Ești una dintre persoanele care aleg frecvent Grecia ca destinație de vacanță? Atunci cu siguranță ai descoperit deja câteva dintre cele mai populare insule grecești, care găzduiesc adevărate paradisuri estivale pentru turiști.

Cunoști însă cele mai inedite legende și curiozități din mitologia grecească, care dau un farmec aparte acestor tărâmuri de vis? Iată ce trebuie să știi pentru a deveni un adevărat pasionat de istoria și cultura locurilor inedite pe care le vizitezi în fiecare an!

Primul rege al Insulei Syros, Koiranos, a fost salvat de un delfin

Insula Syros este celebră în Grecia, în special datorită capitalei sale, Ermoupoli, care este considerată și capitala Cicladelor. Aceasta este înconjurată de apele azurii ale mării, oferind turiștilor șansa de a petrece vacanțe de vis pe plaje de fildeș.

Știai însă că primul rege al acestei insule, cunoscut în istoria Greciei cu numele de Koiranos, a fost salvat de un delfin, ceea ce a condus la apariția insulei de poveste pe care o vizităm astăzi?

Conform mitologiei grecești, corabia pe care se afla acesta s-a scufundat în mijlocul mării, însă regele Koiranos a fost salvat și dus de un delfin la peștera care îi poartă numele: Koiranion Andro.

Tsiknias, muntele pe care s-au confruntat cei mai faimoși luptători greci

Grecia nu este renumită doar pentru plajele de fildeș pe care le găzduiește, ci și pentru priveliștea unică pe care cei mai înalți munți ai săi o oferă.

Știai că în Grecia a luptat chiar și Hercule, fiul lui Zeus? Conform mitologiei grecești, una dintre cele mai mari confruntări ale sale a avut loc pe muntele Tsiknias, cu o înălțime de 714 metri, din Tinos. Acolo, Hercule, s-a luptat cu fiii zeului vântului nordic, cunoscut cu numele de Boreas.

Motivul confruntării a fost reprezentat de modul nedrept în care aceștia i-au abandonat pe argonauții care treceau prin Trinos, în drumul către Marea Neagră, cunoscută atunci cu numele de Colchis. Zeul Boreas, în urma primirii veștii decesului fiilor săi, a adus vântul rece, care poate fi simțit și astăzi pe această insulă grecească.

Insula Santorini, paradisul născut din dorința întemeierii unei familii

Orice turist pasionat de meleagurile grecești cunoaște beneficiile unice ale Insulei Santorini ca destinație de vacanță estivală.

Știi însă cum a luat naștere această insulă celebră, conform mitologiei grecești? Conform legendelor, argonauții au ajuns în locul în care se află Insula Santorini, în drumul lor către Lana de Aur. Unul dintre conducătorii acestora, cunoscut cu numele de Euphemus, își dorea să întemeieze o familie în acele locuri.

Legendele spun că acesta a reușit acest lucru datorită instrucțiunilor primite de la o nimfă. Aceasta i-a spus că, pentru a-și îndeplini visul, trebuie să arunce un bulgăre de pământ adus de pe Anaphe, în mare. Acesta a urmat întocmai instrucțiunile primite, iar a doua zi, a descoperit o insulă care se ridicase peste noapte din apa mării.

Aceasta este celebra Insulă Santorini, în care mii de turiști aleg să își petreacă sejurul estival în fiecare vară.

Insula Naxos, dovada dragostei supreme

Insula Naxos reprezintă o altă destinație de vacanță celebră în rândul turiștilor atrași de frumusețea Greciei.

Știai însă că aceasta este denumită și Insula Dragostei? Conform mitologiei grecești, Insula Naxos este tărâmul pe care s-au adăpostit Ariadna, fiica regelui Minos al Cretei și Tezeu, regele fondator al Atenei. Aceasta l-a ajutat să ucidă minotaurul căruia urmau să îi fie oferiți ca ofrandă de către regele Minos, însă ulterior Tezeu a abandonat-o pe Ariadna pe acest tărâm.

Prin urmare, celebrele insule din Grecia, devenite destinații exotice apreciate de turiștii din întreaga lume, ascund legende și curiozități care le sporesc farmecul aparte. Acum că le-ai descoperit, suntem convinși că vei trăi altfel orice experiență de vacanță pe aceste tărâmuri fermecate din mitologia grecească. Descoperă cele mai noi oferte de vacanță pe litoralul din Grecia pe Dertour.