Inainte ca fanii sportului sa isi indrepte atentia spre Jocurile Olimpice din iulie, toti ochii vor fi pe Campionatul European de Fotbal 2012, care incepe pe 8 iunie si se desfasoara in Polonia si Ucraina. Meciurile se anunta spectaculoase, iar echipa castigatoare va merge automat la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 2013. Chiar daca nu esti un microbist declarat, participarea la un campionat de o asemenea anvergura are si alte avantaje, decat cele vizibile imediat. Iata mai jos 5 motive pentru a merge la Euro 2012…

5 Motive pentru a merge la Euro 2012

1. Ucraina si Polonia

Cele doua tari est europene sunt primele din aceasta zona a lumii care gazduiesc un campionat de fotbal. Stadioanele din cele 8 orase diferite sunt pregatite, iar oficialitatile asteapta turistii si iubitorii sportului rege.

Insa nu doar fotbalul poate fi un motiv pentru a merge in Ucraina si Polonia. Cele doua tari au o multime de atractii turistice, iar aici veti intalni unele dintre cele mai frumoase femei din lume.

Hotelurile, barurile si cluburile de noapte te asteapta sa petreci pana in zori, iar restaurantele iti propun meniuri traditionale (foarte gustoase!) sau internationale, pe gustul fiecaruia.

In plus, drumul pana la destinatie este unul scurt si merita sa vedem cum s-au pregatit “vecinii” nostri pentru un astfel de eveniment!

2. Vedete, fotbal si distractie

La Euro 2012 nu vor fi doar microbisti din intreaga lume, ci si o multime de vedete, din viata politica, economica sau din showbiz. Iar daca ai vreun preferat printre fotbalisti, acum este timpul sa il vezi live pe stadion.

Serile le poti petrece in barurile cochete din orasele Poloniei sau Ucrainei, iar daca esti norocos s-ar putea sa-ti intalnesti vedetele preferate aici.

3. Surprize si intoarceri de situatii

Atmosfera este extrem de incinsa la un astfel de eveniment. Fie ca mergi pe stadion, fie ca urmaresti meciurile intr-un bar, oamenii sunt exaltati, se distreaza si comenteaza rezultatele. Aproape de fiecare data vei fi uimit de intensitatea emotiilor si de experientele pe care le vei trai.

Meciurile nu sunt previzibile, rezultatele se pot schimba oricand, iar atunci spectacolul va fi desavarsit. Prezenta ta in mijlocul evenimentelor va fi incredibila si vei ramane cu amintiri pentru toata viata.

4. Vei “intalni” varianta ucraineana a vuvuzelei!

Iti aduci aminte de zgomotul si discutiile contradictorii create de folosirea vuvuzelelor de la Cupa Mondiala din Africa de Sud in 2010? Ucrainienii nu au vrut sa ramana mai prejos si si-au creat propria versiune de vuvuzea, un fluier din ceramica, numit zozulitsa.

Insa cei care au auzit acest “instrument” sustin ca sunetul este cu mult mai placut decat zarva creata de vuvuzele. Nu se stie inca daca regulile UEFA vor permite accesul cu astfel de instrumente, insa atmosfera va fi incendiara.

5. Fotbalul poate fi o metoda de comunicare excelenta

Chiar daca nu joci si nu agreezi fotbalul in mod special, a fi acolo la un astfel de eveniment, iti da posibilitatea sa privesti si sa intelegi un joc iubit de milioane de oameni – acesta fiind un MUST pentru un calator experimentat, care doreste sa poarte conversatii diverse si sa-si faca prieteni in afara.

In Polonia si Ucraina vei ajunge usor, iar specialistii Dertour iti pot recomanda mai multe variante de cazare. Insa va trebui sa te grabesti!