Iarna, cele mai frumoase orase din Europa se transforma in adevarate gazde ale atmosferei de Craciun. Daca esti in cautarea unor cadouri speciale si visezi la mirosul proaspat de cetina si turta dulce, daca clinchetele de clopotei iti umple inima de bucurie, iata care sunt cele mai frumoase piete de Craciun din Europa pe care trebuie sa le vizitezi:

Colmar

Colmar imbina toate ingredientele unei destinatii de vis: cultura, gastronomie, vinuri, traditie, arhitectura si buna dispozitie. Piata centrala de Craciun a orasului este cunoscuta pe plan mondial, iar Colmar este o destinatie prietenoasa si sigura atat pentru cupluri, cat si pentru familiile cu copii.

Un oras in care magia Craciunului poate fi experimentata in cea mai pura forma timp de sase saptamani: pasii tai vor fi purtati de mii de beculete, ce leaga toate cele cinci piete de Craciun din oras, intr-un labirint de stradute inguste, deprinse parca din basme!

Pietele sunt deschise in perioada 23 noiembrie – 30 decembrie

Viena

Pentru majoritatea turistilor, Viena este printre destinatiile cele mai indragite in timpul sarbatorilor de iarna. Intregul oras se transforma intr-o piata de Craciun gigantica si unica. Perfecta atat pentru tineri, cat si pentru familiile cu copii, aceasta piata de Craciun te va lasa cu amintiri de neuitat. Clasata printre destinatiile din Europa cu cea mai scazuta rata a criminalitatii, Viena este destinatia prielnica unei vacante sigure.

In decembrie, Piata Primariei se transforma intr-un taram stralucitor cu miros de brad. Cadouri de Craciun, decoratiuni de pom, dulciuri, vin fiert si ciocolata calda, precum si un atelier interactiv pentru copii, pe toate le vei gasi aici. Copacii din Parcul Primariei sunt ornati festiv si radiaza intr-o mare de lumini.

Acest targ are portile deschise in perioada 17 noiembrie – 24 decembrie

Budapesta

Targul de Craciun de la Basilica din Budapesta este unul dintre cele mai frumoase si mai indragite de catre turistii din intreaga lume. Organizatorii acestui eveniment lucreaza din greu in fiecare an pentru a oferi turistilor ceea ce reprezinta una dintre cele mai magice locatii de Craciun din lume. Stiai ca Mos Craciun insusi merge la cumparaturi la Bazilica din Budapesta?

Descopera aceasta sarbatoare in Budapesta: vei intalni flash mobs, o gama larga de produse de artizanat contemporane, iar spectacolele de lumini 3D iti vor oferi cu siguranta o experienta inedita!

Targul este deschis in perioada 27 noiembrie – 2 ianuarie

Strasbourg

Considerat “Capitala Craciunului”, orasul Strasbourg este paradisul iubitorilor sarbatorilor de iarna. Un loc iluminat sublim, unde fiecare pas pe care il faci te poarta in lumea magica a spiridusilor si a renilor lui Mos Craciun.

Bucura-te de atmosfera sa unica si de concertele cu colinde live!

Targul este deschis in perioada 23 noiembrie – 30 decembrie

Basel

basel.com

Basel are o traditie inradacinata, si anume – cel mai frumos si mai mare targ de Craciun al Elvetiei, si merita vizitat de fiecare data. Fiecare stand si fiecare cladire stralucesc intr-o lumina aurie. Aproape o suta de pini inalti marginesc strazile ca niste santinele luminate ce arata drumul vizitatorilor.

Daca ajungi in Basel, trebuie neaprat sa mergi in Barfüsserplatz, pentru cea mai delicioasa turta dulce si in Münsterplatz pentru cele mai frumoase jucarii din lemn!

Targul este deschis in perioada 22 noiembrie – 23 decembrie