Există în cercul tău de prieteni persoane care au mereu ceva de povestit din vacanța de vis pe care au petrecut-o în Cipru? De fiecare dată când îi auzi îți dorești tot mai mult să organizezi o vacanță în acest paradis estival? Iată șapte motive pentru care merită să faci asta în acest an!

Vremea este bună în Cipru aproape tot anul

Un avantaj important al acestei țări, din punct de vedere turistic, este reprezentat de condițiile climaterice bune, care permit vizitarea sa aproape în orice lună. Perioada martie – decembrie este cea ideală pentru a vizita această țară deosebită.

Lunile iulie, august și septembrie sunt cele mai călduroase, în timp ce ianuarie și februarie sunt luni cu risc mai mare de apariție a precipitațiilor. Din acest motiv, acestea sunt și singurele luni din an în care este mai riscant să călătorești în Cipru, dacă vrei să fii sigur că beneficiezi de temperaturi optime.

Costul călătoriei cu avionul în Cipru este unul rezonabil

Există oferte foarte bune de zbor cu avionul din România în Cipru, în orice perioadă, motiv pentru care nu este niciodată prea târziu pentru a face planurile aferente vacanței de vară, în această țară.

În doar trei ore vei ajunge în Cipru, iar prețul biletelor de avion este redus considerabil în anumite perioade, ajungând până la sume minime de 65 euro de persoană la finalul anului.

Poți admira păsările flamingo

Cipru este una dintre puținele destinații turistice în care poți admira păsările flamingo roz, în habitatul lor natural de pe malul Lacului Sărat din Larnaca. Acestea trăiesc în această zonă din martie până în noiembrie, apoi migrează către zone cu temperaturi mai ridicate.

Poți descoperi arome noi

Ești un adevărat gurmand care nu pierde niciodată șansa de a descoperi arome noi, în destinațiile pe care le vizitează? Atunci trebuie să știi că Cipru nu te va dezamăgi din acest punct de vedere.

Pe lângă clasicele feluri de mâncare pe bază de pește și fructe de mare, vei descoperi și rețete locale deosebite, care au la bază tradiționala brânză Halloumi și pâinea de casă a localnicilor.

Pentru a descoperi aceste arome inedite, îți recomandăm să mănânci, măcar o dată, în tavernele din satele de munte din Cipru. Localnicii pregătesc acolo diverse feluri de mâncare, urmărind gustoasele rețete autohtone.

Descoperă două lumi diferite în același oraș

Nicosia, capitala Ciprului, te va surprinde prin marcarea graniței dintre Republica Cipru și zona cunoscută cu denumirea de Ciprul de Nord într-un mod inedit, chiar în centrul orașului. Astfel, nu sunt puțini turiștii care descoperă că au trecut această graniță, fără a-și da seama că au făcut acest lucru.

Chiar dacă delimitarea graniței pare a fi invizibilă, diferența culturală dintre cele două regiuni este una considerabilă. Ciprul de Nord, regiunea în care trăiesc localnicii de origine turcă, este o zonă mult mai colorată și mai gălăgioasă decât Republica Cipru, regiunea care adăpostește populația de origine greacă.

Nu ezita să vizitezi satele din zonele montane

Cu toții știm că Cipru este o țară celebră pentru plajele pline de turiști în sezonul estival, însă știai că această țară are și zone montane care merită să fie vizitate?

Dacă iubești vacanțele în care îmbini experiența timpului petrecut pe plajă, la mare, cu drumețiile montane, în aer liber, Cipru poate deveni locația de vacanță din care nu vrei mai dori să pleci. Satele din aceste zone de munte ascund priveliști uimitoare, pe care nu le poți descoperi în alte locații din lume.

În plus, cele mai bune feluri de mâncare din Cipru sunt cele gătite de localnici în tavernele simple, tradiționale, din aceste sate. Dacă mergi acolo în decembrie, vei descoperi o zonă lipsită de aglomerația din sezon, fără turiști, în care vei trăi cu adevărat experiența deconectării de stresul cotidian.

Descoperiți castelele care spun istoria Ciprului de Nord

Credeai că Cipru este doar o țară pe care turiștii o aleg pentru plajele sale impresionante? Trebuie să știi că această țară are mult mai mult de oferit turiștilor dornici să descopere istoria și cultura lumii.

Ciprul de Nord este zona de origine a populației turce, iar acolo poți descoperi adevărate castele de poveste, care spun istoria acestora. Castelele St. Hilarion, Abatia Bellapais și Kyrenia sunt doar trei exemple de castele pe care trebuie să le vizitezi, dacă vrei să înveți o lecție practică de istorie, în timpul vacanței petrecute în Cipru.

Acum că ai descoperit aceste șapte motive inedite pentru care merită să vizitezi regiunile din Cipru, la care se adaugă frumusețea incontestabilă a plajelor sale, poți da startul organizării unei vacanțe de vară reușite, în această țară.

Descoperă cele mai bune oferte de vacanță pe litoralul din Cipru în 2020 pe site-ul Dertour!