunt intotdeauna optionale.

DronG / Shutterstock.com

English breakfast

Micul dejun complet englezesc este o masa copioasa. In mod traditional, acest mic dejun include: carnati, oua, ciuperci, rosii, budinca din sange, care este facuta din grasime si sange uscat de porc, cartofi si paine prajita. O masa pe cinste care te va tine hranit multa vreme.

RossHelen / Shutterstock.com

Pie and Mash

Pe vremuri, placinta se facea cu anghila, insa in prezent, aceasta a fost inlocuita cu carnea de vita, sau bucatele de rinichi de porc. Cu siguranta, inca se gasesc cateva locuri in Londra ce servesc anghila, fie indulcita, fie cu gelatina, alaturi de piure de cartofi si un sos verde, destul de curios, insa un adevarat deliciu britanic.

Joe Gough / Shutterstock.com

Bangers and Mash

Un alt clasic britanic, servit cu piure de cartofi, este Bangers. In esenta, un fel de mancare cu carnati si cartofi, acesta este un dish britanic consistent care te va mentine plin, fericit si cald intr-o zi rece din Londra!

Brent Hofacker / Shutterstock.com

Yorkshire Pudding

Aceasta budinca nu este un desert. Este parte a felului principal si consta in aluat copt cu faina, lapte si oua. Se coace in cuptor si se serveste cu sos. In mod traditional, o budinca este umpluta cu sos si legume si este servita la felul principal sau ca starter. Daca mai ramane dupa masa, poate fi servita cu gem sau inghetata la desert.

AS Food studio / Shutterstock.com

Afternoon Tea

Traditia principala a Marii Britanii, ceaiul de dupa-amiaza este o modalitate savuroasa de a petrece timpul si a gusta delicatese britanice. Alaturi de sendvisuri, placinte cu gem si crema sau produse de patiserie, ceaiul de dupa-amiaza este menit sa fie o adevarata experienta, asa ca asigura-te ca ai cateva ore pentru a te bucura de el.

mcmc / Shutterstock.com